reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja w ogóle nie pale wiec Ci nie pomoge. Mój lekarz na pierwszej wizycie spytał mnie o fajki. U niego to pierwsza rzecz do rzucenia :)

reklama
Inis to masz szczescie:-) ja zaluje dnia w ktorym zaczelam i dnia w ktorym zaczelam znowu jak rzucilam. Ale jest to silniejsze odemnie. Obiecalam sobie ze po inseminacji nie zapale juz nawet jak sie okaze ze w ciazy nie jestem.

Kredka, Inis dobrze opisala stymulację i reakcję na nią, ale weź pod uwage to, że cykl cyklowi może byc nierówny. u mnie nawet na stymulacji (przy tych samych dawkach leku) owu wypadala miedzy 11-14 dniem, więc wiesz :)

a co do palenia - rzucaj już dzis, a czyn ten zaowocuje:) nie wyaznaczaj sobei dnia rzucenia, tylko rzuc dzis - latwo nie bedzie, ale.... ważne (i wartosciowe) rzeczy w życiu przychodzą po dłuższej walce... cos wiemy na ten temat, nie?

a ja dziś moje drogie spotkałam się z koleznak, której szczescliwie iui pomogła i która oddala mi leki zakupione z refundacji:) w ten sposób mam juz komplet do zabiegu planowanego na kwiecień :)

kredka ja paliłam i też było mi bardzo ciężko rzucić,przed iui przy stymulacji gonalem lekarz powiedział mi że palenie osłabia efekt Gonalu,ale nerwy i stres spowodowały ze nie mogłam rzucić :( rzuciłam dopiero w dniu gdy odebrałam wynik z Bety :-) nawet nie odczuwam braku tytoniu :-) mam tylko nadzieję że nie wrócę po ciąży do tego cholernego nałogu :-)

Beti czyli przez to kilka dni po iui jeszcze palilas? Nie balas sie ze cos sie moze stac??? No a ciezko to bedzie na pewno..

Jakos Cie rozumiem:-* ja obiecalam sobie ze po nie bede palic. Ale wiadomo wszystko wyjdzie w praniu. Chce bardzo rzucic!!!!

Dzien doberek :)

Oj widze że nie tylko ja mam problem z paleniem...:) mnie najgorsze są wizyty u lekarza z moim m (który nie pali) gdy pada pytanie "pali pani" ja że tak no i wykład od lekarza. Potem mój M pół dnia marudzi na temat papierosów :):)
Widzę że dużo nowych "twarzy" :tak:;-) Dziewczyny trzymam za Was kciuki:)

Kredka
Mysle, ze w temacie okreslenia owulacji przy stymulacji, to Inis wyczerpala temat;-)

A co do odkladania, to ja dopisuje sie, niestety, do listy odkladajacych chec posiadania Dzieciatka na dalszy plan....ehhh

Kredka,
Poruszylas temat, ktory mnie intryguje:p jak napisalas, ze zaplodnione jajeczko dopiero po 6 dniach docieta do macicy...a gdzie w takim razie wstrzykuja nam armie, jak iui nazywa sie domaciczna?! Ja juz glupieje w tym temacie....

reklama
Do góry