reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Enni, długo Cię nie było :happy: To prawda, czuję wielką ulgę w związku z zakończeniem leczenia. Zawsze bałam się tego momentu, myślałam, że będzie on dla mnie bolesną porażką, a tymczasem czuję ulgę i spokój. I życie jest naprawde łatwiejsze, kiedy już nie musi być podporządkowane cyklom i wiecznemu zastanawianiu się, co mi w danym momencie wolno, a czego nie. teraz wolno mi wszystko! ;-):-D
Jeśli chodzi o długi protokół to, o ile dobrze pamiętam, ja antyki brałam przez miesiąc, ale w trakcie tego miesiąca zaczęłam już kłuć się gonapeptylem, a potem doszła właściwa stymulacja, czyli u mnie wtedy był to menopur chyba. Trzymam kciuki za Twoje podejście, no i myślę, że decyzja o odejściu z pracy była w tej sytuacji jedyną właściwą, nie da się na dłuższą metę wytrzymać w taki sposób. Życzę Ci tylko, żebyś nie musiała na razie odchodzić na dobre, tylko szybkim krokiem przeszła na ciążowe L4 :happy:

reklama
Gos, Queen dziękuję za odpowiedź :) a badałyście tez poziom LH który mówił że można zacząć już tą prawidłową stymulacje? Wiem że czeka mnie dużo więcej kłucia niż w poprzednich podejściach do ivf, ale dam radę :tak:;-) Tez cos mówiła o gonapeptylu:)
Queen mało zaglądałam tutaj bo się troszkę "wyłączyłam" :) z tematu, to na jakiś czas jest dobre, bo wtedy mniej się myśli o tym wszystkim. Do tej trzeciej próby podchodzę ze spokojem, jak się nie uda trudno :) Co do pracy to odliczam aż mnie tu nie :)

Enni, tak, pamiętam, że przed każdą wizytą musiałam badać LH i estradiol. A może progesteron i estradiol?... Kurcze, taki ze mnie pożytek, wszystko mi się miesza już :happy: Ale to chyba było jednak LH. Ale jaki powinien być jego poziom do stymulacji to już niestety nie mam pojęcia.

Blue heheheh :-D:-D:-D ale się zabezpieczyłaś tym " nie krzycz" :-) właśnie że będą krzyczeć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: troszkę wiary kochana:tak: tak patrzę na Twoją stopkę... i powiem Ci że dużo już za Tobą, musi się więc udać, trzymam wielkie kciukasy do piątku :tak:
Queen można zapomnieć :) dzisiaj rozmawiałam z koleżanką (poznana w poznaniu która jest w ciąży) o ile się nie myle jest w 5 miesiącu i zapomniała jak to było, a szła długim protokołem. Mówi zadzwoń później jak będę w domu to Ci powiem co i jak bo mam na kartce zapisane heheh:)

Queen gratuluje decyzji i tak szybkiego obrotu spraw, obyscie nie musieli dlugo czekac na swoje szczescie :)

Enni ja nie pomoge bo zawsze szlam krotkim ale lekarze wszystko dokladnie Ci wyjasnia.

Blue czyli jeszcze dluuuuuugie 2 dni ;) Czekam z niecierpliwoscia ale i tez duza nadzieja i wiara, ze to jest TO podejscie :)

Cześć :-)

Enni ja bralam antyki przez miesiac tj całe opakowanie, ale po 2 tyg wszedł gonapeptyl ktory bralam co 2 dzień. Po 2 tyg gonapeptylu robiłam badania estradiolu, LH i RPG. Mialam za wysokie LH i za wysoki estradiol i jeszcze tydz szlam na gonapeptylu ale juz codziennie zastrzyk. Dopiero gdy wyniki były odpowiednie niskie dostałam menopur. Niestety wynikow tych nie pamiętam. Pamiętaj by nie przejmowac sie dc w ktorym zaczniesz stymulke bo w długim protokole nie ma to znaczenia.
No proszę obraza z bratowa nadal trwa :) a masz już nową pracę na oku?

Queen tak wlasnie wyobrażałam sobie przejście z etapu ivf do adopcji. Właśnie myślałam ze będę miała takie odczucia, to poczucie uwolnienia i ulgi. Trzymam mocno kciuki za pomyślne przejście procedur. Na pewno spotkacie tam dobre dusze :)

Blue tak baaaaardzo Ci życzę wysokiej bety!!!!!! Zaciskam co tylko mogę :)

Gos dobrze że masz plan działania. Taki plan na siebie też jest dobry, a przy okazji odpoczniesz od zamętu i stresu starań

A ja nadal w szpitalu i czekam na decyzje co do mnie. Lekarze też jeszcze nic nie wymyślili czy trzymać mnie, czy może już nie, a może niebezpieczne byłoby wypuszczenie.... czekam więc :)

Ostatnia edycja:
idę zaraz do pracy na nocke..jutro wracam na godzinę drzemki..prysznic..i jadę do Opola do Hospicjum..wrócę pozno...i będzie juz piatek. w piątek rano na betę...potem o 13 na terapie...wyniki o 17 :eek:
sobie będe musiała jakos zorganizowac czas...
a jak sobie nie zorganizuję to psychiatryk mamy na miejscu...

jajnik mnie dzis tak..pokłuwa...
wkurza mnie to juz :)
taka kuźwa technologia a uspać człowieka na te 10 dni nie mogą.... tylko gipsowe odlewy pochwy ciągle oglądać...zeby plamienie jakies implantacyjne było...a tu nic...świeczniki sobie można lepić :eek::cool::-p

Blu
hahahha dobre:) ja kciuki mega mocno zaciskam:-)&&&&&&&&&&&&&&&&

Queen
Jakie te Twoje posty przepełnione radością:-):happy:coś pięknego:)Zycze udanej wizyty i aby Wasz Cud pojawiła się w Waszych 4 ścianach jak najszybciej&&&&&&&&&&&&

reklama
Blue trzymam kciuki:-*

A ja w koncu stwierdzilam ze pomimo cen biletow nie chce czekac kolejnego miesiaca i ze pojedziemy przed swietami TYLKO moj m nie dostanie urlopu bo maja jakas kontrole w firmie w tych dniach:-( a sama przeciez nie pojade i jak juz sie rano napalilam rak teraz juz wiem ze dalej musze czekac:-(

Do góry