reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
ale tu wpisów - się koleżanki poprawiły!!! :)

Quenn, dziękuję za życzenia:) wtorek bedzie Waszym dniem!!! da początek wspaniałej przygodzie!:)

Pole, ja tam nadal myślę, że Kiciuuś literatem zostanie - i to od razu takim co to rózne Nike, Noble i inne nagrody bedzie zbierał:) widac, że chłopaka ciągnie w stornę literek :p nawet tych wyświetlanych na pasku informacyjnym TVN24 - i moja dorga, czyta, czyta, tylko się za wolno przesuwała, więc swoim sprytnym paluszkiem, chciał przesunąć :p
ja chyba wątek ze złamanym kręgoslupem pominęłam -to dotyczy Twojego M?!
co do budowanego domu - zazdroszczę! ale pozytywnie!:)

Smerfeta, jak tam małzonek się ma? na tę noc już powrócił?:) obiadek smaczny przygotowałaś na powrót chorego?:)

Kasik, a jak w ogóle z Twoim tatą?

Luize, niby na L4 siedzisz, ale już nie napiszesz nic a nic - popraw się, spragniona wieści od CIebie jestem!!!

Niebajka, pisz!!!

Yoanna, jak Szymko? niewieście serca juz łamie w tym żłobku?

u mnie @ lada moment, więc pewnie w sb pójdę na usg, zobaczyć, co z torbielą. Czy któras z Was miałam cykl przed planowaną iui antyki włączone? kiedys gin mi o tym wpsominała i teraz tak mysle, czy by tego nie spórbowac, by się ustrzec torbieli czy czegos. co myslicie?

reklama
Enni, kibicuję mocno!!! niech się dzieje tylko dobrze!!! będę wyglądać wieści od Ciebie, bo swe kroki tez do Łodzi mam zamiar skierowac...

Gos, a Ty gdzie się podziałas?

Jestem, jestem :) troszke zarobiona :) dzisiaj faworki a wczesniej paczki z serka homo :) no i robie moje rekodziela :) juz nie moge sie doczekac 20 bo mam wizyte :) tak ostatnio z mezem rozmawialam oni wstrzykuja sperme? Bo ja tylko sie orientuje jak wyglada in vitro :)

Anika przy ivf czasami podaje sie antyki, zeby wlasnie ustrzec sie torbieli wiec przed iui chyba tez mozna. Ojciec jako tako, gdyby nie zlamana noga moglby fizycznie funkcjonowac normalnie. Z mowa raz lepiej, raz gorzej, nie wiem od czego to zalezy.

Smerfeta jak sie udal transport chorego do domu? Nie trzeba bylo dzwigu lub noszy sprowadzac? ;) Nie ma to jak chory chlop w domu ;)

Queen oby Twoje dziecie nie zobaczylo jak je nazwalas - zdechlaczek ;) Z najmniej rokujacych zarodkow sa sliczne dzieciaczki, czego Ci zycze z calego serducha.

Pole nie dalismy szansy chrzesniakowi, teraz juz za pozno, za miesiac konczy 18 lat i planuje zostac notariuszem. Moj M namawia go, zeby zostal komornikiem, moze jakis ciagnik by po znajomosci zalatwil ;)

Ostatnia edycja:
Gos przy iui podaja stuningowane nasienie. Paczkow z serka homo jeszcze nie jadlam. Moja kucharka robi pyszne z ziemniakow ale w tym roku miala wolne a jej zmienniczka niestety takich dobrych nie umie robic dzieki czemu zjadlam tylko 1,5 ;)

Kasik paczki z serka homo:
300g serka homo, 1,5 szkl maki, 3 jajka, 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia i szczypta soli :) wymieszac wszystko w misce i nakladac lyzeczka na goracy olej :) a ptysiowych nie pamietam ale ja z netu spisalam przepis - pierwszy lepszy :)

Uprzejmie donoszę, ze nie zjadłam wczoraj pączka żadnego, tak mi dopomóż Bóg...
Choc wystalam sie wczoraj po pączki u Bliklego dla M i język o tak mi wisiał:-p

Smerfeto mam nadzieje operacja M przyniesie oczekiwane rezultaty, to nie sa ciekawe operacje, zeby przywrócić sprawność ruchową trzeba miec troche chirurgicznego talentu. Pamietam jak po wypadku koledze powiedzieli w szpitalu, ze tylko amputacja nogi...dotarł do chirurga-ortopedy dla sportowców i po miesiącu śmigał...

Aniko to juz drugie złamanie kręgosłupa. Niestety okazało sie, ze to osteoporoza polekowa( po pierwszej chemii podawaniem z bardzo silnymi sterydami).
Zlamanie kręgosłupa większość ludzi kojarzy z przerwaniem rdzenia i wózkiem, ale to złamanie kompresyjne, jakby krąg sie kruszył i siadał jeden na drugi.
Poruszanie jest o tyle trudne, ze sa tam najprawdopodobniej( lekarze w 100% nie odkryli dlaczego tak sie dzieje) mikroczastki kosci, ktore podrazniaja nerwy, wiec jak człowiek zle sie ułoży to wyglada potem jak postać z kreskówki, jakby go prądem porazić.
Ostatnim razem wstawał z lozka tylko musowo, bo ból przy poruszaniu był nieprzeciętny, złamane miał 3 kręgi.
Teraz 2 w rożnych miesiącach i chyba tak sie szczęśliwie złożyło, ze po 2 tygodniach to sie jakos tak ułożyło, ze praktycznie nie przeszkadza.

Wczoraj rozpoczęliśmy badania kliniczne, w sumie nie jestem w stanie ocenić czy dostał placebo czy lek. A wszelkie badania idą do USA, wiec nawet nie mam weryfikacji żadnej.
No dobra cos za duzo o sobie...

reklama
Pole czyzby dieta, ze nie skusilas sie na paczka? Moja chrzestna miala zlamany kregoslup od sterydow, osteoporoza zaawansowana wiec juz sie nie zrosl. Chodzila w takiej uprzezy i mocno jej to nie przeszkadzalo, w kazdym badz razie nie bolalo.

Do góry