reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Lumia, u CIebie wszytsko przebiegnie bezproblemowo i z sukcesem:) i tak masz dziewczyno jutro myśleć! proszę się nie stresować, nie smucić i nie snuć czarnych scenariuszy!:) kciuki od rana będą zacisnięte:)

Enni, dzięki! gdzieś tam na pewno czekają na nas nasze dzieci, tylko ta droga kręta, wyboista i długa...

Luize, jak CI na L4? coś zamilkłas... czyżby odpoczywanie odsunęło Cię od forum :D

reklama
Anika:)
Dziękuje) mam nadzieje,że Twoje kciuki będą magiczne:-) Ja już po zabieg zrobiony 24 h po zastrzyku. Pęcherzyk jeszcze był. Jutro idę na usg kontrolne.
Kochane, a myślicie,że kiedy jeszcze naturalnie dopomóc>?:-) dziś, jutro rano....?

Anika a Ty kiedy podchodzisz do IUI? jaki plan działania?

Cześć dziewczyny :)
Przeglądałam forum bo jestem na etapie robienia badań do inseminacji i cieszę się ze natrafiłam na to forum bo miło że są osoby które chcą dzielić się swoim doświadczeniem.
U mnie wszystkie badania ok stymulacja clo, drożność jajowodów tez była super ale bez efektu 2 kreseczek :( i gin postanowiła żeby spróbować inseminacji bo mąż pracuje w de i jest co 2 tygodnie... dodatkowe w jego gadach jest za mało tych o prawidłowej budowie.
Tyle negatywnych testów że brak mi nadziei na możliwość pozytywnej inseminacji

Pozdrawiam :*

dziękuję za powitanie :*
Tak właśnie chcemy zrobić :)
miał być dopiero w pl 13.02 i w tedy miał iść oddać gady do zamrożenia (ale trzeba zrobić badania o których nie wiedziałam) a niespodziewanie jutro będzie wyjeżdżał a 8. 02 będzie juz wracał do de ALE wczoraj byłam i gina pierwszy raz po nowym roku i akurat połowa cyklu i pęcherzyk miał 21mm myślicie ze pęknie akurat jak mąż będzie ?

ale tylko na pare dni bo 14.02 bd w pl i miejmy nadzieje ze będą wyniki badań i odda nasienie do zamrożenia

Lumia, no to teraz przed Tobą dłużace się dwa tygodnie, ale z wielkimi nadziejami na pozytywna betę :) popraw z mężem, dla przyjemności ;) na pewno nie zaszkodzi:)
ja czekam na @, ide na usg i w zależności od tego, co zobaczę, ustalam plan...
babcia słabsza :(
Kasiag, witaj! napsiz coś o sobie, ile masz lat, jak długo się staracie itd. co do pęcherzyka - to pekają miedzy 20-15mm, więc do 8.02, to juz raczej peknie. a jak to u cIebie z pekaniem jest? do jakich rozmiarów Twoje pecherzyki rosną? powodzenia:)

Kasig
Witaj i zostań z nami:)

Anika

Dokładnie, przede mną dwa długie tygodnie:)
Strasznie mi przykro z powodu Babci :-(, a co mówią lekarze? co się dzieje? Trzymaj się tam Kochana mocno!!!!ściskam!i

reklama
Jestem Kasia, mam 23 lata (rocznikowo 24), staramy się łącznie od 3 lat z tym że 2 lata bez kontroli lekarza a od roku jestem pod kontrolą. Mąż pracuje w de więc trochę ciężko wszystko dopasować więc była stymulacja clo (oczywiście poprzedzona badaniami hormonalnymi tez wszystko OK, które są standardem w mojej klinice) i po ostatniej stymulacji miałam robioną drożność i lekarz powiedział wszystko super :) tylko że po tym pojawiła się torbiel czynnościowa która w kolejnym cyklu znikła (sądzę, że pojawiła się po clo)

po roku pon kontrolą padła propozycja inseminacji i teraz będziemy robić badania wirusologiczne i poźniej dalsze kroki zblizające do inseminacji niby się ciesze ze zrobię kolejny krok (może mnie zbliżyć do upragnionego szczęścia) ale sądzę że innym się uda a mi nie ...

Do góry