reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny!

Anika ja bym nie przesądzała o tym, że zrobiła Ci się torbiel. Jakiej jest wielkości? Moje pęchole osiągały nawet 28 mm i dopiero sobie pękały. Może jest to pęchol z tego cyklu, a że w organizmie jeszcze utrzymują się dawki gonadotropin to pęchole mogły się dodatkowo podtuczyć w tym cyklu. O tym, czy jest to torbielka dowiesz się dopiero po @. Właśnie żeby nie było takich domysłów, mój dr zawsze kazał mi przychodzić 3 dni po iui by sprawdzić, czy wszystkie pęchole pękły.

Lumia witaj! życzę powodzenia z iui!!!

Kasik mam nadzieję, że Twój tata szybko dojdzie do siebie

Pole dużo dobrego Wam życzę

U mnie ostatnio były słabsze dni, raczej przez tarczycę. Serce raz waliło mocno, a raz zanikało, prawie że zawał ;-) Wczoraj widziałam się z koleżanką, od lat walczącą z hashimoto, i potwierdziła moje domysły. Zniżyłam sobie dawkę euthyroxu i dziś już o wiele lepiej :happy:

Dziewczyny, a czy ta torbiel może blokowac owulację? mam torbiel po prawej stronie..
zaniemówiłam i nie zapytałam...

Smerfeta, 35mm więc to nie pęcherzyk...

wiem, mogłam pójsc w 2-3dniu, ale i tak nie zamierzlam robić zzadnych kroków, wiec stweirdziałam pójde w okolicach owu...

Smerfeta sama sobie zmniejszylas dawke leku? Moze lepiej skonsultuj ze swoim lekarzem.

Anika ja mialam torbiel podczas pierwszej stymulacji do ivf i doktorek mowil, ze nie przeszkadza bo pobiora ja razem zpecherzykami podczas punkcji ale przy iui to nie wiem czy ma wplyw na owu.

Anika
Rozumiem, że do stymulacji "hodowałaś":) wiecej niż jeden pęcherzyk? A na takie torbiele nie daja własnie duphastonu lub luteiny? Ale wierzę w to ,że bedzie wszystko dobrze i torbiel się wchlonie - za co zaciskam&&&&
Zmartwiłaś mnie troszkę z wielkością pęcherza...czy przy założeniu, że pękaja mi przy wielkości 26/28mm moga być już "niezdolne" żeby doszło do zapłodnienia?:eek:

Anika dziewczyny często zachodzą w ciążę z torbielka, więc nie martw się tym. Fakt, taki duży pechol to pewnie już torbiel. W ciążę pozamaciczna zaszlam mając torbiel po drugiej stronie, ale wtedy miałam mizerne endo i dlatego skończyło się tak a nie inaczej

Kasik nie pytałam lekarza ale oczywiście przyznam się do wszystkiego - wizytę mam w piątek. Tak jak Pole kiedyś pisała, ważne by zupełnie nie odstawiac eythyroxu

Lumia ja też miewalam takiej wielkości pęcherzyki. Taka nasza uroda. Czy te pechole są wartościowe to dopiero można ocenić po ich pobraniu czyli przy ivf. Ważne też by za szybko nie brać progesteronu czyli luteiny czy duphastonu bo zrobią się torbiele. Progesteron wlacza sie dopiero wtedy gdy pechole pękły

Smerfeta, Lumia, progesteron zaczęłam brac dopiero dwa dni po iui, by dać temu trzeciemy pęcherzykowi szansę na pęknięcie ( w momencie iui miał 20mm). Ale najwidoczniej w ogóle nie mial chęci pekać i przez to sobie urósł :/

Lumia, mi gin tłumaczyła i zaobserowała, że przy moich cyklach pecherze ponad 25mm raczej juz nie pękaly. Stąd podawanie ovitrell, ale ten też nie zawsze działał w moim przypadku:/

Anika moim zdaniem pecherzyk nie pekl a szybko podana lutka zrobila z niego torbiel. Dlatego wazne sa monitoringi po, ja mialam przy pierwszych trzech iui ale u mnie zawsze pekaly wiec przy dwoch kolejnych juz nie robilam usg.

Kasik, myslę dokłądnie tak jak Ty, ale pewnie nawet gdybym wiedziała, że ten jeden nie pękł, to i tak zdecydowałabym sie na progesteron, by zwiekszyć szanse tych dwóch pekniętych... bądź tu mądry :/

reklama
Smerfetka;
No oprócz "urody" pęcherzyków:) owu mam ok 21-24 dc:sorry2: ....Ale mam głęboką nadzieje, ze nasze pęcherze są "wartościowe":)
Anika
Też myślę jak Dziewczyny, ale bądź tu madry, co dobre/co złe, mniejsze zło...itp:dry::confused2: ehhhh

Wczoraj byłam na monitoringu. 14 dc , pęcherzyk 11 mm...ehhh. Zapytałam lekarza o wielkości pęcherzy, o moich wątpliwościach co do ich wielkości. Powiedział, że książkowo to 20 (czy 22?) do 28mm.
Mówił też,że on podaje pregnyl czy ovitrelle jak pęcherz ma ok 25mm. Jak stwierdził woli dać im dojrzeć...?!:sorry2:
No nic pozostaje mi zaufać;)

Do góry