reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny kochane dopiero miałam czas przeczytać co uWas.
Ja zyje, ale troche do opisania, bynajmniej nic dobrego...
Zbiorę sie w sobie i napisze.
Kasik Ty mi utkwilas, a właściwie Twoj ojciec, wiec trzymam kciuki jezeli nie o powrót do "normalności" to zeby udało sie wszystko zalatwic, zeby nic nikogo nie obciazylo.
Pani Aniko, moze ja jakies wypracowanie trzasne, zeby "chaly na wysokościach" nie dostac...
Blue podjęła walkę po raz kolejny, dam Wam znać co tam z tego wyniknie...

Lumia, na moje oko, trochę późno ten ovitrelle, bo przeciez ona zaczyna działać po około 20h, wiec nawet o dobre 2mm pęcherzyk moze przyrosnąc. niby najlepsze są pecherzyki 20-24mm. co do badan, to Luize, już wiekszośc wyminila:)
a co do tego, że dopiero dwa cykle - rzeczywiscie krótko, ale rozumiem i nikt nie ocenia, że juz iui :) życzę Ci, byś jak najszybciej została mamą:) aaa, ja tez po 30, coraz bliżej 31..

Luize, ściskam Ciebie mocno i życzę fascynującej lektury - a co czytasz? a dzieiom czytasz?:)

Kasik, brak mi słów na te wypadki Twego ojca... nieszczęscia chodzą parami:/ jakie sa rokowania? jak on się czuje? mam nadzieje, że mimo wszytsko zachowujesz spokój i jakos funkcjonujesz...duzo sił!!

Smerfeta, co tam? do raportu!

Pole, no wreszcie! mam nadzieję, że nie jest tak źle... co do wypracowania, do staraj się, staraj - co do Ciebie mam wyższe wymagania :p
Dzięki za info o Blue - dużo o niej myslę i bardzo chciałaby,,. by doczekała się swojego Cudu:)

Yoanna, gdzie się podziałaś?

Gos, jak się masz? na jakim jestes etapie?

dziewczyny, dzisiaj mam 13dc, poszłam do gin, by sprawdzic czy owu jest i czy wszytsko ok po ostatniej iui. no i kurde NIE! torbiel się zrobiła - najprawdopodobniej z tego trzeciego niepękniętego (w momenciu iui była na granicy) pęcherzyka. no bo na ten cykl to za wielki, skoro owu u mnie w 11-14dc, dobrze rozumuję? no i teraz mam przyjsc na początku nowego cyklu i jak nadal tam bedzie, to antykoncepcja:/ noz jasna cholera!!!!
zanimówiłam normalnie! i nawet tematu nie pociągnęła o tym, że in vitro i ze Gameta i w ogóle... zaniemówiłam
tylko lekarka stwierdziła, ze skoro po II iui były takie rewelacje, to ona by jej do sumy nie liczyła i jest za tym, by na stymulowanym cyklu zrobic jeszcze jedna....

a ja głupia naiwna myslałam, że bede sobie po cichu gromadzic papiery, a tu naturalnei się starac i moze cos, gdzies, kiedy... nici z planów!

Anika tak to jest z planami, zycie je czesto weryfikuje po swojemu. Mam nadzieje, ze torbiel szybko sie wchlonie i dalej pojdzie po Twojej mysli. Ojciec fizycznie czuje sie dobrze, niestety ma duze problemy z mowieniem, nie zna slow i mowi polslowkami. Rano lepiej mowi ale wieczorem trudno sie z nim dogadac. Pani doktor drazy temat bo nie zna przyczyny. Dzisiaj byl u niego logopeda i badanie wyszlo kiepsko, nie wiem dokladnie na czym polegalo ale nie odroznia ksztaltow. Ach zycie ...

anika u mnie po staremu :) czyli stabilizacja:) czekam na kolejna @ i w 13 dc mam isc do doktorka na podglad bo ja mam cykle ok 33 dni a owulacje mam okolo 16 dc :) napiszcie mi jak to bedzie wygladalo? Teoretycznie ma byc to na natyralnym cyklu i bez tabletek. To sie robi jak juz jajeczka pekna? Pomocy :)
Anika i na nas kolej przyjdzie zeby byc w ciazy :) na razie sprawdzaja nasza cierpliwosc :) torbiel sis wchlonie i pozniej pojdzie wszystko zgodnie z planem :)
Kasik badz silna dla dzidziusia :) zycze zeby Twoj Tato szybko wrocil do zdrowia :)

Gos mimo, ze naturalny cykl ale pewnie zastrzyk na pekniecie dostaniesz. Mozna robic iui na peknietym pecherzyku ale trzeba dokladnie uchwycic ten moment bo komorka jest zdolna do zaplodnienia tylko w ciagu 24 h. Lepiej na niepeknietym bo plemniki zyja nawet do 72 h.

reklama
Do góry