reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Luize ponoć są grzyby więc jedziemy. Tydz temu tylko kurki zebraliśmy, ale teraz już conieco będzie bo mamy cynk od cioci M :-)

Kasik już od jakiegoś roku używam farby bez amoniaku ale jak czytałam skład to i tak troszkę amoniaku tam jest. Ivf robiłam w lutym więc moje badania na hiv straciły ważność. Mi wczoraj gin z luxmed powiedział bym tak zrobiła właśnie by zaoszczędzić i powiem im szczerze że ciążę prowadzi inny lekarz. A czy jakiś lekarz na NFZ zgodzi się na taką dwuwładzę to nie wiem, pewnie zależy od lekarza

reklama
Smerfeta myslisz, zeby isc do stacjonarnego gina na nfz i powiedziec szczerze o co chodzi? Bo moj doktorek niestety przyjmuje prywatnie i nawet recepty na lutke na 100% mi teraz wypisuje. A ostatnio w Invikcie wypisal mi na ryczalt bo podpisal umowe ze wzgledu na refundacje lekow do stymulacji. Ale taka umowa jest chyba tylko na punkt i w innym miejscu juz nie obowiazuje :( Ten moj stacjonarny gin nigdy mi nie odmowil wypisania recepty. Zaczelam u niego monitoring jeszcze zanim zdecydowalismy sie na iui. Nie ma zbyt dobrej opinii jako gin ale ma super sprzet.

Witaj Niebajka! A starasz się o ivf z rządowym dofinansowaniem? Po tej operacji warto będzie ponownie zrobić AMH i zażywać wit D3 bo jej duże niedobory powodują mocne obniżenie AMH. Skąd u Ciebie tyle zrostów? Endometrioza?
Odpoczywaj teraz dużo i relaksuj się bo relaks też ważny w tej nierównej walce. No i tak jak Kasik podała warto też zaglądać na wątek o ivf :-)

Edit
Kasik zawsze można zapytać lekarza

Ostatnia edycja:
Niebajka - witaj :-)
Właśnie miałam pisać do dziewczyn, że chyba odstraszyłyśmy wszystkie nowe osoby ma tym wątku, a tu Twój post. Super ;-) Ja też powinnam się przenieść na wątek o ivf, ale jakoś mi nie idzie. Tu jest tak kameralnie, nie wiem jak to określić lepiej.

Wracając do grzybów muszę się wybrać przed ivf, bo w ciąży nie można chyba taszczyć koszyka z grzybami ;-) :-D

Kasik - dziękuje za informację:) Wątek o in vitro też podczytuję, jednak tam wszystko, jak na razie, jest dla mnie bardzo skomplikowane i szczerze mówiąc gubię się. Lekarze nastawiają mnie na ivf, ale jeżeli jajowód okaże się drożny, temat iui zapewne powróci, bo do refundacji ivf kwalifikować się nie będę. Znalazłam się w takim głupim momencie, nigdzie nie pasuje. Przez 2 miesiące nie mogę nic zrobić, oprócz odebrania wyników hist-pat, bo muszę się powygajać przed HSG. No nic, pozostaje mi dalsza lektura Waszego forum;) Pozdrawiam

właśnie zdałam sobie z czegos sprawę... poprawcie mnie jeśli się mylę... czy tylko ja tu zostałam z tych "moze jeszcze podchodzących" do iui? bo jakoś tak temat umilkł, a ja się nie zorientowałam :D a tu tabuny zaciązonych lub tych w kolejce do ivf....

Blue &&&&&&&&&&&

Anika chyba masz rację. Była jeszcze emenems podchodząca do iui ale zniknęła

Niebajka mam nadzieję że nie tylko czytać będziesz. Potrzebujesz wsparcia więc wal śmiało :-)

Niebajka, pasujesz do nas:))) bo tu mamy miks charakterów, historii, doświadczeń, problemów, ale wszytskie z jednym celem!:) jednego już go mają przy sobie, inne pod serduchem, a jeszcze inne stoją cierpliwie (ale nie z własnej woli) w kolejce:) pasujesz:)

Smerfeta, to chyba mi dziwnie ;) chociaz ja już od dłuuuugiego czasu zawieszona w staraniach, wiec jakos tak przegapiłam, ze temat wątku ucichł. za miesiąc będę wiedziec, czy ivf czy iui. zobaczymy, poki co musicie mnie znosic:)

reklama
Niebajka ja bron Boze nie chcialam Cie zniechecic do naszego watku. My oczywiscie sluzymy rada, doswiadczeniem i wsparciem wiec pisz smialo. Wdrozymy Cie w temat ivf ale mam nadzieje, ze ta wiedza nie bedzie Ci potrzebna. A po HSG nie musisz czekac ani z iui ani ze starankami naturalnymi, wrecz przeciwnie, czesto zaraz po sie udaje :)

Anika obys nie musiala przechodzic na strone ivf :)

Do góry