reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Luize, ja nie jestem ostra, ale wymagająca i konsekwentna juz tak:) a z tym gagatkiem jest taki problem, że rok temu tez miał poprawkę z polskiego i wtedy me dobre serce się zlitowało i go przepusciło. efekt - cały rok nic nie robił, a dzis zafundował mi powtórkę z rozrywki ;/

Pole, Ty tak do raportu wzywasz, a sama za bardzo się nie rozpisalaś... ;)

Kasik, rozumiem, ze nie ma opcji, by ktos Cię zawiózł?

A ja melduje się głaszcząc psa. Podlizuje mnie i wpycha łeb do głaskania :-D A jutro jedziemy na działkę bo męża grzyby wzywają. Mam nadzieję że właśnie tam zostawilam obrączkę i pierścionek zaręczynowy

Kasik a ja siedzę z odrostami bo boję się farbować. Nie wiem, może głupia jestem, ale boje się. Dziś pomaluje jedynie paznokcie odżywka

Anika i dobrze, usadź dziada ;-) dziś w tv mówili o maturach poprawkowych i od razu pomyślałam o Tobie :-)

Luize nie martw się, i Ty będziesz w ciąży. W końcu zaraz zaczynasz ivf :-)

Aa jeszcze dopowiem że jutro idę do gina, ale nie mojego, tylko w luxmed. Zapisze też tam prowadzenie ciąży ale tylko po to by mieć darmowe badania, a czeka mnie teraz między innymi badanie na żółtaczkę i hiv a to trochę kosztuje

Smerfeta ja tez mam juz odrosty, specjalnie farbowalam miedzy punkcja a transferem ale przy moim kolorze szybko widac odrost. Tez boje sie farbowac. Podobno tylko farby z amoniakiem moga zaszkodzic a moj fryzjer mowil mi, ze nie uzyskamy tego koloru bez amoniaku. Musze do niego zajechac zapytac czy moze mi zaproponowac jakas alternatywe. Slyszalam, ze grzybow jest mnostwo :) A mozna prowadzic ciaze w dwoch miejscach? np prywatnie i na nfz? Po co robisz hiv i zoltaczke, przeciez robilas przed ivf?

Witajcie Dziewczyny! Od pewnego czasu, w miarę możliwości, staram się Was podczytywać i bardzo mi się tutaj spodobało:) Jeżeli mnie nie wygonicie, to chciałabym Wam tutaj potowarzyszyć i łyknąć trochę wiedzy praktycznej, a może uda mi się też Was wspomóc (chociaz Wy, raczej wiecie już wszystko!):) Obecnie przekopywanie najdalszych zakątków sieci w poszukiwaniu informacji, jak wreszcie zostać mamą, stało się moją codziennością. Nieocenionym jednak jest dialog i wsparcie, którego nie ukrywam, że po prostu potrzebuję. Namiary na "Wasz" wątek dostałam od pewnej kochanej Osóbki, z którą poznałyśmy się na innym forum i bardzo mnie wspiera. Wątek nie jest tak prężny jak Wasz, wręcz chyba umiera:(
Pozwolę sobię na kilka słów o mnie. Starania o pierwszego dzidziusia od 1,5 roku, po 5 latach stosowania antykoncepcji. Od zawsze cykle nieregularne (40-65 dni). Jako pierwsze podjęte były próby stymulacji Clo,pozniej Clo i Pregnyl. Mimo reakcji organizmu ciąży naturalnej brak. Badania nasienia na granicy normy. Test postkoitalny wykazał wrogość śluzu. Dwa podejścia do inseminacji - do podania nasienia nigdy nie doszło z winy lekarza. Decyzja o wizycie w klinice niepłodności. Badania hormonów - podwyższona prolaktyna, amh. Skierowana na HSG z powodu przebytej operacji wyrostka z zapaleniem otrzewnej. Obecnie jestem po laparoskopii zakończonej laparotomią, lżejsza o jeden jajowód zmieniony wodniakowato, z uwolnionymi ze zrostów jajnikami, częściowo uwolnionymi jelitami i jednym jajowodem, który również uwalniano ze zrostów, ale niewiadomo czy bedzie drożny. W planach kolejne HSG i ivf, bo o iui żaden lekarz już nie wspomina. Obecnie dochodzę do siebie w domu po operacji.
Podrawiam Serdecznie i skromnie liczę na przyjęcie, a jeśli nie, to i tak będe podczytywać;) Jesteście super!

reklama
Do góry