reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta dziewczyna sie wygadala, ze wiedzac, ze jest w ciazy cwiczyla z hantelkami na nogach wymachy, jechala 300 km z pelnym pecherzem i wstrzymywala i brala ibuprom max. Zastanawiala sie tez czy ziolo by jej zaszkodzilo bo na pewno by ja uspokoilo itp. Tak wiec pozostawie to bez komentarza. Planuje chodzic do pracy okolo godz 11 na 2-3 godzinki. Zrobie najwazniejsze rzeczy i do domu. Sezon sie powoli konczy wiec pracy bedzie duzo mniej. Bede miala tylko troche roboty z nowym biznesem bo otwieram salon fryzjerski ale tak na spokojnie od pazdziernika chyba. Musze tylko poszukac wyposazenia i pracownika. Dostalam dofinansowanie z urzedu pracy wiec warto skorzystac :)

Ostatnia edycja:
reklama
O kur.... Nie mogę w to uwierzyć!!!! Ile ona ma lat że taka głupia? Ja już też nic więcej nie dodam...
Idę zadbać o swojego kropka i zrobie coś lekkiego na kolację bo już mnie ssie

O salon fryzjerski!!! Super! Trzymam kciuki za powodzenie :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta musze lapac kilka srok za ogon bo nasze biznesy sa sezonowe i zima przynosza duzo mniejsze pieniadze a tak ziarnko do ziarnka i sie uzbiera ;) Dziewczyna miala 28 lat i chyba sama gubila sie w tym co mowi, raz tak, raz inaczej. No ale nie roztrzasajmy juz tego. Zycze jej jak najlepiej i moze kropek dal jej ostrzezenie i bedzie dobrze :) Skoro to naturalna ciaza to mogla miec owu duzo pozniej niz ja punkcje (10 dc) wiec moze jeszcze na kiepskim usg zarodek mogl nie byc widoczny, oby.

Kasik - tak się cieszę, że wszystko dobrze i już jesteś w domku :-D Dbaj o Was! Dziwczyna dla mnie conajmniej nienormalna :-(

Smerfeta - już wracasz do pracy? Przy okazji mam pytanie czy kobietom w ciąży przysługują krótszy wymiar pracy?

Anika - super, super, super że pozbyliście się tego dziadostwa :-D :-D :-D ;-) To teraz ruszycie z kopyta!

Blue - &&&&&&&&

Luize jest jeszcze taki stary przepis mówiący o tym że kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż 4 godz przed monitorem, jednak nie odnosi się on do laptopów. Ja stety, niestety pracuje przy laptopie, ale przynajmniej odpadną mi wieczorne dyżury. Z pracy najbardziej brakuje mi towarzystwa ;-)

Kasik myślałam że młodsza ta dziewczyna... Niestety sama sobie zgotowała ten los...

Ostatnia edycja:
ja, niedobra nauczycielka, melduję, iż dzisiaj była jedna z polskiego poprawka - jedyna, na której postawiłam jedynę! co za ciemna masa!!! ręce załamywałam! na pytanie o "Chłopców z Placu Broni" - milczy, o mitologię -milczy, o "Anię" - milczy. no to, by naprowadzic delikwenta pytam, c"czym się zajmowali cżłonkowie Związku Zbieraczy Kitu?" z naciskiem na "zbieraczy kitu". po dłuższej chwili, gdy para z uszu szła, a sapanie wypelniało salę, usłysząłam "kłamali"!!!!!!!!!! takiego kitu, to mi tu nie będzie wpychał - jeden! ale w pt szacowne grono pedagogiczne duszę tę warunkowe przepuści do klasy szostej, a w protokole napiszą, że sprzeciwła się jedna osoba - ja! tak, ta niedobra polonistka! ;)

ps. a poza tym to fruwam na fali wczorajszego entuzjazmu wywołanego informacją o braku bakterii u M :)

Pole - melduję się pierwsza ;-) U mnie rzeczywiście teraz lekka mgła, a cały dzień lał deszcz. Jeszcze dziś do mojego oddziału przypisali mi dziewczynę w ciąży i teraz tylko jeden temat. To ta koleżanka, która postanowiła być w ciąży za miesiąc i się udało. I teraz udziela dobrych rad. Jedną otrzymałam, że też powinnam się już postarać. Ja chyba oszaleję jak tak dalej będzie.

No jednak Anika mnie wyprzedziła :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Pole a u Ciebie mgla? ;) A co u Was? Melduje sie z kanapy w domu :) Pospalam dzisiaj do 10-tej, do pracy poszlam na 12-ta, zalatwilam pare pilnych spraw. Pozniej zawiozlam mame do laryngologa bo mi ogluchla na jedno ucho i ciezko bylo sie z nia porozumiec bez megafonu ;) Zaszlam do 1 sklepu i 1 urzedu i jak wrocilam to pobolewal mnie troche brzuch wiec sie polozylam w pracy na pol godzinki, dobrze, ze mam taka mozliwosc :) Porobilam przelewy i rozpisalam na kuchnie, dla kelnerow i kwiaciarni wszystkie imprezy do konca tygodnia wiec jutro bedzie luzik. Zreszta jutro mam wizyte u kosmetyczki bo pazury mi urosly jak szpony, akurat w szpitalu lezalam z intensywnie pomaranczowymi ;) wiec troche sie zrelaksuje. Zastanawiam sie czy jazda samochodem nie szkodzi w tak wczesnej ciazy? Brzuch sie chyba napina. Krwawienie mialam akurat jak wrocilam po pokonaniu 80 km, wczesniej plamienie tez po tym dystansie. Jutro do kosmetyczki i z powrotem zrobie 60 km. Moze wezme auto z automatyczna skrzynia biegow, zawsze to mniej ruszania nogami ;)
A ja sie tak rozpisalam, ze dopiero trzecia jestem ;)

Ostatnia edycja:
Do góry