reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Emenems ,a tak wypatrywalam pozytywnej info. Przykro mi.. :(

Widze , ze udaje się naprawdę nielicznym.. To smutne.

reklama
No niestety, małżonek przytulil , pocałował i trzrba sie ogarnac, jak co miesiac...
Ciekawe czy przysługuje mi jeszcze jedna czy rozmowa z lekarzem i juz in vitro

Emila cholerny świat. Przykro mi.
Weekend rozpoczęty o ile u mnie można tak powiedzieć. Pracy od groma. Jutro wybieramy sie z m pod łódź po jakiegoś klamota do warsztatu także zleci. Środa już nie daleko ale na nic nie liczę.
Nie wiem czy tu już pisalam jakby co się powtórzę. Zmieniam klinikę i narazie nie będziemy podchodzić do kolejnego iui, chyba ze lekarz nas zdiagnozuje porobi więcej badań i powie ze mamy szansę na sukces, ale to będzie ostatni raz. Juz jestem jednym krokiem w in vitro zobaczymy co lekarz powie. W Rzeszowie szans na refundację nie ma i nawet dobrze, pojedziemy do Warszawki i może tam nas zakwalifikuja jak nie trudno. Zapłacimy z własnej kasy

No ja podobnie, bo mało diagnostyki miałam przed IUI - napisze maila do kliniki zobaczymy co powiedza ....

Hejka!
Emenems przykro mi.... działaj dalej bo wielu osobom się udaje, więc czemu nie Tobie? A robiłaś w końcu jakieś badania w Gdańsku? Co do czerni to gustowałam w niej w czasach liceum ale na studiach przepoczwarzyłam się odkryłam inne kolory ;-)

Milena a jaką klinikę wybrałaś? Kiedy pierwsza wizyta?

MałaMi niestety to prawda, udaje się nielicznym :-( Dopiero przy ivf dowiedziałam się, że to że lekarz widzi na usg pęchol, to tak na prawdę nic nie znaczy. Tam wcale nie musi być kumulus a ten nie koniecznie musi mieć jajeczko :baffled:
Kasik [SUB]vel Kleczkowska[/SUB] ;-) kwiaciarnia w pełnej gotowości na jutro?
Anika miłej zabawy! Ja kiece na lipcowe wesele kupiłam w bonprix i dziś ją dostane! jestem mega ciekawa czy pasi :-p
Blue moja siostra też mi nigdy nic nie mówiła o wpływie ibuprofemu czy ketonalu na jajca, a ona też jest ambitną pielęgniarką, po wielu kursach i szkoleniach dodatkowych... Wspominała za to, że wszystkie stymulanty mocno zagęszczają nam krew i nawet w badaniach mi to pokazywała. Lekarze w szpitalu przy ciąży poza... też to widzieli i dostałam sporo zastrzyków na rozrzedzenie krwi (brałam o tydz dłużej niż zwykle się bierze po operacjach)

Do mnie wczoraj przyszła @ i w czwartek ruszam do Łodzi, do prof Malinowskiego. Zobaczymy czy nam pomoże. Póki co szukamy z M info o hotelach w Łodzi, rozważamy plan bo nie wiem kiedy profesor położy mnie w szpitalu, czy będzie nam się opłacało wracać do domu... No a dziś szykuje ciasto imieninowe. Nie będzie takie okazałe jak tort Emenems, ale będzie mega pycha ;-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta kwiaciarnia w pełnej gotowości :-) U nas jak zwykle wszystko na raz:szok: dzisiaj rano ruch na chrzciny, później pogrzeb, jutro I Komunia (strojenie kościoła) i w między czasie imieniny - dzisiejsze Joanny, wczorajsze Iwony i Dzień Matki Tak więc weekend zapowiada się pracowicie :-) Byłam w Łodzi 2 lata temu na koncercie Il Divo i nocowaliśmy w fajnych apartamentach, polecam: Aparts - Apartamenty Łódź na dzień, tydzień lub dłużej | już od 60 zł/os

Ostatnia edycja:
Smerfetka...bo tego nie mowia...po prostu... ja tez wiesz...co mozna to sie dowiaduje..lubie medycyne..pielegniarstwo... nie rozumiem jak to mozliwe?????

Wiem o tym wlasnie ze stymulanty i te nasze leki zageszczaja..stad acardy i fraxi..nie koniecznie na jakies nk czy cos...ale na zwiekszone ryzyko zatorowosci.

Przeraza mnie jakos ostatnio wszystko.siedze..mysle...i nie ogarniam...popatrz...ile z nas nigdy by nie mialo nawet polowy badan zrobionych...bo nikt nie powie...nie doradzi.... popatrz ile wiemy..ale wylacznie dzieki sobie nawzajem. Koszmar...

Smerfeta miało być Novum warszawa ale wizyta dopiero w lipcu i ostatecznie zdecydowalam się na bocian Białystok wizyta 3.06. Dojazd gorszy ale trudno. Z tego co wiem Specjaliści najlepsi. Większość dziewczyn które były w tej klinice co ja tez tam jeżdżą i juz dwie ciążę są :) i mowia ze bez porównania. Pełen profesjonalizm i dokładność
A może w środę okaże się że trzeba będzie odwołać :)
Także przede mną 420 km i 6 godzin do szczęścia :) ach te nasze drogi....

reklama
Na szczęście kobitki ja nigdy nie miałam bolesnych @ i nie musialam brac przeciwbólowych. Ketonal to może 2-3 razy w zyciu wzielam na kregoslup. Ibuprofenu prawie w ogóle nie zazywam. Przewaznie tylko wtedy jak po %%% nocy obudze sie z bolem głowy o 7 rano to wezme i zasypiam dalej. Tak więc to raczej u mnie nie jest przyczyną. Antybiotykow tez nie biore. u mnie w domu tak bylo i dobrze. Od małego bylam hartowana na choroby i jakos zadko choruje a jak juz to jakoś samo wychodzi.

Do góry