reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kurcze, fajnie że macie taki kontakt z lekarzami u których się leczycie. Dzwonili do mnie z PROVITY i mam przyjechać wcześniej do lekarza. To się ucieszyłam bo byłam na 22 godzinę dziś zapisana, a troszkę muszę dojechać. Dziękuję, że trzymacie &&&&, teraz to powinno mi wszystko już z górki polecieć.

Ostatnia edycja:
zauważyłam pewną predyspozycje u naszych lekarzych-wszystkie mamy prawie IUI w 13 dc, moim zdaniem to stanowczo za wcześnie. mam cykle 30-31 dn a owulacje mam 16-17 dc, moj lekarz mi powiedział przy drugiej IUI że jak się jest stymulowanym to owu jest szybciej-a to guzik prawda... miałam zastrzyk 24 h przed IUI a pęcherzyk pekł mi w 3 dobie po IUI i wedy były 2 krechy na teście LH, skoro ja sobie potrafię wyliczyć owu tzn ze chyba lekarze nas naciągają na kasę, przecież przy osłabionym nasieniu żołnierze nie wytrzymają 3 dni na zapłodnienie.... ehhh czasami mam dośc tych lekarzy-choć wydaje mi się że mój ma profesjonalne podejsci-lecze sie w Provice u dr Grettki to mam mu za złe te wczesne IUI....

sony trzymam kciuki zeby ci się udało w tym cyklu podejśc do IUI :)

dziewczyny umowilam sie na wizyte na 5 wrzesnia... i tak mysle ze wezme to clo jednak bo ona wroci i mi powie ze miesniaka nie ruszamy bo 1 cykl z IUI to za malo zeby myslec ze on przeszkadza.. i bede w tedy cykl w plecy a tak po 2 nieudanych IUI najwyzej powiem ze juz bylo duzo prob i ze to pewnie miesniak i ze chce go usunac.. co wy o tym myslicie? akurat piatego pojde na monitoring i dostane recepte na zastrzyk na ovitrelle :) co o tym myslicie? doradzcie cos prosze

Nie chce ci źle doradzić, ale ja mam po to w pierwszych dwóch dniach cyklu USG żeby lekarz stwierdził czy nie ma przeciwwskazań do brania Clo i Estrofem, bo bez monitoringu sama nie mogłam ich zaczynać brać. Więc może lepiej poczekaj. Jednak to są hormony i czasami mogą zadziałać odwrotnie niż tego chcemy. Na Clo pisze, że nie można go brać u pacjentek u których stwierdzono torbiel jajnika lub nowotwór macicy, jajnika lub piersi i że można brać wyłącznie pod stałą kontrolą lekarza. Na dodatek przed braniem lekarz musi przeprowadzić dokładne badanie ginekologiczne. Więc nie bierz tego bez konsultacji.

no niby tak, ale wczesniej bralam to juz tyle razy i zawsze bylo ok... torbieli nie moge miec bo pecherzyki popekaly... a to ze mialam miesniaka to ona wiedziala wczesniej i dala mi clo.. a jak go nie wezme to bedzie cykl w plecy ;/ a 5 wrzesnia to juz nic nie zrobie bo to bedzie 12 dc... a teraz jest na urlopie i nie moge sie jej zapytac co robic..

To może idź na badanie do innego lekarza w zastępstwie. Przynajmniej będziesz miała sumienie czyste. To nie musi być konkretnie lekarz, który się niepłodnością zajmuje, ale zwykły ginekolog. Wtedy będziesz pewna, że wszystko jest ok i możesz brać. Nie wiem jak zareaguje twoja lekarka jak jej powiesz że na własną rękę zaczęłaś??

Ja cykl w lipcu też z tego powodu co ty musiałam odpuścić bo lekarz był na urlopie. Tylko, że po fakcie się dowiedziałam, że można było iść do obojętnie jakiego lekarza z Provity na to usg.

reklama
Do góry