reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
mi po poronieniu kazali razem z M brać kwas foliowy:)
u facetów pomaga na plemniczki kwasik więc tym bardziej warto brać:)

wyjaśniam mój sen:
właściwie chodziło mi o te dziewczyny co robiły inseminacje ile was było5?6?
rodziły sie po kolei najpierw chłopczyk tej co pierwsza podesz do IUI, potem dziewczynka i tak zamiennie- to sobie podpasujcie co u jakiej wyszło
własciwie mam czasem sny wyprzedzające rzeczywistość więc mam nadzieję że będziecie zadowolone
Agusia też tam byłaś:)
widziałam twarze a nie ksywki ale wiem że były to koleżanki z BB z tego wątku:)

Ostatnia edycja:
reklama
Obyś miała prorocze sny i wszystkim dziewczynom się udało ;)
No ja własnie biorę witaminki z kwasem foliowym dla kobiet planujących i do 3 mies ciąży.
Tylko, że jato brałam sama od siebie, a dziś się mnie lekarz zapytał czy coś biorę. Gdyby nie moja dociekliwość i oczywiście forum, to pewnie bym była zdziwiona pytaniem....

Ostatnia edycja:
Widzisz Sony jak Ci się zaczyna wszystko ładnie układać!!!!Oby tak dalej. Ja teraz biorę na nowo kwas (miałam przerwę jak już wątpiłam w cokolwiek), a w zeszłym roku brałam witaminy- chyba te co ty, potem przestałam bo się skończyły i teraz nie biorę- obecny gin mi powiedział, że od nadmiaru tych witamin dziecko jest większe i mogą być potem kłopoty przy porodzie.

kama-po pierwszej IUI nie miałam robionego USG, dziś dostałam @-est 28dc. Jestem zdziwiona, bo mam cykle 30dniowe a tu @ w 28dc.Może to przez tabletki.
sylha-nie leczę się w PL, do tego aby przystąpić do IUI skłoniło mnie to że po pół roku starań nic nie wychodziło, byłam w PL u swojego gina w BB , porobił mi wszystkie badania-były ok i zasugerował żeby m zrobił badania i wyszło że ma b.mało plemników o prawidłowej budowie.Nie czekałam na nic tylko z tymi badaniami do lekarza i tak zaczęła się historia.

Ostatnia edycja:
Błonka - ja też mam mięśniaka na tylnej ścianie maciy, jest mały i lekarz powiedział że to NAM nie przeszkadza w niczym.Od soboty biore ponownie CLO.

Ostatnia edycja:
Lindi- to zupełnie tak jak u mnie, ja wszystko książkowo M- osłobione nasienie.
Mój poprzedni Gin to tylko spokojnie, spokojnie, naturalnie, a jak M zrobiła badania to od razu jechaliśmy do kliniki i od razu, że IUI

Witam dziewczyny :-)
LINDI-a jakie są u was problemy?Ze mną jest wszystko ok przeszłam szereg badań ale mój mężus ma małą ilość żołnierzy ale za to morfologia i ruchliwość jest w porządku,w poprzednim cyklu jak miałam IUI to mój m miał 16mln a po selekcji miał 11mln bardzo byłam z tego zadowolona bo przy pierwszej IUI miał tylko 5mln a po selekcji 2mln i myślałam że teraz się uda bo wszystko powiodło się super ale niestety się nie udało 2 IUI klapa.Załamałam się tym strasznie i odpuszczam sobie na jakiś czas spróbujemy naturalnie chodź wiem że są nikłe szanse.
Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny i trzymam kciukasy za was:happy:

reklama
Dzien dobry wszystkim :-)
Agusiapela: u m stwierdzono Asthenotheratospermie, starsznie sôaba morfologia.Tylko 1% plemnikow o prawidlowej budowie. Koncentacja na 1 ml/50,2 mil. takze w gre tylko to wchodzilo bo w laboratorium wybiora te prawidlowe.

Sylha: nie wiem skad to oslabione nasienie ,boje sie ze to maja rodzinne bo szwagierka 13 lat sie starala o dziecko i teraz urodzila po in vitro.

Do góry