Czyli że USG było robione przed IUI w ten sam dzień. Więc lekarz powinien dobrze wiedzieć czy to był dobry moment. Słyszałam też, że czasami po tym zastrzyku pęcherzyki pękają i nawet dopiero po 32 godz. Wydaje mi się że skoro lekarz cię kontrolował to powinien dla ciebie wybrać najlepszy moment. Test ciążowy z moczu wychodzi dopiero w dniu spodziewanej miesiączki. Wcześniej jak zrobisz może wyjść negatywny. Więc jeszcze nic straconego, skoro piszesz że @ jeszcze nie przyszła.
reklama
Lindi77
Fanka BB :)
Dzięki za dodatkowe info.Ja do końca nie wiem wszystkiego, bo 21/7/2011 poszłam w tej sprawie do doktora a 10/8/2011 już miałam IUI, Przeczytałam mnóstwo forum na ten temat i mi się już wszystko pomieszło w głowie.Chociaż doktor mi kazał zrobić test po 14dniach.Dziś jest 27dc.Czekam do soboty i zrobię następny. Trochę przykro bo w rodzinie przybyło dziecko-po in vitro.Ale jest .
Pewnie, że poczekaj. Najlepiej zrób sobie badanie z krwi w laboratorium, nazywa się BETA HCG. Co do forum, to wiesz każda wyraża swoją opinię, więc jest tego dużo. Pamiętaj, każda z nas jest inna i mamy różne problemy z zajściem. Wymieniamy swoje doświadczenia. Trzymamy za ciebie kciuki, bo jak już dziewczyny wcześniej pisały: brakuje nam tu dobrych wiadomości.
no masz rację
wiele dziewczyn się nie odzywa wcale pomimo że zrobiło IUI i nie wiem co dalej
z tego co pamiętam 6 osobom się udało na pewno
2-3 uciekły na in vitro
i wiadomo paru się nie udało
patrząc na to to wynik nie jest wcale taki zły
Jestem jedną z tych co się udało. Dziewczyny, nie poddawajcie się, jeśli naprawdę przeszkoda w zajściu w ciążę nie jest aż taka poważna.
Podczytuję Was i trzymam kciuki!
sylha nie mów tak pewne jest tylko to że dziecko pojawia się w najmniej odpowiednim momencie a nie wtedy kiedy chcemy
i tego się trzymajmy
to sie odnosi i do was dziewczyny jak i do mnie
&&&& za nowe cykle
nanusia no cześć nie chciasłam ciebie wypisywacx z imienia ale nanusia jest przykładem udania się \iui za pierwszym razem
czy tej drugiej dziewczynie co dr Sztenc przysłał do ciebie też sie udało??? nie wiesz pewnie
i tego się trzymajmy
to sie odnosi i do was dziewczyny jak i do mnie
&&&& za nowe cykle
nanusia no cześć nie chciasłam ciebie wypisywacx z imienia ale nanusia jest przykładem udania się \iui za pierwszym razem
czy tej drugiej dziewczynie co dr Sztenc przysłał do ciebie też sie udało??? nie wiesz pewnie
nanusi się udało za pierwszym podejściem do IUINanusia82 za którym razem się udało? Opisz w skrócie twoją sytuację.
jeżdziłyśmy do tego samego lekarza
Lopop, przysłał do mnie po te tabletki chyba 3 czy 4 laski. Nie wiem, czy im się udało.
Nanusia82 za którym razem się udało? Opisz w skrócie twoją sytuację.
Udało nam się za pierwszym razem. Podeszliśmy do IUI ponad 3latach starań. Przyczyną problemów z zajściem w ciążę były przeciwciała przeciwplemnikowe w moim śluzie. Choć mój mąż ma bardzo dobre nasienie, nie udało się naturalnie, hoć do zapłodnienia jak wiem potrzeba tylko tego jednego plemnika. Trafiłam do bardzo dobrego ginekologa, polecanego tutaj na forum i tak oto spełniło się nasze marzenie. Za ok 5-6 tyg nasze maleństwo powinno być już z nami.
reklama
Podziel się: