reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sony, już zaczęłam plamić więc też myślę, że to nie ciąża. U mnie anestezjolog wkłuł się o dziwo za pierwszym razem. Nie wiem, może to korzonki? Martwię się, bo to już boli mnie 19 dni, nigdy tak nie miałam.

reklama
A ile leżałaś w bez ruchu po operacji? Bo takie są zalecenia:

Zalecenia po znieczuleniu do kręgosłupa (podpajęczynówkowym) mówią, aby przez pierwsze 12 godzin po zabiegu leżeć płasko i nie podnosić głowy. Jeśli nie dostosuje się do tego mogą właśnie wystąpić silne bóle głowy. Takie jednak powikłanie występujące zaraz po zabiegu powinno ustąpić do 2-3 dób. Dolegliwości bólowe głowy, które pojawiają się zaś w 2 lub 3 dobie po zabiegu mogą świadczyć o zespole popunkcyjnym (typowe powikłanie). W wyniku kłucia opony rdzenia kręgowego dochodzi czasami do niekontrolowanego wycieku płynu mógowo-rdzeniowego z kanału kręgowego. W wyniku tego wycieku występuje spadek ciśnienia płynu mógowo-rdzeniowego i pojawienia się dolegliwości typu bólu głowy lub kręgosłupa. Leczenie polega na nawodnieniu pacjenta (kroplówki) i stosowaniu leków przeciwbólowych. Z reguły taki wyciek samoistnie zamyka się, lecz niestety może to trwać nawet 2-3 tygodni. Dlatego należy uzbroić się w cierpliwość i powoli te dolegliwości w końcu powinny ustąpić.

Ostatnia edycja:
Witajcie! Dlugo mnie nie bylo ale sledze caly czas Wasze postepy no i po cichutku 3mam kciuki za Was wszystkie. U mnie niestety wszystko stanelo w miejscu bo laparoskopie mam dopiero pod koniec wrzesnia:-( szkoda bo mialam nadzieje ze w tym miesiacu bede juz po a tu jeszcze tyle czekania.. pozdrowionka i milego weekendu!!

Witam:-)
Ja już wyczuwam zbliżającą się @ bo mam fajne duże cycuchy :-)i taki wzdęty brzuch także już wiem że 2 IUI się nie powiodła czekam tylko jak przylezie i będę rozmyślała co dalej,kurcze czemu to jest takie trudne zajście w ciążę?

Witajcie!
Dziś miałam wizytę u gina i w 23 d.c.mam piekny 23 mm pęcherzyk(pierwwszy raz zdarzyło sie żeby mi nie pekł)Dostałam lek Orgametril przez 10 dni.Potem powinna pojawic sie @ i odrazu zaczynam brać encorton, a od 4-8 dnia clo i jeszcze w 2, 4 i 6 dniu zastrzyk menopur(podobno kosztowne, ale jesli tak trzeba, to wszystko bym dała)Tak bedzie wygladac moje przygotowanie do 3 IUI-lekarz powiedzial ,że teraz podejmiemy bardziej radykalne kroki związane ze stymulacja-juz siedząc u gina chciało mi sie plakac, ze ciagle pod gorke i dlaczego to takie niesprawiedliwe, ale sie powstrzymałam i potem przy mężu w aucie tez-poprostu muszę sie w garść i zastosować zalecenia i jeśli ta IUI sie nie uda, to albo podejde jeszcze do 4IUI, albo zaczne sie przygotowywac do in vitro-czas pokaze jak to sie pouklada:-(

Witam,

Trzymam kciuki za pozostałe u mnie niestety @ :-( liczyłam się z tym faktem, ale jednak jakieś rozczarowanie i ból w serduszku jest....
Siekiery już dzisiaj leciały, teście są obrażeni,:-):-):-):-) już mam dosyć tańczenia według ich muzyki i wysłuchiwania rad jak mam dbać o ich syneczka co jak mam robić na każdym kroku sprawdzanie czy dobrze robię GGGRRRRRRRRR ale z tym mi się humor poprawił:-):-):-):-)
Agusia, Błonka &&&&&&&&&&&
Ja zaczynam wszystko od nowa, z teściami na głowie!!!! Nie wiem, ale zaczynam przestawać lubić starszych ludzi- zawsze mi się wydawali takimi kochanymi dziadkami, ale ja jako ich synowa to się czuję jak w gestapo!!!!

sylha powitasz mnie niebawem w klubie, szkoda ... pamietaj nowy cykl nowe nadzieje :)
ja ide jutro na betke... ale nie wiem co to bedzie... dzis myslalam ze dostalam @ i pobieglam rano do wc a tu tylko duzo wody mlecznej

SYLHA-kochana tak mi przykro ale nie poddawaj się jak nie teraz się udało to za drugim razem się uda.Ja @ dziś powinnam dostać ale wiem że może się opóźnić jak nie przylezie za parę dni to dopiero za testuje ale znając moje szczęście to przylezie w najbliższym czasie.

sylha przykro mi
a z gestapo rozbawiłaś mnie a na pewno zasłużyli sobie a ty ulżyłaś sobie czasem to pomaga oczyścić atmosferę|:)
Agusia i błonka &&&&

:-D same 4rki w moim poście

reklama
Do góry