reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kama ja popieram to co dziewczyny piszą o drożności. ja miałam przed pierwszą iui. warto zrobić bo np jesli wyjdzie problem to wywalona kasa w bloto. Na endo się za bardzo nie znam bo u mnie ok tylko tyle że podobno po clo może być problem z endometrium. ile wam zostalo do testów?
trzymam kciuki.

reklama
TYMONKA-tak jak pisałam wcześniej ja nie testuje poczekam na @ czy przyjdzie czy też jak nie przyjdzie to wtedy za testuje,ale moja podświadomość mi mówi że pewnie przylezie ta frania :-(Ja prawidłowo powinnam ją dostać za trzy dni ale może się opóźnić bo u mnie jest różnie

sylha! ja obserwuje.. przy IUI mialam kurze jajo a teraz mam gesty mleczny tak jakby z takimi grudkami malenskimi raz taki jak kremik a raz taki jak wodnisty balsam do ciala.. a Ty???

Dziewczyny opowiem wam smutną historię a więc:
Moja koleżanka ma 23 lata w zeszłym roku straciła swoją drugą połówkę zaczęła z nim być jak miała około 16 lat jak zginął nie będę pisała bo to zbyt smutne,załamała się wtedy strasznie,naprawdę było z nią bardzo źle,rodzina postanowiła jej pomóc udali się do psychologa ale to nic nie dało,lekarz podpowiedział im aby tą dziewczynę gdzieś umieścić na kilka tygodni aby była pod stałą opieką zgodzili się ale nie wiedzieli że ją umieszczą w Lublincu,pewnego dnia ta dziewczyna zadzwoniła do swojej rodziny i powiedziała że jeżeli jej z tąd nie zabiorą to zrobi sobie coś złego bo dłużej tam nie wytrzyma,rodzina ją zabrała była non stop pod opieką starszej od siebie siostry,zażywała różne leki,uspakajające,jakieś na spanie no po prostu takie co po nich była nieświadoma,przeszła naprawdę bardzo dużo.Po trzech miesiącach dowiedziała się że zostanie mamą była w siódmym niebie a teraz parę dni temu urodziła śliczną dużą dziewczynkę o imieniu Zuzia.Ja to nazywam że stało się szczęście w nieszczęściu,ojcem Zuzi jest oczywiście ten chłopak co zginął.Piszę wam o tym bo chciałam się z kimś o tym podzielić,jak sobie teraz to przypomnę to aż mi się łezka kręci w oku.

sylha! ja obserwuje.. przy IUI mialam kurze jajo a teraz mam gesty mleczny tak jakby z takimi grudkami malenskimi raz taki jak kremik a raz taki jak wodnisty balsam do ciala.. a Ty???
na pewno na ciąże jest wodnisty i może być tego dużo:):)
&&&&&
gęsty i grudkowy i takiej innej barwy na @ jest

Agusiapela bardzo smutne to co piszesz ale najważniejsze że ma małą pamiątkę po swoim chłopaku i ma dla kogo żyć:)

Dziewczyny, dziś pytałam lekarza ginekologa odnośnie endometrium i powiedziała,że przy owulacji to ma nawet i 6-7 mm. Dopiero po owulacji zaczyna wzrastać. No i tak jak pisałam, nawet przy cienkim endometrium kobiety zachodzą w ciążę:)

Mój to nie wiadomo na co- białawy gładki o konsystencji kremowej....
Agusia- wzruszająca historia, przykra aczkolwiek piękna- bo ma cząstkę jego teraz!!!
Ja z moim endometrium- to nie wiem jakie było przy IUI, ale kiedyś przy innej okazji to podobno miałam w normie- nie chcę tym już sobie głowy zawracać żeby się tylko jeszcze bardziej nie nakręcać....
Szczerze moja koleżanka 7 lat potrzebowała zanim została mamusią, dopiero 3 inv jej się udała- kurcze podziwiam ją za tą siłę, że tak to przetrzymała!!!!Ale jest przykładem żeby się nie poddawać!!!!

reklama
dziewczyny trzymam kciuki za każdą z was! przez weekend mnie nie bedzie bo jade do moich rodziców. @ się zaczęła w nocy ale swoje już wypłakałam po becie wiec teraz jest luuuzzzz:) ehhh ja już myslę o tym co będzie... teraz chwilowo odpuszczamy lekarzy, za miesiąc lub dwa pojedziemy do kliniki porozmawiać o ivf i może zaczniemy robić powoli badania. w tym czasie chciałabym się spotkać z jakimś dobrym psychologiem żeby się odpowiednio nastawić, zapytam wtedy jak to jest z tymi blokadami... Całuję was.

Do góry