reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam dziewczyny:-)
MŁA-super że napisałaś swą historię związaną ze staraniem o dziecko,jest to dla nas lekcja związana z niepoddawaniem się i walczenia o to co jest teraz dla nas wszystkich dziewczyn najważniejsze,życzę ci dużo zdrówka i i szczęśliwego rozwiązania.
SYLHA-nie dostałam od ciebie wiadomości na priva:-(Dziś się już lepiej czuje tylko od rana goni mnie cały czas na kibelek(nie siusiu)tylko coś innego:zawstydzona/y:ale może się czymś strułam.Na pocieszenie napiszę ci coś....A więc:Byłam wczoraj u swojej koleżanki która jest w ciąży i poprosiłam ją aby zmierzyła sobie temperaturę i po zmierzeniu miała 35,7 a więc o czym to kochana świadczy?o tym co ci wcześniej pisałam że nie każda kobieta ma podwyższoną temperaturę w czasie ciąży także kochana daj na luz z tym mierzeniem i nie zamartwiaj się niepotrzebnie a ja wierzę że wszystko będzie dobrze i ci się uda.A jak u ciebie samopoczucie?
BŁONKA-jak się czujesz?
Ale się fajnie dziewczyny złożyło trzy podeszły do IUI w sierpniu a trzy podejdą we wrześniu,tylko my mamy lepiej bo będziemy już po porodzie a wy dopiero przed ;-)

reklama
Atyde.. to koszmarny sen ale fakt zazwyczaj jest na odwrot :)
Sylha odpusc z tymi temp :) co ma byc to bedzie :) a bedzie dobrze :)
u mnie ok, rano mnie cos klulo ale juz przeszlo

Witam,
chcę podnieść Was wszystkie na duchu, inseminacja może być skuteczna, na co doweodem jest moje pierwsze dziecko - syn, ma teraz 9 lat, w naszym przypadku powiodła się druga IUI.
Pozdrawiam serdecznie i życzę żebyście szybko zobaczyły II na teście, trzymam kciuki.

czesc dziewczyny! kto tam po iui i ile dni? przypomnijcie szybko bo ja mam taki młyn w pracy że nic już nie wiem. ja jestem dziś 7 dzien po iui (owul chyba była tego samego dnia bo strasznie ją czułam). brzuch mnie ciągle pobolewa ale to jedyny objaw staram sie o tym nie mysleć. Ja to raczej statystyk nie podniosę, nawet jeśli sie uda to 5 iui- lepiej nie załamywać tych co są po pierwszej;-)
a poważnie to staram się myśleć pozytywnie a wam jak idzie?

IGA-a czy ty miałaś IUI na pękniętym czy nie pękniętym pęcherzyku?I jaki był u was problem?
pierwszą przed pęknięciem, a drugą - udaną tuż po pęknięciu, z tego co pamiętam, monitoring miałam codziennie od 12 lub 13 dc, miałam cykle 30-dniowe, pregnyl w czwartek wieczorem, w piątek rano usg, jeszcze pęcherzyk nie pękł, ok. 17.00 kolejne usg i mąż oddał nasienie, a za godzinę IUI już po pęknięciu pęcherzyka. To był 3 sierpnia 2001r.
U nas było podejrzenie wrogości śluzu, reszta badań a porządku.

Iga- powiało optymizmem :-) dzięki!!!!!
Tymonka to twoja 5 IUI?? Jeżeli tak to tymbardziej trzymam kciuki za twoje powodzenie!!!!!!!! Ja to tak sobie odpuściłam, że miałam po twoim poście chwilę zastanowienia- który mam dzień i wyszło łącznie z niedzielą-miałam rano o 9,30 - 5 dzień. Poza tym jak jutro się wyrobie to między zakupami wpadnę do apteki po kolejną porcję CLO- bo to by musiał być jakiś cud, żeby za 1 razem się udało.:sorry2:

reklama
tymonka mi mija wlasnie 4 dzien po IUI, dzis mnie troszke brzuszek pobolewal a wlasciwie "ćmił", chyba sie ciałko zolte rozrasta :) to znaczy ze progesteron jest ok :)

Do góry