reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
sylha :) to teraz 2 tygodnie spokoju i relaksu :) nie mysl o tym zajmij sie czyms :) a to widac na monitoze maluchy? to jak mialas w koncu usg czy gdzie te male szkraby widzialas? juz sie nie moge doczekac jutra, ale mu naturalnie nie poprawimy bo maz ma nocki w pracy teraz do wtorku ;p

reklama
Sylha-no to teraz obydwie czekamy :-)Ja teraz podchodzę do tego całkiem normalnie nie tak jak wcześniej że szukałam u siebie jakiś objawów ciąży,teraz nawet rzadko o tym myślę,jeżeli chodzi o Usg to miałam robione dzień przed inseminacją aby sprawdzić wielkość pęcherzyków oraz endometrium a po IUI też miałąm usg,fajnie widać na usg te małe robaczki nie?:-)Dziś rano mnie brzuch bolał tak jak na owulkę ale niedługo krócej niż w zeszłym cyklu,także nie wiem czy ją miałam czy tez nie dowiem się jutro czy pękły.Kurcze jak mój m ma fajną ilość i ruchliwośc żołnierzyków to zaś te moje pęcherzyki w kulki lecą.:-(Sylha przytulanko jest jak najbardziej wskazane.Kurcze dostajemy ten zastrzyk aby pęcherzyki pękły w szybkim czasie a tu nic to po co jest ten zastrzyk.Wiecie może jakie on ma działanie i po jakim czasie po podaniu sobie zastrzyku powinny pęknąć?

czesc ja jestem przed zaplodnieniem in vitro, myslam ze bede miec inseminacje bo maz byl chory i mamy zamrozona sperme ale lekarka doradzial nam ze bardziej pewne i lepiej by bylo gdybysmy wybrali in vtro torche sie stresuje i wogle bo mamy tylko jedna probe bo na wiecej nas nie stac pociesza nas tylko to ze jestem mloda i ze napewno sie uda :)

BŁONKA-jutro będę myślami z tobą i niczym się nie zamartwiaj i rozluźnij się bo przy IUI niewolno być spiętym pamiętaj kochana podejdź do tego na luzie:tak:
Kurcze dziewczyny ciekawe która z nas ogłosi tą dobrą nowinę mam nadzieje że wszystkie:-)
Wydaje mi się że żołnierzyki mojego m poprawiły się również przez witaminy które mu kupiłam takie specjalne dla facetów,pani farmaceutka mi je poleciła.

hej :)
joweg no skoro macie tylko jedna probe to ja bede bardzo mocno sciskala kciuki, a inseminacji nie robicie bo macie malo "mrozaczkow"? czy jak?
Agusia dzieki, nie wiem czy mi sie uda rozluznic, bo to bedzie moj pierwszy raz i nie wiem czego sie spodziewac, nie wiem jak to wyglada... juz teraz sie denerwuje ze moj pechol peknie za wczesnie albo w ogole... bo mamy idealne warunki.. ale przeciez idealnie nie moze byc prawda? wiec cos sie pewnie sknoci znajac zycie i mojego pecha
Agusia To testuje najpierw sylha, potem Ty a potem ja tak? 3 dni pod rzad :D

Hej dziewczyny, no ja nie miałam żadnego USG, teraz mam spokojnie czekać:confused2:- ach temu learzowi to się łatwo mówi. Maluchy widziałam pod mikroskopem- fajny widok:-D.
Błonka- przesyłam dobre myśli, jutro będziemy z Tobą!!!!

Sylha a który to jest dzisiaj twój dzień cyklu bo mój 16 dc,
Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym pękaniem jeżeli coś wiecie bo jedni mówią że pękają 2 tyg przed spodziewaną miesiączką inni zaś że między 10dc a 16dc już nie wiem jak jest a ja mam cykle nie regularne

teoretycznie to nie jest tak ze owu jest 14 dni przed okresem tylko okres 14 dni po owu.. owu zawsze moze sie przesunac z roznych czynnikow.. i tym samym okres sie przesowa... tak bynajmniej ja to widze :) owu wlasnie sie tak zaczyna.. od 10 lub 11 dc do 16 a sa i takie osoby co maja owu nawet w 20 dc.. ja raz tak mialam, o cykl sie wydluzyl :)

reklama
Dzięki błonka za odpowiedź,jutro idę na usg to zobaczę czy pękły czy też nie bo jeżeli nie to zapytam czy mogę jeszcze raz zrobić IUI w tym cyklu,miałam boleści dziś jajników tak jak na owu a najbardziej prawego tam gdzie miałam ten największy pęcherzyk ale trochę krócej trwały te bóle niż w poprzednim cyklu ale wydaje mi się ze w każdym cyklu jest inaczej

Do góry