reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wiecie co dziewczyny kiedyś nadejdzie na nas czas i będziemy szczęsliwymi mamusiami a nasi mężowie będą z nas dumni jak i również ze swojego maleństwa,obiecajcie mi że jak już któraś z nas zostanie ciężaróweczką to da od razu da znać.
Mam kochane takiego doła że szok po tym testowaniu.Najbardziej boli mnie to że te kobiety co mogą mieć dzieci(nie wszystkie oczywiście)zostawiają te maleństwa,zabijają,znęcają się nad nimi,a ta kobieta co pragnie dziecka wie że jest w stanie dać dziecku całą swoją miłość i w ogóle to ma problemy z zajściem.Ja już się staram 4-lata a jestem tego świadoma że czas leci i wiem że jak kolejne IUI się nie uda to nie zaznam tego szczęścia bo na in vitro mnie nie stać w tym momencie.:-( przy kolejnej wizycie zapytam dokładnie lekarza czy mamy szanse na dalsze IUI.

Agusiapela też mi się wydaje, że nie wszystko jeszcze stracone-zrób test w dzień @ albo bete najlepiej-duzo się czyta o dziewczynach co były w ciązy , a test negatywny wychodził-jeśli beta wyjdzie mniejsza niż 5, to wtedy będziesz mysleć o kolejnej IUI

Agusia na priva Ci pisalam ze test 6 dniowy wykonuje sie 6 dni po zagniezdzeniu a nie po owulacji ;p zrob test beta hcg z krwi 10 dni po owu i bedzie jasne :) a test sikany tylko w dniu @ i to wlasnie te czułe w dniu @, na ulotce nawet pisze ze test daje 100% pewnosci wykonywany w terminie lub po terminie @ :)

Agusia a jak to? 26 powinnaś dostać @ a dziś masz 10 dzień po IUI? to chyba dostaniesz @ wczesniej... a 10dni po IUI to za wczesnie na test, czekamy na @ i dopiero wtedy się smutaj. Też nie chcę ci robić nadzieji bo wiem jak to jest ale naprawde zaczekaj jeszcze ...

Witam się po krótkiej przerwie..
Agusia- nie nakręcaj się tylko zrób badanie krwi, lub spokojnie poczekaj do @- ja wiem- łatwo się pisze, ale takie nakręcanie się też Ci nic nie pomoże, a 1 test niczego nie finalizuje!!!! Też mnie dobija ta niesprawiedliwość na świecie!!!
Rurka witam w gronie- ja mam brać CLO od 3dc (zależy to też od długości cyklu) i mam przepisane 2 x po 1 tabletce- jeszcze nogdy tego nie brałam także nie wiem jak zareaguję:baffled:.
Kama- jak IUI? Jak to przeszłaś?
Pozdrawiam pozostałe dziewczyny

TYMONKA-witam dziś jest mój 23dc IUI miałam robioną w 12dc a owulację miałam w 13dc,ja mam cykle nie regularne bo raz mam co 30 a raz co 31 różnie u mnie jest,ale z tego co wyliczyłam na @ to powinna być 25 lub 26 lub też 27 :-)ja mam strasznie nie regularną.Czyli dziś jest 10 dzień po owulacji a 11 po IUI,bo IUI robioną miałam 7 a owulację miałam 8 a dziś jest 18 czyli dziś jest 10 dzień po owulacji.
Rozmawiałam z Błonką na priva i również uświadomiła mi to że za wcześnie zrobiłam test bo jeżeli np.zaszłam to jeszcze nawet nie zdążył mi się zarodek zagnieździć i wytwarzać hormon hcg,za bardzo o tym myślę i chyba już fiksuje od tego:-( Ale nie testuje na razie czekam na @ czy przyjdzie czy tez nie i dopiero będę myślała co dalej.Pozdrawiam was i dziękuje za słowa otuchy.

reklama
Do góry