reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
rruurrkkaa ja miałam 2 IUI i przed każdą brałam clo, ale od 3 dnia cyklu po poł tabletki i zareagowałąm dobrze-może lekarz zwiększy Ci dawkę albo zamieni na coś innego jak np. Fostimon w zastrzykach(podobno wpływa na wzrost pęcherzyków)

reklama
ja bralam clo ale 3 tabletki dziennie od 2 do 7 dnia cyklu... po jednej zareagowalam kiepsko, po 2 bylo lepiej , dopiero 3 tab dziennie poskutkowaly..

Witaj Rurka-ja też brałam CLO oraz Encorton i zareagowałam bardzo dobrze.Mój m też ma armii tylko ponad 5mln także się nic nie martw bo wystarczy jeden,ja już jestem 10 dni po IUI.
Dziewczyny zastanawiam się czy jutro testować czy zaczekać na @ czy się pojawi albo też nie boję się tego testowania strasznie

Od przyszłego cyklu też mam brać 2 tabletki clo. Mam nadzieję, że poskutkuje. Za miesiąc mamy też zrobić ponownie badanie nasienia.
Bierze któraś z Was dupka? bo też mam brać od 15 dc. Powiedzcie mi, to się bierze 10 dni, czy jak?

DZIEWCZYNY-zrobiłam dzisiaj sikańca bo już nie wytrzymałam i wyszedł negatywny,tak liczyłam że 1 IUI rzadko się udaje,kupiłam taki co wykrywa 6 dniową ciążę,także jak co to już by wykazało.:-(

Przykro mi Agusia, zdarza się za pierwszym podejściem ciąża ale to jest mały procent-wyczytałam gdzieś że inseminacja to skuteczność 20 ciąż na 100 prób. Nam się niestety nie udało :zawstydzona/y: Będziesz próbować w tym cyklu czy robisz sobie przerwę?

rurka ja byłam stymulowana lamettę i encortonem a dupka brałam tylko przy pierwszej IUI jak jeden pęcherzyk mi nie pękł i zrobiła mi się torbiel, przy drugiej 2 pękły i dr powiedziała że nie ma powodu by brać

kama trzymam kciuki za udaną IUI, teraz czekamy na Twoje testowanie

Raczej będę robić IUI w tym cyklu ale chyba ostatni raz,zrobiłam ten test gdyż od wczoraj mnie dziwnie brzuch boli tak jakby na pójście do ubikacji i tak na dole w jajnikach,jak i również plecy mnie bolą na dole tak jak na @,a @ mam dostać planowo 26.Masakra czemu jednym się udaję a drudzy muszą walczyć o dzidzie tyle czasu.Nie wiem czy u nas jest sens robienia dalej IUI jak mój m ma słabą armię.Jak za drugim cyklem się nie uda to sobie odpuszczam.

Agusia, nie chcę cię nakręcać ale może jeszcze nic straconego, skoro @ masz dostać dopiero 26, a test zrobiłaś za wcześnie? Oj, dziewczyny tak bym chciała za dwa tygodnie napisać wam że jednak pierwsza IUI się udaje, ale wiem jak jest. No nic, nie pozostaje nam nic innego jak próbować cały czas może w końcu się uda. Powodzenia dla wszystkich :-)

reklama
Kama-trzymam za ciebie kciuki,może rzeczywiście za wcześnie testowałam ale na teście piszę że wykrywa ciąże po 6 dniach a więc wydaje mi się że już by coś pokazało.Czekam teraz jak @ przyjdzie podchodzę kolejny raz do IUI.Trzymam za was wszystkie kciuki

Do góry