reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kochane z tego co widzę to zareagowałyście tak jak ja na wypowiedź tamtej laski do Gizas ja weszłam tam z ciekawości aby też się czegoś dowiedzieć o in vitro ale jak przeczytałam co ta laska wypisała do naszej dziewczyny to masakra ciśnienie mi skoczyło chyba ku......de 500/600 :-)co za pusta dziewczyna,wypowiada się na temat czegoś z czego jest całkowicie tempa,szok:szok: to to samo jak bym ja weszła pierwszy raz na forum i chciała się czegoś dowiedzieć,podpytać a w sumie szukać wsparcia a wy byście mi powiedziały,,daj sobie dziewczyno spokój twój przypadek jest beznadziejny nie uda ci się nie podchodź do IUI bo ci się nie uda szkoda kasy"Masakra dziewczyny ale dobra zmiana tematu bo do poniedziałku nie mogę się denerwować bo jak jest fasolka :-)
Jajniki kochana pracują :-)
Pozdrawiam was dziewczynki w ten pochmurny deszczowy wieczór:-)

reklama
Cześć, Gizas ja idę na laparo żeby sprawdzić drożność jajowodów i dowiedzieć się czy mam ogniska endomertiozy. Zresztą Helga po ostatnim zamieszaniu nie pytała mnie czy chcę z kontrastem tylko od razu wystawiła skierowanie na laparo. Ale ja się cieszę, bo chcę wiedzieć czy mam, czy nie mam endometriozę.

Ostatnio tak myślę, że jak będę miała nareszcie dziecko, tak długo wyczekiwane i wystarane, czy nie będę nadopiekuńczą mamą. Boję się, że będę czuwała nad jego każdym oddechem, a później krokiem i tak dalej, że nie pozwolę być mu samodzielnym. Czy Wy też tak macie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny. Przygarniecie mnie do siebie? Od prawie roku staramy się z mężem o dziecko. Niestety się nie udaje. Wczoraj odebraliśmy wyniki nasienia i okazało się że ilość plemników wynosi tylko 5.75 ml. Ginekolog kazał zrobić USG jąder, ja słabo zareagowałam na clo, w przyszłym cyklu zaproponował nam hsg i inseminacje.

Witam Was dziewczyny. Ja dziś miałam pierwszą inseminację, ale nie nastawiam się że coś będzie okazało się że pęcherzyki już pękły, nie wiadomo kiedy wczoraj koło 19:00 miałam zastrzyk z pregnylu i czułam bóle jajników tak koło 22 i wydaje mi się że wtedy pękły.:( Zastanawiałam się czy podchodzić w końcu dziś czy nie, ale ginekolog stwierdziła żeby spróbować przynajmniej zobaczę jak to wygląda, mój mąż też powiedział żeby robić, mi było szkoda tych pieniędzy na samą próbę,ale zrobiliśmy. Raczej małe prawdopodobieństwo że się uda, ale trudno w następnym cyklu zrobimy drugą, może wtedy uda się trafić.

Dzięki Błonka, no zobaczymy za dwa tygodnie, ale nie będę się nakręcała, raczej nastawiam się na następny cykl.

rruurrkkaa witaj w Naszym gronie-jeśli masz jakieś pytania , to pisz śmiało-mnie może w tym cyklu uda sie zrobić hsg jęśli doktorek nie będzie na urlopie:-)
kama oby 1 IUI była ostatnią-życzę z całego serduszka

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Byliśmy dzisiaj u urologa. Obejrzał wyniki Ł. i powiedział, że tragedii nie ma, ale jeżeli ginekolog nam zaleca IUI na dodatek refundowane to mamy się wcale nie zastanawiać.

Chciałabym się dowiedzieć czym jesteście stymulowane? Bo ja dostałam clo 1 tabletkę od 5 dc, i zareagowałam kiepsko. Dzisiaj robiłam test owulacyjny i wyszedł jedynie cień cienia, będę robić przez następne dni, ale i tak wiem, że w tym cyklu nic z tego :(

reklama
Do góry