reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
hej!!
madzia i piotr
,my z mezem też właśnie do Plomedisu sie wybieramy...do dr.Polaka...........bedzie to dopiero pierwsza nasza wizyta u Niego..........chcemy podejść do iui...

reklama
Ahoj załoga ;-)
Aniołkowa to niezłe dawki dostałaś jak tylko do iui :oo2: aczkolwiek w sumie to też nie mam takich małych:rolleyes2: 5 x 25 j gonalu od 5 dnia cyklu. A od którego dnia cyklu stymulowałaś się? Fajnie by było, gdyby teraz zrobić punkcję i od razu do ivf ale rozumiem, że jeszcze nie minęły wymagane latka?

Pyscek trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&

Czerwona oliwko przykro mi... A nic innego oprócz 6-cio krotnej stymulki nie kwalifikuje Was?

Madzia i Piotr, Piotr i Madzia - witajcie ;-)

Dziś prawie zapomniałam Gonalu. Na szczęście przed samym wyjściem do pracy żaróweczka mi się zaświeciła ;-)

madzia i piotr............u nas jest tak..ja w ciąze zachodziłam,tylko konczyły sie poronieniem...:-:)-(z polecenia znajomej pojechałąm do Warszawy do cudownej lekarki,skierowała mnie na masę,masę badań...min.drożnośc jajowodów,histeroskopie itd.Z mężem mieliśmy robione kariotypy -wszystko jest ok...!!!Gdy dałą nam "zielone światło"na staranka o maluszka,do tego masę leków jak zajde w ciąże,które mam od razu zacząć brac ,zeby nie doszło do kolejnego poronienia itd...i tak już staramy sie prawie 2 lata...rok temu okazał sie,że mój maz ma bakterie w nasieniu,że jego plemniki słabo się. ruszają:-(...wogóle miał słabe parametry...Koleżanka poleciłą nam androloga tez we Warszawie,praktycznie rok jezdziliśmy,mąż sie leczył,cały czas na lekach,wyniki,posiewy itd...troche trwało wyleczenie bakteri...ale się udało!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak:jak w lipcu pojechalismy do dr.to wynik posiewu był ujemny!!jest wiele,wiele więcej plemników niż na początku,i ich ruch poprawił sie i to bardzooo!!!!!!!!!!!!!:tak:wiec to jest dobra wiadomośc!!!I skoro wynik są ok.to własnie chcemy podejść do iui...............spróbowac......o dr.Polaku,nam powiedział własnie androlog,do którego jezdziliśmy!!Także jak wynik męża są już o wiele,wiele lepsze,to chcemy jechac i zapytac sie własnie w tej sp[rawie.................

u nas mąz po prawie roku starań maz zrobił badanie nasienia i też wyszło kiepskie,oligoazooaspermia lekarz u nas w miescie powiedział ze zerowe są szanse na zajscie i od razu nas na ifv skierował ,wtedy maz zaczął brac androvit,clo,i rzucił palenie troszke to pomogło wiec zmieniłam lekarza bo liczyłam jeszcze na cud ze sie uda ale prawie 3 lata mineły i nic.Zadzwoniłam do kliniki i umówilismy sie na wizyte u Polaka jest konkretny ,mówi jak jest skierował nas na badania własnie dzis je robilismy i 10 dc mam sie stawic u niego na wizyte ,i od 3 dc brac clo i ok 20.09 podchodzimy do iui:tak:

smerfeta przy pierwszym IUI dawka była bardzo dobra, ale mój organizm chyba szybko pojął o co chodzi i potem juz za szybko sie stymulował. Zmniejszyli mi dawkę gonalu pod koniec do 37,5, ale nic nie dało. stymulacje za kazdym razem zaczynalam od 3dc - gonal co drugi dzien a buserelin codziennie. Kusi mnie próbować naturalnie, ale boje sie bardzo, bo to jednak aż 4.

kasica a po ujemnych wynikach posiewu nie probowaliscie naturalnie zajść? Jesli to był problem to moze teraz szybko by sie udało bez IUI.

czyli cała wirusolologia.
Dopytuję, bo ja również lecze niedoczynność( teraz jest stabilizacja) i u nas również problemem jest słabo mała armia męża. Ja jestem po 3 inseminacji i jak sie dziś okazało - nieudanej.
Badania wiruso...ważne są przez 3 miesiące więc będę musiała uaktualnić przed kolejną IUI ( jak do niej dojdzie), ale spróbuję to zrobić na nfz
współczuję :( ale trzymam kciuki aby następna już się udała :)

Kasica to super że wszystko sie polepszyło u męża :) to nic innego nie pozostaje jak działać w sprawie starań a nóż za pierwszym razem iui się uda :D trzymam kciukasy :D

Ostatnia edycja:
Aniołkowa tak szybko, czyli od 3 dc, to raczej do ivf się stymuluje więc nic dziwnego, że masz aż 4 pęchole. Stymulacja 2 dni później (tak przynajmniej u mnie, bo mam krótkie cykle) pozwala by organizm sam przygotował te dominujące, a leki mają im jeszcze dopomóc.... Szkoda, że nie można od razu ich do ivf pobrać... :sorry2:

Kasica też uważam, że macie szanse na naturalne zajście :tak:

reklama
smerfeta widzisz dobrze, że mówisz, bo ja nawet nie wiedziałam, że moge pózniej zacząć stymulację. Wspomnę o tym na spotkaniu z lekarzem. Na IVF to chyba jednak za mało 4 co? Wolałabym wiecej, bo podejrzewam, ze u mnie bedzie problem z jakością tych pecherzykow skoro wszystkie badania wychodza nam dobrze i z dawka 88mln plemników nie udała nam sie pierwsza inseminacja. Ale dzieki, że mi o tym wspomniałaś:tak:

Do góry