reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dzięki za odpowiedzi, w sumie w niczym mi nie pomogły bo nadal czuję się z tą myślą nie za ciekawie ale jakoś chyba dam rade. A jeszcze jedno czy to badanie USG w trakcie miesiączki (pytam te dziewczyny które miały;-)) miałyście tylko jednorazowo czy np. co miesiąc tak trzeba? Kurcze chciałabym już być po...

kurcze strasznie drogie to in-vitro normalnie strach się bać :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ala nie ma się co stresować, ja miałam usg w 3dc u mnie już wtedy nie było obfitego krwawienia, weź sobie jakieś chusteczki do higieny intymnej i skorzystaj z toalety przed wejściem do gabinetu i będzie dobrze. Ja jak na razie miałam dwa cykle monitorowane i w każdym kazali mi przyjść tak w 3 lub 5 dc.

hej lopop, co u Ciebie, jak staranka?Ja idę na laparo 27.07, strasznie się boję i jednocześnie nie mogę się doczekać, żeby było już po wszystkim.

dodatkowo narobię niezłego zamieszania w pracy jak pojdę na l4, bo dziewczyny idą na urlopy a ja miałam je zastępować. ale postanowiłam, że teraz ja będę najważniejsza, bo zawsze ja pomagam rezygnując ze swoich spraw.

ala nie stresuj się- dla ginekologa okres to czysta biologia, nic intymnego. ja też miałam, dr szybko robi usg i po sprawie a upewnic sie że wszystko ok warto.
Gizas a u was jakie problemy dokładnie że obawiasz sie że cie nie zakwalifikują do programu?

Hej dziewczyny.
GizaS, ale koszty podałaś, kurcze, że też to wszystko takie poplątane!!!!!!!!!!!! Ale weź i odpocznij od tego troszkę, bo tego napewno potrzebujesz!!!!!!!!!
Ja jestem ciekawa jak mii pójdzie i ile czasu będę potzrebować na to wszystko?!?
W przyszłym tygodniu mam dostać okres i bierzemy się do dzieła, jeszcze wizyta u mojego ginia- ciekawe jaka będzie jego reakcja?!?!
Atyde- masz rację- teraz zaglądaj na siebie, jak to się mówi nie ma ludzi niezastąpionych!!!W końcu L4 to nie twoje widzi mi się.
Pozdrawiam pozostałe dziewczyny.
Agusia, Kama trzymam &&&&

Tymonka wyczytałam na forum że jak klinika która prowadzi ten program obliczy że zapisanie osoby do tego programu jest nioepłacalne to poprostu mowią że się niezakwalifikowałaś-nawet jakby mi się udało to pewnie do 3-4 grupy czylki ta która płaci 20-30000 więc sobie odpuszczę-liczę że uda się następne IUI a na in vitro w tym roku mnie nie stać a moje problemy to endometrioza, pracujący jeden jajnik ( choć dobrze się sprawia) i słabe nasienie M. Bardzo bym chciał porozmawiać z lekarzem i dowiedzieć się co radzi, jak dalej działać ale to dopiero w następnym cyklu czyli pod koniec sierpnia.

Agusia trzymam kciuki za poniedziałkowe testowanie &&&&&&
Atyde idziesz na laporo bo masz podejrzenia co do endometriozy? czy sprawdzić jaki stopień?
lopop nasze państwo nigdy nie wprowadzi refundacji in vitro póki czarna mafia rządzi w Polsce, mimo że wiele krajów UE też katolicy a mają pomoc a kliniki i lekarze dorabiają się na naszym nieszczęsciu

:zawstydzona/y:Hej, pomozcie mi prosze jak mam wkleic taki suwaczek jak Wy macie? Nie mam pojecia jak to zrobic

próbuję

reklama
Witam:-)GIZAS-czytałam opinie na forum gdzie zaglądałaś,,kto po in vitro"i tak szczerze pisząc to zdenerwowałam się na temat opinii twojej sytuacji a jak tam zauważyłam to nie tylko ja.Jak ktoś może o niewielkiej wiedzy pisać ci że wasz przypadek jest beznadziejny i że wam się nie uda normalnie masakra,dużo jest takich sytuacji u par że u nich jest wszystko w porządku a IUI kilkakrotnie oraz in vitro się nie udają a są takie pary co mają problemy i udaje się wszystko za pierwszym razem,nie można patrzeć na to z takiej perspektywy.Nie zamartwiaj się takimi głupotami co jedna osoba ci napisała bo najlepszym specjalistą od tego jest lekarz a nie osoba która wie tylko tyle co się dowiedziała od lekarza lub z internetu.Forum jest od tego aby każda z nas wymieniała się wiedzą jaką posiada oraz żeby się wspierać nawzajem a nie stawiać kogoś na czarnej liście.Pozdrawiam cię cieplutko.

Do góry