reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Genna mi się wydaje, że się zakwalifikujesz bo masz obustronną dysfunkcję jajowodów, a ja mam "tylko" brak jednego... Boję się, że na zmianę kliniki to już za późno :zawstydzona/y: i jakby co to chyba startowałabym do invimed w Gdyni. Ostatnia moja opcja to invicta w Gdańsku, w sumie pod nosem, ale w radio mówili że dziennie setki par przychodzi na wizyty kwalifikujące :hmm:
Kwiatuszek to daj znać jutro co Ci lekarz powie

Kasik36 a co Twój lekarz Ci radzi? Może faktycznie zapisz się. Mi do podjęcia decyzji o wypięciu się na rządowe dofinansowanie potrzebne świeże AMH... może cudem już jest... muszę poszukać hasła do serwisu Gamety....

Edit: ee nie ma wyników AMH

Ostatnia edycja:
reklama
Potrzebne były wszystkie wypisy ze szpitali, wynik hsg, wypisy po IUI.
Badania do zrobienia dla mnie to FSH, E2. Testy w kierunku HCV, HBS, HIV, VDRL i Ch. Trachomatis oraz oznaczona grupa krwi.

Dla faceta - badanie nasienia, testy w kierunku HCV, HBS, HIV, VDRL i Ch. Trachomatis. Często trzeba też kariotyp u nas nei bo wyniki nasienia bardzo dobre. Ale podobno często kazą robić.

Esiek wszystkie te badania trzeba mieć nie starsze niż 3 miesiące? Bo ja mam ale z lutego i marca. Rozumiem jakieś FSH czy AMH ale HIV itp też takie świeże? Masz dopiero zrobić te badania czy już na rozmowie kwalifikującej musiałaś mieć?

Smerfeta
mój gin nic nie mówi bo jest na urlopie a na poprzedniej wizycie się rozchorował więc go nie było :-( Wcześniej mówił, żeby się nie martwić bo będzie dobrze, cokolwiek miał na myśli:confused2:

Kurcze pójdę jutro chyba do gina (innego bo mój na urlopie) bo te dziwne wypustki o których wam pisałam parę dni temu nie znikają a wręcz mam wrażenie, że troszeczkę urosły. Nie mam pojęcia co to może być. Nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego:zawstydzona/y: Naczytałam się już w necie takich rzeczy, że prawie umieram z niepokoju:sorry:

hej!!!
Blue....
u nas jest problem z nasieniem:-(,a ściślej mówiąc z bakterią w nasieniu.....,co jest związane ze stanem zapalnym.Mąż bierze antybiotyki,potem ma zrobić badanie ogólne i posiew,żeby dr.mógł faktycznie stwiwrdzić,czy cos tam jest itd...On ma podywższone ph nasienia i to dr.się nie podoba:-(...co do leków to brał naprawde różne antybiotyki,bo leczenie jego juz trwa dośc długo...raz jest lepiej,raz gorzej!!Dr.chce"wytępić"te cholerne bakterie na 100%!!by móc wtedy podac lek na poprawe ruchu,choć ruch ostatnio się nieco poprawił!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Napewno co możesz podać swojemu męzowi to tabletki UROSEPT......dostaniesz je bez recepty,mój bierze codziennie po 3 tabletki wieczorem+antybiotyki,które lekarz przepisze.Dr.powiedział,ze u niektórych szybko trwa leczenie,a u niektórych znacznie dłużej,no my chyba raczej do tych drugich sie niestety zaliczamy!!:-:)-:)-(acha...jak będzie twój mąż robił posiwe,niecg zrobi z antybiogramem...dr.będzie wiedział jakimi antybiotykami "traktować" bakterię!!!

Esiek tez czekam na info od Ciebie o tych badaniach

ja na bank sie odezwe
mam wszystkie nasze wyniki dotychczasowe, moja grupa , Amh i emek ma aktualne badanie nasienia

odezwe sie napewnio jak nie dzis to jutro z samego rana bo mamy na 19 i 100km w jedna str
na szcescie lekarz nas prowadzil i on tez kwalifikuje ale nie wiem na 100% czy to bedzie juz wizyta kwalifikacyjna poprostu kazal przyjechac jak dzwonilam po historie leczenia

hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziewczyny mam ogronmą prośbę....może wiecie w których dc.robi sie poszczególne badania hormonalne??i badania tarczycowe??????
Miałam to robione,ale juz dawno temu,chce powtórzyć wyniki!!!

reklama
Kasica..dzięki za odp o bakteriach ...
własnie będe próbowała to ogarnać jakoś...
Esiek...ja dzwoniłam do Katowic...tez w zw z refundacją..i tez te badania..i tez dokumentacja 24miesiace...

ale te hivy..wzw,toxo to badania wazne rok.
a te hormony muszą swieże byc..ciekawe jak to w róznych klinikach wygląda...

Do góry