reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik36, dzięki :-) Niech tak tylko będzie dalej. Powodzenia na wizycie. Piąteczka musi być szczęśliwa, trzymam za to baaardzo kciuki &&&&&&& I daj znać co tam słychać jak wrócisz.

reklama
kasik za chwilę 16. Powodzenia na wizycie.
Ale dziewczęta jak tu wyłączyć myślenie jak ciągle - w tym dc bierzesz to , w tym tamto, mierzenie tempki, zastrzyki, badanie śluzu i inne takie. Nawet gdyby człowiek bardzo chcial - nie da się i już

Dzień dobry dziewczyny:)

Jestem po usg genetycznym. Wszystkie parametry możliwe do weryfikacji okazały sie ok. Płci nie dało sie określić.
Nie bede robiła testu genetycznego z krwi(papa), bo podobno przy początkowej ciazy bliźniaczej mogą wyjść przeklamania i stres gotowy.
Drugi zarodek sie nie wchlonal, jest w takim stanie jak ostatnio.
Podobno niczemu to nie grozi, ale ja juz sama nie wiem. Ten stres nigdy sie nie kończy.

Yoanno czy po Twoim zarodku nie ma juz śladu?
Agaawa szczerze Ci zycze, zeby wszystko zakończyło sie pomyślnie. Drugi raz 24 okazał sie dla Ciebie traumatyczna data. Ale optymizm i wiara Cię nie opuszcza, postawa godna podziwu i na pewno zostanie wynagrodzenia;)

Widze, ze są czekające, są przeklinajace i są te, ktore niedługo zaczną odmierzanie tych cholernych 14 dni. Czyli jak zawsze. Tylko niech juz któraś z listy odpadnie coby sie za bardzo nie wydłużyła...

Pole to super, że wszystko po badaniu ok, bo ty też swoje przeszłaś (i przechodzisz). A co do płci to nawet jesli któraś z nas chciałaby chłopca czy dziewczynkę, to najważniejsze jest by dziecko było zdrowe :-)

Ladybea ja tak wlasnie stanelam przed sama sobą i dotarło do mnie, ze ja juz nie mysle chłopak czy dziewczynka.
Mysle, ze chce dziecko. Zdrowe dziecko.

I chyba ludzie na lato wzmozyli starania( urlopy czy większa nadzieja wraz ze słońcem?). Cały parking zajęty, a na korytarzach tłumy, a to bardzo duża klinika.
W jednym z okien na parterze stoi taki drewniany, duży anioł, w takich szatach jakby był w ciazy.
Caly zeszły rok chodziłam i patrzyłam na tego anioła i byłam przekonana, ze nigdy nie wejdę do tej kliniki będąc w ciazy. Ze to nieosiągalna abstrakcja w moim przypadku. A okazuje sie, ze nigdy nie wiadomo co i kiedy nam pisane...

Pole, tak, nie ma śladu. Lekarz bardzo dokładnie sprawdzał. Jest tylko jeden człowieczek i jego ciałko żółte ciążowe. Cytując lekarza "wchłonął się albo kto wie co się z nim stało". Ale nie krwawiłam ani nic, więc myślę, że się wchłonął.
Super, że badania ok. Kolejny krytyczny moment za Tobą :tak: Trzymam kciuki za dalszy ciąg. Nam kolejna wizyta wypada w 11t5d i właśnie się zastanawiam czy mi wtedy zrobi genetyczne. Nic nie mówił, a ja sierota nie zapytałam...

Ostatnia edycja:
Yoanno to bardzo sie cieszę, ze "zniknął" sobie i niech pozostanie jego tajemnica w jaki sposób. Do Aniolkowa pewnie mozna trafić i przez pępek:happy:
Mysle, ze moze Ci juz wtedy zrobic usg genetyczne. Tylko, ze u mnie w klinice od tego jest osobny lekarz, ktory poprostu zna sie na tym i w tym praktykuje dlatego wiele rzeczy wylapuje. I sprzęt do usg był inny.
Nawet mój M twierdzi, ze widział wszystko o czym lekarka mówiła.

Kwiatuszek każdej z Was zycze tego stresu...

reklama
Witam, jestem tu nowa i początkująca w temacie IUI...niedługo podchodzę do pierwszego zabiegu i zaczynam świrować szukając usilnie wszelkich informacji w tej kwestii. Po krótce może coś o sobie...mam 30 lat staramy się o pierwsze dziecko i tak już trzeci roczek leci bezskutecznej walki...mąż ma wyniki dobre, ja rok temu miałam HSG, przeszłam stymulacje z Clo (3cykle) i doopa:baffled: od wczoraj biorę Clo w pn. podglądanie pęcholi w środe liczę na IUI, zbytnio sie nie nastawiam bo mam świadomość że rzaddki za pierwszym razem wychodzi.

Do góry