reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
SYLHA-tak już jest jedni mają od razu inni zaś czekają na spełnienie marzeń.Ja jestem już 3 dzień po IUI a 2 po owulacjii tez myslę o tym czy się udało czy też nie ale spróbować zawsze trzeba.Każda kobieta ma nadzieję i tego trzeba się trzymać,najważniejsze to nie myśleć o tym negatywnie.

reklama
M się opił dziś na maksa, mój tato też, ja sama również chętnie bym to zrobiła ale chyba by mnie zalało w nocy... Przykro jest mi niesłychanie i żal że nie udaje mi się spełnić mojego marzenia o dziecku, wątpie bardzo w ciąże naturalną, przy naszych problemach niestety może być trudno... w sumie z IUI już dwukrotnie nie wyszło, nie wiem czy może za wcześnie miałam, może za mało rycerzy a może moja endometrioza utrudniła to ... już sama nie wiem co myśleć i dlaczego się nie udaję, dbamy o siebie z M, ograniczyliśmy spożywanie chemii w jedzeniu do minimum, nie palimy, zdrowo się odżywiamy, nie pijemy ( chyba że jak dziś), ale chyba nie jest jeszcze nam dane:-( dziś byli znajomi u nas z dwójką dzieci, 8 letnim i 5 mieiecznym- w tym małym to jestem zakochana i niczego tak bardzo nie pragne jak naszego dziecka
Do lekarza pojdziemy w przyszłym miesiącu i porozmawiamy co radzi dalej, moze spróbuję zapisac się do Warszawy na ten program "in vitro do skutku" może nam się uda na to załapać, choć wolałabym żeby to bylo w Katowicach ale w mojej klinice płaci się za każde podejście a są to duże pieniadze, teraz na te 2 IUI poszło około 4000 zł (wiyty, leki, dojazdy)mamy całkiem dobrą sytuacje finansową ale na in vitro nas nie stac teraz i tu jest kolejny problem:-(moze jeszcze przespie sie z ta myslą i sprobujemy 3 raz

GIZAS-kochana spróbuj jeszcze raz IUI może tym razem się uda do trzech razy sztuka,z tego co wyczytałam na necie to za trzecim lub czwartym razem się udaje.Ja się łudzę że pierwsza mi się uda chodź tak na pewno nie będzie ale nadzieja zawsze pozostaje jest takie przysłowie ,,Nadzieja matką głupich lecz każda matka własne dziecko kocha"Niby u mnie wszystko ok pęcherzyk był piękny jak stwierdził lekarz bo aż 23mm pękł na drugi dzień po inseminacji ale armia mojego m była niewielka bo tylko 2mln.Lekarz mi powiedział że ta armia jest nie za wielka i może się nie udać ale zobaczymy może był tam jeden żołnierzyk który nie odpuścił i doszedł do celu.Ja mam w planach jeszcze jedną IUI jak ta się nie uda z nasieniem dawcy,ja bym chciała nasieniem mojego m ale mój m mi mówi że przecież z nasieniem dawcy to nic złego bo i tak będzie kochał to dzieciątko ale wiecie kochane ja tak myślę że chyba raczej nie bo to co innego jak nosić pod serduszkiem cząstkę kogoś kogo się strasznie kocha.Ale życie płata nam różne figle i jedni mają to szczęście a drudzy nie.A in vitro to dla mnie jest daleką myślą gdyż na to potrzeba sporych pieniędzy.

Hej dziewczyny- mam URLOP!!!!!!Co prawda nigdzie nie jedziemy, bo M po 3 miesiącach chorobowego (paskudnie złamał sobie kość ramieniową) dopiero co wrócił do pracy i musi nadrobić, poza tym warsztat też w tyle.
Agusia- te 2mln to już po selekcji? Bo mój M ma 12mln w 1ml z czego 40% jest ok, to czyli jak będą selekcjonowane, a wiadomo stres jeszcze zrobi swoje to też niewiele więcej wyjdzie?
GizaS niech najpierw porządnie odpocznie po ostatnich przeżyciach będzie widziała potem znowu wszystko lżej.

SYLHA-tak te 2mln to po selekcji a normalnie przed selekcją miał przeszło 5mln.Masz rację GIZAS musi odpocząć to teraz będzie dla niej dobrym lekarstwem.

Dziękuję za odpowiedzi, tam gdzie ja sie wybieram czyli do Kliniki w Rzeszowie nasieniem dawcy kosztuje 1450 bez badan wiec wyjdzie dobre 2000 (mam nadzieje ze tyle bo jeszcze dojazd) ale nie wiem jak mam rozumiec ta cene IVF ET - 3800, i ICSI - 3800 czym sie rozni jedno od drugiego? Pozdrawiam

ALA80-witam IVF ET a ICSI wydaje mi się że równi się tym że to dwa różne in vitro ale nie jestem pewna wpisz sobie w google to ci powinno wyjść coś na ten temat

dziewczyny decyzja podjęta, ustalilismy z M że podejdziemy jeszcze dwa razy do IUI o ile lekarz powie że to dobry pomysł-a wizyta za miesiąc, między czasie znjadę ankietę do Warszawy żeby załapać się na ten program "in vitro do skutku" decyzja taka poniewaz nie mamy teraz kasy na in vitro a nie chce czekac z założonymi rękami do przyszłęgo roku
te nieudane próby są straszne wyczerpujęce psychicznie i faktycznie muszę trochę wyluzować bo idzie sfiksować i popaść w depresję

Agusia teraz ja trzymam kciuki za Ciebie-oby pierwsza próba była ostatnią-a zdarza się tak bo przecież dziewczyny piszą na forum

No wlasnie niby roznica niewielka 1450 a 3800 skoro in vitro daje wieksze szanse, tylko ile trzeba byloby jeszcze doplacic za te wszystkie leki? No i w moim wypadku nasieniem dawcy o czym nie jest wspomniane w cenniku wiec kwota bedzie wyzsza eh ale to wszystko skomplikowane, trzeba ciagle myslec skad wziasc na to wszystko pieniadze..
GizaS zycze powodzenia! Ja narazie mysle o 3 probach, ale zobaczymy jak to bedzie wszystko przebiegalo, czy mnie te badania nie zniecheca..

reklama
GIZAS-Ja mam do ciebie prośbę jeżeli dowiedziałabyś się coś na temat tego programu o in vitro to bardzo cię proszę abys mi dała jakieś wytyczne co do tego ok?Bo jeżeli u mnie nie wyjdzie to pomyślę o in vitro.w tedy będę wiedziała jak się mam przygotować finansowo.Pozdrawiam cię cieplutko,trzymaj się kochana i odpoczywaj:-)

Do góry