reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam dziewczynki z rana. Oczywiście jak mogę sobie pospać, to mi się nie chce!!!
Atyde nie wiem jak jest u ciebie z warunkami, ale jeżeli masz możliwość do Katowic jak mówi GizaS to się tam wybierz, bo wiele się o tamtej klinice już naczytałam pozytywnego. Poco masz tracić czas na lekarza, który twierdzi, że byle odbębni godziny i do domu. Lekarz to zawód, który ma pomóc ludziom, wiąże się to również z poświęceniem.

reklama
Witam:-)Dziewczyny ja już po usg tak jak myślałam wczoraj te moje boleści jajnika były spowodowane pękającym pęcherzykiem.
ATYDE-Jeżeli masz okazję tak jak piszą dziewczyny to wybierz się do Katowic ja się tam leczę i jak na razie jest wszystko ok ze strony lekarzy,personelu i ogólnie.
GIZAS-Dziękuje bardzo:-)
Teraz pozostaje mi tylko czekać tak jak mi lekarz mówił czy pojawi się @ czy też nie czas pokaże ale kochane nie zamartwiać się co ma być to będzie i ja tego nie zmienię:-)

Cześć kobietki!U mnie dziś mały grad padał:szok:
Agusiapela super, że pęcherzyk pękł-teraz czekamy razem z Tobą na dobre wieści:-)
Ja dziś jak zwykle do rodziców na obiadek i może jakieś zakupki-zobaczymy.Miłej niedzieli Wam zyczę:-)

Hej dziewczynki w tą dziwną niedzielę. U nas o 6 rano taka burze przeszła, że połamało się drzewo przed domem i wszystko na drodze :-(, porwało nam drewnianą ławkę!!!
GizaS- gdzie jesteś? Czekam!!!!

Niestety dziewczyny nie wyszło :-( wczoraj w połowie imprezy dostałam @:-( Totalna załamka, pół nocy przeryczałm, dziś mają przyjść znajomi i rodzice to muszę się ogarnąć ale brak mi słów i sił, M też podłamamny ale to facet i nie okazuję tak wszytskiego.Nie wiem kiedy się doczekam tego cudu i dlaczego to IUI nie wychodzi-chyba jeszcze odkryje jakies przeszkody których i tak nie mam mało...Ten cykl sobie odpuszczam, po pierwsze z braku sił, po drugie mamy wykupione wycieczki kilkudniowe w góry no i niestety brak kasy i nie wiem czy nie zaprzestaniemu już IUI i nie spróbujemy in vitro, czytałam że w Warszawie płaci się za jedną a robi się do skutku-jak powiedziałam M o @ dziś to sam powiedział że to chyba nas czeka ale nie wiem czy uda sie w tym roku :-(

GIZAS-kurcze tak mi przykro nie to chciałam przeczytać:-(Ciekawa jestem jak ze mną będzie niby wszystko poszło ok ale może też się nie udać.Ja jestem trzeci dzień po IUI ale drugi dzień po owulacji zobaczymy czas pokaże jak się nie uda to zrobię jeszcze drugą a później to albo in vitro albo nic,bo na in vitro trzeba mieć grubszą gotówkę a ja dopiero co rozwinęłam interes zobaczymy czas pokaże.Ściskam cię kochana mocno i trzymaj się

Witajcie, mam pytanko bo czytam ze niektore z Was sa juz kilka razy po IUI i chcialam sie dowiedziec jak to wychodzi cenowo, wiem ze w kazdej klinice maja inny cennik ale chcialabym sie dowiedziec tak mniej wiecej co i jak. Ja tez mam w planach ale nasieniem dawcy i wiem ze to wychodzi duzo drozej. Jakie sa ceny in vitro w waszych klinikach? Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam Was wszystkie;-)

GIZAS - współczuje i głowa do góry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
GizaS bardzo bardzo mi przykro, tak chciałam żeby wkońcu sie udało, ale życie płata nam figle niestety:-(
ala80 ja za IUI płaciłam 450zł(nie liczę monitoringów cyklu przed i leków),a in vitro nie mam pojecia ile kosztuje, ale pewnie ponad 10 tyś.

ALA80-w Katowicach z nasieniem dawcy kosztuje 1000zł ale do tego dochodzą koszty za badania tak jak pisała Magdusia,leki,monitoringi itp.Pozdrawiam

in vitro ponad 10tyś

reklama
GizaS- jest mi baaardzo przykro:no:. Razem z Tobą bardzo lliczyłam na 2 kreski!!!Teraz sama nie wiem czy ta IUI ma sens?!?!?
Ale masz rację odpuść sobie jedźcie na urlop, zmień trochę tok myślenia i przede wszystkim odpocznij psychicznie, bo się zajedziesz a to napewno ani Tobie ani mężowi, a tymbardziej dzidzi nie pomoże!!! Znam takich co jak odpuścili to się udało naturalnie- wszystko siedzi w umyśle!!!!

Widzę cennik zróżnicowany jest. W Opolu iui własna 600zł, z nasieniem dawcy 1500zł, ivf 4200zł.

Kurcze tak się naprawdę zaczęłam zastanawiać nad IUI. Nakręciłam się, że to super sprawa, że pójdzie teraz z górki, a co jak też mi nie będzie wychodzić?!?!? Przecież to są niespełnione nadzieje

Do góry