reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Agusia mogę Ci polecić swojego dr tj Grettkę a jak go nie ma to chodzę do dr Biernat-obydwoje godni polecenia. Ja nie pytałam ile razy robić IUI, to jest chyba indywidualne podejście w zależności od problemów, przy następnej wiycie wypatm się co i jak dalej z naszym staranie i ci poleca... bo jeśli powie że in vitro da nam większą szanse to wtedy odpuścimy IUI. Muszę się dowiedzieć jak moja endometrioza utrudnia zajście w ciążę, bo cały proces owulacyjny jest ok, endometrium też...bo jeśli chodzi bardzie o słabe nasienie to wtedy IUI jest jak najbardziej wskazana

Witaj Dorota w gronie :) Mamy podobne datowo suwaczki-życzę powodzenia w staraniu

Witajcie dziewczyny, pozwolicie że się przyłączę?
Staramy się z mężem ponad rok o dziecko bez skutku(już pewnie bedzie bliżej 2 lat, ale lepiej się nie dołować bardziej) . W piątek jak dobrze pójdzie (tzn pęcherzyki podrosną bo wczoraj na usg było widać 2 pęcherzyki po 14mm i jeden 8) podejdziemy pierwszy raz do IUI. Trzymajcie kciuki:), ja za was również trzymam, życzę żeby każdej się udało, bo jak wam się uda to może i ja będę miała to szczęście:)

Witaj Kama :) Życzę powodzenia w piątek, a pęcherzyki na pewno podrosną a rosną ok 2 mm na dobę. Powiedz gdzie się leczysz i jakie maci eproblemy że zdecydowaliście się na IUI

Ja się leczę w Warszawie. A jeśli chodzi o nasze problemy skłaniające nas do IUI to przeważył chyba test na wrogość śluzu, nie jestem pewna co do wiarygodności tego testu ale wyszło że jest wrogi, mimo to myślałam że może się uda naturalnie, ale niestety miesiące mijają bez efektów więc w końcu zdecydowaliśmy się na inseminację. Poza tym u mnie podejżenie pco i u męża obniżone parametry nasienia ( co prawda nie jakoś bardzo i z taką ilością plemników lekarze mówią że powinno się udać naturalnie, ale niestety nic nie wychodzi)

Błonka a gdzie będziesz podchodzić do IUI?
Mnie co jedynie ostatnio martwi, że po badaniu drożności mam rozregulowaną temperaturę PTC, raz mi skoczy 5 kresek w górę, to znowu 5 kresek w dół, powiedzcie mi kochane czy może to być, że nie miałam (nie mam) owulacji przez to?!?!?
Ja do IUI będę w Katowicach podchodzić w Ziębie...
A do IUI trzeba się jakos przygotować? w sumie Pani przez tel nic nie powiedziała ale może jednak? coś zabrać na wszelki wypadek?

Witam Błonka-nie nic ci nie będzie potrzebne do IUI bo to wygląda tak jak badanie ginekologiczne a później od razu wracasz do domku i przytulanko po IUI jest jak najbardziej wskazane:-)Ja też miałam IUI w Katowicach a kto ci będzie robił?

nie doczytałam myślałam że będziesz miała w Provicie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam Błonka-nie nic ci nie będzie potrzebne do IUI bo to wygląda tak jak badanie ginekologiczne a później od razu wracasz do domku i przytulanko po IUI jest jak najbardziej wskazane:-)Ja też miałam IUI w Katowicach a kto ci będzie robił?
Ja mam tam panią gin ale chyba ktos inny będzie to robił bo z jakas inna Pania przez tel rozmawialam... tzn tez z Pania doktor ale inna. ja jestem od pani dr huć

Agusia a w provicie ile placilas za IUI?? ja place 500

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry