reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No Agusia to mogę iść spać teraz:-). Nie zamartwiaj się tak, bo to nie pomoże endometrium też widzisz Ci podrosło i trzymam kciuki na 2 kreski!!!!Ty i GizaS dajcie szybko o nich znać, bo nie mam więcej kciuków :-). Ile ogólnie czasu Wam zeszło w klinice?Od wejścia do wyjścia mi lekarz powiedział ok 1,5h

Aha jeszcze jedno dostałaś jakieś leki do brania po?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sylha pracuję z dziecmi niepełnosprawnymi(ćwieczę je i masuję)ale te blizniaki sa wczesniakami i dlatego je masuje, ale z nimi bedzie wszystko ok.
Agusiapela nareszcie-super wieści-najwazniejsze, ze udało sie podejść i trzeba wierzyc, ze z tych 2mln jeden dotrze do celu:-)Jesli jeszcze nie pękł pęchezryk, to zmykaj do męzusia sie poprzytulać(ja miałam tak zalecone hihi)

Sylha u mnie tak ze wszystkim było ok.1,5 h

tak czekałam na IUI przeszło 1,5h a sama IUI trwała chyba z 5minut,połozyłam się na fotelu podał mi lekarz żołnierzyki i do domku.

MAGDUSIA-a czy ty miałaś IUI na niepękniętym pęcherzyku?

nie mam żadnych leków przepisanych a czy wy miałyście kochane?

1 IUI miałam na niepekniętym, a drugą na pęknietym(w obu przypadkach wskazane było przytulanko)Ja miałam luteine brać od drugiego dnia po IUI az do zrobienia testu-widocznie lekarz nie widział takiej potrzeby albo zapytaj w sobote jak bedziesz

Luteina jest podobno na przedłużenie okresu poowu, żeby zarodek miał czas na spokojne zagnieżdżenie się i nie był wydalony razem z kolejną miesiączką, to biorą też kobiety, które ogólnie mają krótki okres poowu

Ok dziękuje kochane za wsparcie,fajnie że jest ktoś z kim można porozmawiać,wyżalić się mimo to że znamy się tylko z forum.Jesteśmy tak jak te wirtualne przyjaciółki:-)którym o wszystkim można powiedzieć bo kto nas inny zrozumie jak niemy same kobietki.Idę przytulać mężusia bo mi zaraz uśnie :-)Trzymam za was mocno kciuki
GIZAS-w sobotę teścik czy betka?Trzymam mocno kciuki na dwie krechy lub betkę wysoką
SYLHA-dziękuje za miłe słówka i tobie życzę II kresek
MAGDUSIA-a czy ty teraz robiłaś niedawno IUI?

tak własnie po to jest luteina-kobietki zmykam spać, bo jutro rankiem do pracy-do jutra papa

Agusiapela miałam 12 maja ta druga IUI, a pierwsza w kwietniu-Dobrej nocki

Witam ponownie w ten słoneczny poranek co tam kochane u was?Ja wczoraj przed samą IUI dostałam telefon z security że odnotowali u mnie w skupie włamanie normalnie byłam tak roztrzęsiona i spięta że aż to lekarz zauważył,nie wiedziałam co mam myśleć bo już jedno włamanie miałam,ale po jakimś czasie babka która jest na monitoringu powiedziała mi że to jednak był fałszywy alarm gdyż wysłali tam patrol i wszystko jest ok normalnie dziewczyny zamiast się cieszyć samą IUI że wszystko wypadło pomyślnie to ja myślami byłam gdzie indziej.Ale na szczęście wszystko się wyjaśniło i później mogłam odetchnąć.

Dziewczyny tak się martwię bo boli mnie lewy jajnik tam gdzie był ten pęcherzyk nie wiem czy mi pękł czy coś się dzieję ból mogę porownać do takiego mocnego kłucia,nie wiem czy dzwonić do lekarza czy czekać do jutra.Pomóżcie mi kochane miałyście tak po IUI?

reklama
Pogoda się u nas psuje na maxa!!!!
Agusia- pęcherzyk Ci pęka! Ja mam zawsze takie kłucia w czasie owulki i też np już wiem, że będę mieć IUI na lewym robioną :-), też dobrze, bo ten miałam monitorowany i to w 2 cyklach. Także głowa do góry i pozytywne myślenie!!!

Do góry