reklama
PS. jeszcze w 13 dniu po iui robiłam test ciążowy (sikany) i wyszedł negatywny. Na betę hcg szłam z mało optymistycznym nastawieniem - tylko dlatego, że doktor kazał. Jak wyszła beta 61,2 nie mogłam w to uwierzyć. Test sikany pokazał drugą kreskę dopiero w 19 dniu po inseminacji.
Hope84
Fanka BB :)
Dziekuje kate26 za informacje :-)
U mnie teraz bylo jakos dziwnie...cos ostatnio moje pechole szybko pekaja. Bylam na monitoringu 12dc ok 19 i byly dwa wielkosci 20 i 24mm, dostalam zastrzyk z pregnylu ok 19:30. Nastepnego dnia na monitoringu tj 7:30 byl jeden wielkosci 25mm i drugiego juz nie podali jako wielkosc tylko swiezo pekajacy....ciekawe jak to jest z tym drugim czy peknie, czy on oby nie jest juz przedojrzaly i sie wchlonie? No nic pozostaje czekanie, od jutro zaczne brac dupka i moze jeszcze lutke dowcipnie sobie zaaplikuje
U mnie teraz bylo jakos dziwnie...cos ostatnio moje pechole szybko pekaja. Bylam na monitoringu 12dc ok 19 i byly dwa wielkosci 20 i 24mm, dostalam zastrzyk z pregnylu ok 19:30. Nastepnego dnia na monitoringu tj 7:30 byl jeden wielkosci 25mm i drugiego juz nie podali jako wielkosc tylko swiezo pekajacy....ciekawe jak to jest z tym drugim czy peknie, czy on oby nie jest juz przedojrzaly i sie wchlonie? No nic pozostaje czekanie, od jutro zaczne brac dupka i moze jeszcze lutke dowcipnie sobie zaaplikuje
Dziekuje kate26 za informacje :-)
No ja teraz jak jestem w ciąży, biorę 2x2 tabletki luteiny dopochwowo i 2x1 tabletce duphastonu.
Mam nadzieje,ze ta IUI teraz sie uda bo nie wiem czy dam rade psychicznie to ciagnac....niby wszystko ladnie pieknie, rosnie peka wyniki ok a ciazy brak....to jest straszne....
Te inseminacje kochana robisz prywatnie czy na NFZ?
PS. próbowałaś kiedyś in vitro? Bo wiesz może byłoby szybciej i wyszłoby w gruncie rzeczy taniej. 5 inseminacji + leki + monitoring kosztuje chyba tyle samo co in vitro. Mnie jedna kosztowała łącznie około 1400 zł.
Ostatnia edycja:
Hope84
kate26 na NFZ, jak mialabym placic za IUI z lekami itd 1500zl to zrobilabym 3 i podeszla do IVF....ale moj gin i prof do ktorego chodze powiedzial i w zasadzie ma racje, ze my nigdy nie mielismy mozliwosci zajscia w ciaze (korzyustamy z nasienia dawcy) i zanim pary zaczynaja leczenie staraja sie min rok albo wiecej, wiec kazal dac sobie czasu ze w koncu musi zaskoczyc, tylko ja bardzo niecierpliwa jestem haha...
Moja przyjaciolka zaszla dopiero po 9mcy starania w cyklu naturalnym, po clo nie zaskoczylo u niej.....
Ja teraz bralam odpowiednik Femary, powiem Ci ze tel lek jak i Lametta nie uposledzaja endo...zawsze przy clo miala 7-8, pozniej jak zaczelam brac te suplementy od Gizas to uroslo do 9-10 a teraz przy tej Femarze endo mialam 12 wiec jestem happy....oby tylko IUI byla w dobrym czasie i zaskoczylo, moze Pani Dr ktora mi robila bedzie miala szczesliwa reke.
Moja przyjaciolka zaszla dopiero po 9mcy starania w cyklu naturalnym, po clo nie zaskoczylo u niej.....
Ja teraz bralam odpowiednik Femary, powiem Ci ze tel lek jak i Lametta nie uposledzaja endo...zawsze przy clo miala 7-8, pozniej jak zaczelam brac te suplementy od Gizas to uroslo do 9-10 a teraz przy tej Femarze endo mialam 12 wiec jestem happy....oby tylko IUI byla w dobrym czasie i zaskoczylo, moze Pani Dr ktora mi robila bedzie miala szczesliwa reke.
kate26 na NFZ, jak mialabym placic za IUI z lekami itd 1500zl to zrobilabym 3 i podeszla do IVF....ale moj gin i prof do ktorego chodze powiedzial i w zasadzie ma racje, ze my nigdy nie mielismy mozliwosci zajscia w ciaze (korzyustamy z nasienia dawcy) i zanim pary zaczynaja leczenie staraja sie min rok albo wiecej, wiec kazal dac sobie czasu ze w koncu musi zaskoczyc, tylko ja bardzo niecierpliwa jestem haha...
Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki.
PS. mnie clo nie wpłynęło na endo bo przy 2 tabletkach miałam 12,5 mm To był mój pierwszy cykl stymulowany od 2 lat. Może dlatego to clo nie zdążyło jeszcze na nie wpłynąć. Może przy następnym byłoby ono mniejsze.
genna
właśnie wróciłam do domq i wyciągnęłam moj a magiczna teczuszkę 2-4 dc zaleciła mi : TSH,LH,FSH,Prolaktynę( tą też robiłam kiedyś w 27 dc więc zapewne bez znaczenia kiedy si eją bada)anty TPO to też coś z tarczycą związanego, ale nie pamiętam co a DHEA-S to hormon z nadnerczami związany
a 22-25dc progesteron
ja byłam u ginekolog-endykrynolog i badała raczej mnie pod kątem hormonów ciążowych właśnie, dlatego pewnie nie robiłam reszty związanych z tarczycą, a że wyniki miałam oki to pewnie dlatego też nie zleciła dlszych badań, widzicie dziewczynki w "kupie" siła, każda podzieli sie wiedza i mądrzejsze od lekarzy jesteśmy
AMH planuje zrobić po 2 nieudanych IUI w razie co, koszt badania duży więc narazie licze że I IUI się uda
od wczoraj wieczora źleśie czuję, wczoraj kuł mnie strasznie lewy jajnik, a owu było z prawego a dzisiaj cały dzień dół podbrzusza, jajniki na zmianę i krzyże jak na @ - ból jest straszny od rana:/ a IUI przecież w poniedziałe była
reklama
blueskye
Hope-bety nie było bo krew mnie zalala.
czekam teraz ja na Twoją.
Ja z Tobą, z Polą i Gizas juz weteranki
przygoptowuję sie do ivf na początku czerwca czy w połowie..zależy jak @ bedzie.mam teraz miesiac przerwy.na oczyszczenie organizmu i odpoczęcie.
Jane- kciuki zaciśnięte
czekam teraz ja na Twoją.
Ja z Tobą, z Polą i Gizas juz weteranki
przygoptowuję sie do ivf na początku czerwca czy w połowie..zależy jak @ bedzie.mam teraz miesiac przerwy.na oczyszczenie organizmu i odpoczęcie.
Jane- kciuki zaciśnięte
Podziel się: