reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kasik zostawilam jeszcze cos dla Was, skorzystalam z podjadania puki nikt nie widzial hahaha :-p

Pole a jak tam u Ciebie z tym wgryzaniem blizniakow? Czujesz sie jakos inaczej :-p

Qrde nie doczytalam, Blue a jak z ta beta u Ciebie?

reklama
PS. jeszcze w 13 dniu po iui robiłam test ciążowy (sikany) i wyszedł negatywny. Na betę hcg szłam z mało optymistycznym nastawieniem - tylko dlatego, że doktor kazał. Jak wyszła beta 61,2 nie mogłam w to uwierzyć. Test sikany pokazał drugą kreskę dopiero w 19 dniu po inseminacji.

Dziekuje kate26 za informacje :-)

U mnie teraz bylo jakos dziwnie...cos ostatnio moje pechole szybko pekaja. Bylam na monitoringu 12dc ok 19 i byly dwa wielkosci 20 i 24mm, dostalam zastrzyk z pregnylu ok 19:30. Nastepnego dnia na monitoringu tj 7:30 byl jeden wielkosci 25mm i drugiego juz nie podali jako wielkosc tylko swiezo pekajacy....ciekawe jak to jest z tym drugim czy peknie, czy on oby nie jest juz przedojrzaly i sie wchlonie? No nic pozostaje czekanie, od jutro zaczne brac dupka i moze jeszcze lutke dowcipnie sobie zaaplikuje :-p

Dziekuje kate26 za informacje :-)

U mnie teraz bylo jakos dziwnie...cos ostatnio moje pechole szybko pekaja. Bylam na monitoringu 12dc ok 19 i byly dwa wielkosci 20 i 24mm, dostalam zastrzyk z pregnylu ok 19:30. Nastepnego dnia na monitoringu tj 7:30 byl jeden wielkosci 25mm i drugiego juz nie podali jako wielkosc tylko swiezo pekajacy....ciekawe jak to jest z tym drugim czy peknie, czy on oby nie jest juz przedojrzaly i sie wchlonie? No nic pozostaje czekanie, od jutro zaczne brac dupka i moze jeszcze lutke dowcipnie sobie zaaplikuje :-p

No ja teraz jak jestem w ciąży, biorę 2x2 tabletki luteiny dopochwowo i 2x1 tabletce duphastonu.

Mam nadzieje,ze ta IUI teraz sie uda bo nie wiem czy dam rade psychicznie to ciagnac....niby wszystko ladnie pieknie, rosnie peka wyniki ok a ciazy brak....to jest straszne....

Mam nadzieje,ze ta IUI teraz sie uda bo nie wiem czy dam rade psychicznie to ciagnac....niby wszystko ladnie pieknie, rosnie peka wyniki ok a ciazy brak....to jest straszne....

Te inseminacje kochana robisz prywatnie czy na NFZ?
PS. próbowałaś kiedyś in vitro? Bo wiesz może byłoby szybciej i wyszłoby w gruncie rzeczy taniej. 5 inseminacji + leki + monitoring kosztuje chyba tyle samo co in vitro. Mnie jedna kosztowała łącznie około 1400 zł.

Ostatnia edycja:
kate26 na NFZ, jak mialabym placic za IUI z lekami itd 1500zl to zrobilabym 3 i podeszla do IVF....ale moj gin i prof do ktorego chodze powiedzial i w zasadzie ma racje, ze my nigdy nie mielismy mozliwosci zajscia w ciaze (korzyustamy z nasienia dawcy) i zanim pary zaczynaja leczenie staraja sie min rok albo wiecej, wiec kazal dac sobie czasu ze w koncu musi zaskoczyc, tylko ja bardzo niecierpliwa jestem haha...

Moja przyjaciolka zaszla dopiero po 9mcy starania w cyklu naturalnym, po clo nie zaskoczylo u niej.....

Ja teraz bralam odpowiednik Femary, powiem Ci ze tel lek jak i Lametta nie uposledzaja endo...zawsze przy clo miala 7-8, pozniej jak zaczelam brac te suplementy od Gizas to uroslo do 9-10 a teraz przy tej Femarze endo mialam 12 wiec jestem happy....oby tylko IUI byla w dobrym czasie i zaskoczylo, moze Pani Dr ktora mi robila bedzie miala szczesliwa reke.

kate26 na NFZ, jak mialabym placic za IUI z lekami itd 1500zl to zrobilabym 3 i podeszla do IVF....ale moj gin i prof do ktorego chodze powiedzial i w zasadzie ma racje, ze my nigdy nie mielismy mozliwosci zajscia w ciaze (korzyustamy z nasienia dawcy) i zanim pary zaczynaja leczenie staraja sie min rok albo wiecej, wiec kazal dac sobie czasu ze w koncu musi zaskoczyc, tylko ja bardzo niecierpliwa jestem haha...

Moja przyjaciolka zaszla dopiero po 9mcy starania w cyklu naturalnym, po clo nie zaskoczylo u niej.....

Ja teraz bralam odpowiednik Femary, powiem Ci ze tel lek jak i Lametta nie uposledzaja endo...zawsze przy clo miala 7-8, pozniej jak zaczelam brac te suplementy od Gizas to uroslo do 9-10 a teraz przy tej Femarze endo mialam 12 wiec jestem happy....oby tylko IUI byla w dobrym czasie i zaskoczylo, moze Pani Dr ktora mi robila bedzie miala szczesliwa reke.

Będę za Ciebie trzymać mocno kciuki.
PS. mnie clo nie wpłynęło na endo bo przy 2 tabletkach miałam 12,5 mm :) To był mój pierwszy cykl stymulowany od 2 lat. Może dlatego to clo nie zdążyło jeszcze na nie wpłynąć. Może przy następnym byłoby ono mniejsze.

anty TPO to też coś z tarczycą związanego, ale nie pamiętam co :zawstydzona/y: a DHEA-S to hormon z nadnerczami związany
właśnie wróciłam do domq i wyciągnęłam moj a magiczna teczuszkę:) 2-4 dc zaleciła mi : TSH,LH,FSH,Prolaktynę( tą też robiłam kiedyś w 27 dc więc zapewne bez znaczenia kiedy si eją bada)
a 22-25dc progesteron
ja byłam u ginekolog-endykrynolog i badała raczej mnie pod kątem hormonów ciążowych właśnie, dlatego pewnie nie robiłam reszty związanych z tarczycą, a że wyniki miałam oki to pewnie dlatego też nie zleciła dlszych badań, widzicie dziewczynki w "kupie" siła, każda podzieli sie wiedza i mądrzejsze od lekarzy jesteśmy :)
AMH planuje zrobić po 2 nieudanych IUI w razie co, koszt badania duży więc narazie licze że I IUI się uda:)
od wczoraj wieczora źleśie czuję, wczoraj kuł mnie strasznie lewy jajnik, a owu było z prawego a dzisiaj cały dzień dół podbrzusza, jajniki na zmianę i krzyże jak na @ - ból jest straszny od rana:/ a IUI przecież w poniedziałe była

reklama
Hope-bety nie było bo krew mnie zalala.

czekam teraz ja na Twoją.
Ja z Tobą, z Polą i Gizas juz weteranki:)

przygoptowuję sie do ivf na początku czerwca czy w połowie..zależy jak @ bedzie.mam teraz miesiac przerwy.na oczyszczenie organizmu i odpoczęcie.

Jane- kciuki zaciśnięte:)

Do góry