reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dagna wyciągnęłam mój magiczny zeszycik i mam tak napisane ( wypisze wszystkie , może komuś się przyda) :
badania między 2-4dc : AMH, estradiol, FSH, LH, testosteron
badania obojętnie w jakim dniu cyklu (rano i na czczo) : TSH, FT3, FT4, P/c anty TPO, DHEA-S
7 dni po owulacji: prolaktyna, progesteron

takie w klinice kazali mi robić

reklama
Dagna wyciągnęłam mój magiczny zeszycik i mam tak napisane ( wypisze wszystkie , może komuś się przyda) :
badania między 2-4dc : AMH, estradiol, FSH, LH, testosteron
badania obojętnie w jakim dniu cyklu (rano i na czczo) : TSH, FT3, FT4, P/c anty TPO, DHEA-S
7 dni po owulacji: prolaktyna, progesteron
ja nie miałam robionego : amh (bo to jest to droższe i raczej do endykrynologa nie potrzebne) ft3, ft4, p/c anty TPO, DHEA-S, a te dwa ostatnie to co to? a prolaktynę to chyba obojętnie kiedy się robi, ja nie miałam jakiegoś konkretnego dnia.

Dzidzik przykro mi :-( Cholera jasna coś ta nasza lista do dupy jest.
Kate26 nie przynosi nam szczęścia:wściekła/y: ...

elianka: 13-04-2013
Alu: 13-04-2013

Queen: 15-04-2013
kasik36: 17-04-2013
Pole: 19-04-2013
genna: 22-04-2013

Dziewczynki przesyłam fluidki ciążowe
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Genna badajac tarczyce robi sie TSH, FT3 i FT4, anty TPO i anty TG (sa to przeciwciala)....ja to robilam nie patrzac na dzien cyklu....

Kate26 opycham sie tymi fluidkami, nie zebym byla lapczywa ale z checia podjem puki dziewczyn nie ma :-p haha...
Nie jestem az tak bardzo na biezaco ale powiedz mi czym bylas stymulowana do tej IUI, ile pecherzykow itd? Jesli mozna wiedziec :-p

dziewczyny czytam was dzisiaj ale jakoś tak sennie się czuje i nieprzytomnie że nie wiem co komu odpisać ;p

melduję się tylko, że żyję, trzymam kciuki za kogo trzeba i tulę kto potrzebuję

wczoraj kupiłam koszulę, dziś idę do kina żeby za dużo nie myśleć a jutro stawiam się do szpitala....

proszę o trzymanie kciuków :tak:

Hope84 nie bądź taka zachłanna, podziel się z nami ;-) Dla wszystkich wystarczy :-)

Jane trzymam kciuki za super drożność. Napisz koniecznie jak już będzie po wszystkim.

Ostatnia edycja:
reklama
Kate26 opycham sie tymi fluidkami, nie zebym byla lapczywa ale z checia podjem puki dziewczyn nie ma :-p haha...
Nie jestem az tak bardzo na biezaco ale powiedz mi czym bylas stymulowana do tej IUI, ile pecherzykow itd? Jesli mozna wiedziec :-p

Ja brałam 2 tabletki clo od 3 do 7 dnia cyklu. Potem nie brałam już nic ... od 8 dnia cyklu do dnia inseminacji (15 dc) miałam monitoring co dziennie lub co drugi dzień. W 14 dc dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (jakiś czeski odpowiednik Pregnylu na literę O.... - już nie pamiętam nazwy) i dokładnie po 24 godzinach miałam inseminację. W 18 dniu cyklu (3 dni po iui) doktor kazał mi jeść 2 tabletki duphastonu na dzień aż przez 14 dni. W 14 dniu miałam zrobić test beta hcg aby sprawdzić czy jest ciąża i jeśli ciąży nie ma to dopiero wtedy odstawić, natomiast jeśli jest to nie odstawiać tylko przyjść na wizytę.
Początkowo (8dc) miałam 3 pęcherzyki, potem (10 dc) okazało się, że jeden przestał się rozwijać i zostały tylko dwa. W 14 dniu cyklu (w dzień zastrzyku i przed dzień iui) miałam 2 pęcherzyki w tym jeden zatrzymał się na około 18 mm a drugi miał chyba 23 (już nie pamiętam dokładnie). W dzień inseminacji ten większy pęcherzyk był już taki bardzo pokrzywiony i było widać jakieś wody. Drugi pęcherzyk był jeszcze okrąglutki. Została wykonana inseminacja na niepękniętych, ale przed samą owulacją z tego jednego pokrzywionego (po prostu idealnie wyczekany moment).
Duphaston doktor kazał mi brać dopiero 3 dni po iui bo powiedział, że plemniki żyją 72 godziny i gdyby z tego większego pęcherzyka nic nie wyszło to jest nadzieja, że tamten pęknie i z tamtego mniejszego będzie dzidzia.
W efekcie pękły mi dwa pęcherzyki, czego jestem pewna bo teraz kują mnie jajniki na zmianę - raz jeden a raz drugi. Poza tym 2 jajniki przed owulacją bardzo mnie bolały, a potem po owulacji tak jakby kamienie mi z nich spadły :)

Do góry