reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
tymonka wielkie dzięki za słowa otuchy. Przykro mi, że u Ciebie tak wyszło. Będę trzymac kciuki, żeby tym razem udało się zapoczątkowac nowe życie. Jesteś dzielna, pozdrawiam cieplutko i daj znac zaraz jak tylko sie czegoś dowiesz.

reklama
Witam!Bardzo proszę o interpretację wyników mojego m z badania nasienia.
Ocena makroskopowa
okres abstynencji-4dni
wyglad próbki-P
czas upłynienia-120min
objetosc-2,5ml
lepkosc-++
Ph-8,3
ocena mikroskopowa
liczba plemników-5.4 mln/ml
aglutynacja--
ilosc plemnikow w ejakulacie-13,5mln
Ruchlowosc plemników
ogolny %ruchliwy-47%
ruch szybki linearny-8
ruch wolny linearny i nielinearnym-30
ruch A+B-38
ruch w miejscu-9
brak ruchu-53
Morfologia Plemnikow(kryteria wg.Krugera)
formy prawidłowe-4
formy nieprawidłowe-96
uszkodzone głowki-93
uszkodzone szyjki/wstawki-59
uszkodzone witki-23
kropla cytoplazmy-9
żywotność Plemników
Plemniki żywe(niezabarwione w tescie eozynowym)-79
Plemini martwe(zabarwione w teście eozynowym)-21
MAR TEST IgG(Bezpośredni)
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką-2 wynik testu negatywny
Bardzo proszę jeżeli coś z tego wyniku mniej więcej rozumiecie to proszę o odpowiedź czy jest wszystko ok czy raczej nie,ja zakładam że raczej nie :(

kroczek_k cześć!

agusiapela wyniki m są poniżej normy przynajmniej tych które są na naszych wynikach, jesli chodzi o ruch to a+b powinien być pow.50 a morfologia niby pow. 14 ale my mieliśmy ok8 i lekarz powiedzial że wyniki są w porządku (podobno ważne żeby nie było poniżej 3). Czas upłynnienia mam norma poniżej 60minut, objętość ma w normie 2-6ml i ph ok bo ma być pow.7,2. Nie wiem jak z tą ilością bo u nas nie ma podanych konkretnie a coś mam >20 norma ale nie wiem jakie jednostki.
Kurcze najlepiej skonsultować z lekarzem. Długo sie staracie?

ja gdzies czytałam żeby samemu nie interpretować bo normy są różne wiec sie nie załamuj, wiem że na bocianie można napisać do eksperta i on coś odpisze.

Ostatnia edycja:
wyniki na pewno poniżej normy
jak już napisała tymonka A+B 50
ale teraz ginek po poronieniu powiedział mi że właśnie niedawno dostał nowe normy więc pewnie wg uczonych może byc ok bo ja się nie pytałam tak dogłębnie
&&&
dziewczyny za udane IUI&&&

hey! ja tez do Was zawitam.
Jesli mi cos urosnie to w przyszlym tyg bede miala IUI..
ale jakos czuje, ze nie bede miala.
wczoraj mialam hsg i wyszlo mi, ze mam jeden niedrozny jajowod i na nim jest ładny pechol takze nie wiem czy mi na lewym urosnie cos:( w pt wizyta to sie zobaczy.
dzis 8dc

Hej Dziewczyny:)
TYMONKA-staramy się o dzidziusia dość długo bo już przeszło 4 lata masz rację pójdę do lekarza to mi powie co i jak,mam tylko cichą nadzieję że z tymi wynikami mojego m nie będzie przeszkody aby podejść do IUI.Pozdrawiam

Agusiapela ja nie wiem jakie muszą byc wyniki żeby dopuszczono do iui ale własnie iui robi sie kiedy są obniżone, wydaje mi się że u was właśnie IUI bedzie zalecana. Mi kiedys gin powiedział że u par które mają dzieci naturalnie bez problemów pewnie dużo jest facetów którzy maja nasienie poniżej normy- myslę ze to prawda, ja mam też jedną koleżankę która jest w ciąży po pierwszej iui a jej m ma dużo gorsze wyniki od mojego. To nie zależy tylko od nasienia, najważniejsze że nie jest beznadziejnie. Kiedy idziesz do gina? troche już sie staracie. Mam nadzieje teraz już bedzie do przodu. leczysz sie w jakiejs klinice?

TMONKA-tak leczę się w PROVICIE w Katowicach u dr.Orlińskiego z tego co teraz się dowiedziałam to dużym plusem jest to że niema jakiś przeciwciał czyli tego testu MAR TEST IgG który mu wyszedł negatywnie.Odebrałam również wynik z cytologi i wyszedł ok tylko mam jakieś zapalenie bakteryjne,masakra mam takiego doła że szok bo nie wiem co jest grane,ale jutro idę do lekarza z tymi wynikami to się dowiem jakie mnie czeka leczenie itd.i jakie są wyniki mojego m.W ogóle to wszystko jest beznadziejne bo wiesz te pary co chcą mieć dzieci to nie mogą a te co mogą to ich nie chcą a później te dzieciaczki trafiają do domów dziecka lub dzieje się z nimi coś gorszego.

reklama
Dziękuję za przyjęcie:) Postaram się za kilka dni częściej pisać ale teraz mam dużo pracy papierkowej i muszę się jakoś ogarnąć:)
Dla wszystkich dziewczynek które czekają na wyniki IUI - moja znajoma za pierwszym razem po IUI zaciążyła pomyślnie i ma teraz synka. Trzymam kciuki za was:)

Do góry