reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
LOPOP=dziękuje za informację,tak się właśnie zastanawiałam czy rzeczywiście stymulacja czy też nie i masz rację na stymulacji są większe szansę na ciążę a nawet mnogą :)a przez ile dni trwa stymulacja aż do samego IUI?
stymulacja trwa tak 3 dni - właściwie zależy od cyklów bo jeżeli masz 28 dniowe to bierzesz tabletki od 5dc do 7 dc a z kolei jeżeli dłuższe lub krótsze to ginek sam wylicza od kiedy brać
lolop napisz mi kochana ile ty miałaś IUI? robisz teraz czy odpoczynek?
ja miałam 2 IUI jedna w lipcu w ubiegłym roku potem w styczniu br - obydwie nie udane a miesiąc po tej drugiej sama zaszłam no ale poroniłam w 2 miesiącu
nie podejdę do następnego zabiegu zdaję się na naturę zresztą już jestem sceptyczna do wszystkiego
ale za was trzymam kciuki i życzę powodzenia niech chociaż wam się uda:)&&&

reklama
lolop ja miałam już 3IUI nieudane:( też trace cierpliwość, nie wiem ile to jeszcze może potrwać ale co robić. u nas wrogi sluz. a u ciebie jaki jest problem?

lolop ja miałam już 3IUI nieudane:( też trace cierpliwość, nie wiem ile to jeszcze może potrwać ale co robić. u nas wrogi sluz. a u ciebie jaki jest problem?
stwierdzony ... żaden
wszyscy już mówią że psychika ... no i moze mają rację bo widzisz po tym drugim IUI odpuściłam i nawet nie wiem kiedy zaszłam i kiedy były płodne

Witam-dziewczyny ja już po HSG i badanie wyszło wzorowe,tak się obawiałam tego badania ale nie było tak źle samo badanie trwało może jakieś góra 5 minut i ból wcale nie jest taki straszny przez chwilę ale da się wytrzymać :)

Witam-dziewczyny ja już po HSG i badanie wyszło wzorowe,tak się obawiałam tego badania ale nie było tak źle samo badanie trwało może jakieś góra 5 minut i ból wcale nie jest taki straszny przez chwilę ale da się wytrzymać :)
kochana to teraz działać
znam parędziewczyn co pozachodziły akurat po takim badaniu w tym samym cyklu tylko czekały parę dni żeby kontrast wyszedł:)
*+&&& powodzenia:)

LOPOP-dziękuję za informację,mój lekarz to samo mi powiedział żeby w tym cyklu działać naturalnie a jeżeli się nie uda to w nastepnym cyklu już IUI na cyklu stymulowanym zobaczymy jak to będzie :)Nie blokuję się psychicznie podchodzę do tego normalnie nawet o tym nie myśląc bo wiecie jak to kobietki z nami jest blokada i koniec:)

Witam dziewczęta.

Jestem nowa i chciałabym wam krótko opowiedzieć swoją historię. Od 2,5 roku staramy się z mężem o dzidzię, oczywiście jak się pewnie domyślacie bez skutku. Po roku rozpoczęliśmy naszą wędrówkę po lekarzach. Każdy zlecał kilkukrotny monitoring i badania męża, do tego setki badań (ciągle tych samych i niekoniecznie istotnych). Po wynikach w których wszystko było w normie zostaliśmy odsyłani dalej z komentarzem : „ja już nic nie jestem w stanie zrobić więcej. I tak wędrowaliśmy przez ok.rok. Potem korzystając z opinii innych bardziej doświadczonych koleżanek udałam się do Invimedu we Wrocławiu. Tam lekarz po obejrzeniu naszych wyników stwierdził, ze tylko IVF. Nie ukrywam, że nie stac mnie na dzień dzisiejszy na ten zabieg dlatego ruszyłam dalej po lekarzach. Trafiłam do Polmedu i tam lekarz zaproponował IUI. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie podejść do zabiegu, bo finanse moje nie są najlepsze. Ale czytając wasze forum dowiedziałam się, że można zrobić IUI na NFZ. W związku z tym mam pytanko. Czy ktoraś z was robiła IUI na NFZ ? Skąd miałyście skierowanie ? Ja próbowałam dostać od Gina i nie ma szans bo on twierdzi, że tylko prywatnie jest taka możliwość. Już zaliczyłam 3 ginów i chcą mi sami robić bez uprzedniego przygotowywania nasienia itp. Słów brak. Czy któraś z was jest z dolnego śląska ?

Witam cię Paulina-ja dokładnie jestem z Sosnowca z tego co mi wiadomo to robią IUI na NFZ i jestem powiem ci szczerze zdziwiona tymi słowa co powiedzieli tobie lekarze.Jeżeli chcesz ja znam fajną lekarkę ona przyjmuje i prywatnie i na NFZ mogę popytać ją co i jak,ona pracuje również u nas w szpitalu w Sosnowcu także wydaje mi się że nie byłoby nic za przeszkodą.Lub podam ci do niej numer telefonu i zapytasz sama?

Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z was była stymulowana CLIO i ENCORTONEM?Bo wiem że encorton jest lekiem hormonalnym bo brałam go przy nerkach ale nie wiedziałam że bierze się go przed IUI?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczęta.

Jestem nowa i chciałabym wam krótko opowiedzieć swoją historię. Od 2,5 roku staramy się z mężem o dzidzię, oczywiście jak się pewnie domyślacie bez skutku. Po roku rozpoczęliśmy naszą wędrówkę po lekarzach. Każdy zlecał kilkukrotny monitoring i badania męża, do tego setki badań (ciągle tych samych i niekoniecznie istotnych). Po wynikach w których wszystko było w normie zostaliśmy odsyłani dalej z komentarzem : „ja już nic nie jestem w stanie zrobić więcej. I tak wędrowaliśmy przez ok.rok. Potem korzystając z opinii innych bardziej doświadczonych koleżanek udałam się do Invimedu we Wrocławiu. Tam lekarz po obejrzeniu naszych wyników stwierdził, ze tylko IVF. Nie ukrywam, że nie stac mnie na dzień dzisiejszy na ten zabieg dlatego ruszyłam dalej po lekarzach. Trafiłam do Polmedu i tam lekarz zaproponował IUI. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie podejść do zabiegu, bo finanse moje nie są najlepsze. Ale czytając wasze forum dowiedziałam się, że można zrobić IUI na NFZ. W związku z tym mam pytanko. Czy ktoraś z was robiła IUI na NFZ ? Skąd miałyście skierowanie ? Ja próbowałam dostać od Gina i nie ma szans bo on twierdzi, że tylko prywatnie jest taka możliwość. Już zaliczyłam 3 ginów i chcą mi sami robić bez uprzedniego przygotowywania nasienia itp. Słów brak. Czy któraś z was jest z dolnego śląska ?
kurcze kochana co za lekarze sam wyzysk w biały dzień:(
niestety ja pomorze
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z was była stymulowana CLIO i ENCORTONEM?Bo wiem że encorton jest lekiem hormonalnym bo brałam go przy nerkach ale nie wiedziałam że bierze się go przed IUI?
ja samym clo

reklama
Witam cię Paulina-ja dokładnie jestem z Sosnowca z tego co mi wiadomo to robią IUI na NFZ i jestem powiem ci szczerze zdziwiona tymi słowa co powiedzieli tobie lekarze.Jeżeli chcesz ja znam fajną lekarkę ona przyjmuje i prywatnie i na NFZ mogę popytać ją co i jak,ona pracuje również u nas w szpitalu w Sosnowcu także wydaje mi się że nie byłoby nic za przeszkodą.Lub podam ci do niej numer telefonu i zapytasz sama?
dzięki za odpowiedź. Jeżeli możesz to podaj mi numer telefonu a ją zadzwonię i popytam. zadzwoniłam już do kilku oddziałów NFZ i nic się nie dowiedziałam poza tym, że IUI jest refundowane. W szpitalu nie chcą rozmawiać na temat zabiegu przez tel i każą mi być osobiście. Ciężko jeździć po całej POLSCE I Pytać. Masakra jakas.

Do góry