reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
kate gratulacje!!! Pisałam tu ostatnio że się teraz ciąże posypią :tak:
pole za Ciebie trzymam mocno kciuki i wierzę, że jutro będzie Twój szczęśliwy dzień, a za niecałe dwa tygodnie jeszcze szczęśliwsze potwierdzenie :tak:

Pole wielkie ogromniaste &&&&&& super wiesci a jeszcze lepsze beda za min 10dni :-):-):-) W takim badz razie jutro trzymam &&& za transfer...ja chyba jednak bym sie zdecydowala na podanie 2zarodeczkow, zobacz jak Nasza ysia miala podane 2 a przyjal sie 1 takze nie ma reguly...oby choc jeden zostal z Toba Wami :-)

Kate26 gratuluje, mam znajoma ktorej tez 1IUI sie udala wiec jednak to jest mozliwe :-) duzo zdrowka zycze....

Gizas kochana co tam slychac, a moze Ty zrob test? Dwa dni tylko plamienia i koniec to nie jest normalne :-p Dzisiaj przyszly do mnie suplementy, szkoda ze tak dlugo musialam czekac na nie....oby jeszcze zadzialaly w tym cyklu :-p
W poniedzialek jade na podgladanie a moze we wtorek IUI chyba ostatnia bo w maju umawiam sie do Bialegostoku na IVF....chyba ze cos sie przeciagnie to zrobie w maju jeszcze jedna IUI bo zostaly mi 2skierowania....weszlam na watek Naszych ciazarowek i tak patrzylam na suwaczki dziewczyn i pomyslalam ze jakby moja 1 lub 2IUI sie udala to dzisiaj bylbym rozpakowana lub jeszcze z brzuszkiem....ale ten czas zapierdziele. A pamietam jeszcze jak Pelna oglasza super nowine i cudzie....

Blue, Dagna, Igaaa, Smerfeta, Jane, Esiek oraz reszta nowych staraczek :* ostatnio nie jestem na biezaoco wiec nie zdarzylam zapoznac sie z nowymi staraczkami, wybaczcie....

Blue kiedy testowanko?

Hope..właśnie nie wiem jak z tym moim testem...

22go będzie 14 dni po uiu...ale dostałam pregnyl w dzien uiu i po dwóch dniach...i po kolejnych dwóch..a powinno minąć min 10 od pregnylu..no i własnie czytam w necie i się zastanawiam...czy w dzien@ to nie bedzie wynik zafałszowany..nie chcę sie napalać by potem przezyc rozczarowanie.

Blue teoretycznie powinno sie robic bynajmniej mi lekarz mowi,ze nie szybciej jak po 12dniach....mowil,ze pregnyl moze utrzymywac sie do 14dni ale wiesz jak to jest co lekarz to inna opinia....hm....najlepiej pojsc na krew. Dziwnie jakos mialas z tym pregnylem,ze az 3razy dostawalas...a bierzesz dupka lub luteine? wydaje mi sie,ze w dniu spodziewanej @ powinnas pojsc na krew i wtedy zobaczyc jaki wynik i jak ok to brac dalej a jak nie to odstawic....mi dupek i lutka nie opozniaja @, jak ma byc to przychodzi....
Wszystko zalezy jak dluga masz faze lutealna, moja ostatnio wyszla 16dni mam nadzieje,ze to nie za dlugo....
W dniu @ nie powinien byc sfalszowany wynik...szybciej bym nie robila zadnego testu....

ja własnie tak nietypowo w tym cyklu.pregnyl w 3 dawnkach w razie niewydolnosci ciałka żółtego i nie trzeba juz ani luteiny ani dupka.

no to czyli ze będę testowac gdzies pod koniec przyszłego tyg:eek:

Blue czy oby na pewno? Niewydolnosc cialka zoltego czyli niedomoga lutealna objawie sie zbyt niskim progesteronem i np moga wystepowac plamienia itd Pregnyl, ovitrelle,choragon powoduja jedynie pekniecie pecherzyka czyli jesli kobieta ma niedobor gonadotropin podaje sie wlasnie te zastrzyki, co prawda powduje to rozwoj cialka zoltego ale za odpowiednie jego utrzymanie odpowioada progesteron....

Blue czy oby na pewno? Niewydolnosc cialka zoltego czyli niedomoga lutealna objawie sie zbyt niskim progesteronem i np moga wystepowac plamienia itd Pregnyl, ovitrelle,choragon powoduja jedynie pekniecie pecherzyka czyli jesli kobieta ma niedobor gonadotropin podaje sie wlasnie te zastrzyki, co prawda powduje to rozwoj cialka zoltego ale za odpowiednie jego utrzymanie odpowioada progesteron....

Pregnyl, Biogonadyl - uruchamiają jajeczkowanie, wspomagają funkcję ciałka żółtego.
Zapobieganie niewydolności ciałka żółtego. .

reklama
Hope przecież znasz kaprysy mojej @:-Dja już się zdążyłam przyzwyczaić a już myslałam w poniedziałek ze wróciło wszystko do normy. Dziś też mam minimalne plamienie. Więc @ się rozszaleje pewnie na weekend, a mamy imprezowy bo imieniny M, w pt z rodzicami a w sb ze znjomymi

Do góry