reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
15dnia cyklu mialam iseminacje,15 dnia cyklu zrobilam test owu pozytywny
16dnia cyklu mialam chyba owu bo jajnik boloal kul
19dnia cyklu mialam usg pecherzyk w prawym jajniku pekl a w lewym torbielka
co o tym sadzicie
dzis mnie boli prawa strona jajnika

Ogolnie czuje sie jakbym miala za chwile dostac@
insemke mialam na cyklu clo od 5 do 9dnia cyklu
teraz zadnych lekow nie biore

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wychodzi na to że to Twój 20 d.c
Mnie po inseminacji też bolały jajniki i prawie cały czas czułam się jak @ więc to jest normalne po IUI. Nie panikuj tylko spokojnie czekaj na termin@ a tak jak pisałam wcześniej przed spodziewaną idz na bete wtedy będziesz pewna:tak:

w tym cyklu ponownie do was dołączam, będę po raz drugi podchodziła do IUI...To dla mnie ostatnia nadzieja, bo laparoskopię już miała, wszystko powinno być dobrze a tu nic...

Monika - mnie często po owulacji do samej @ bolą jajniki więc się tym nie martw:)) A nie za szybko miałaś tą inseminację skoro dopiero 15dc test owulacyjny wyszedł pozytywny???

Ja znow trace wiare w czwartek mialam insemonacje i zadnych objawow nic a nic
:(kiedy mam testowac
moge jutro?

15dnia cyklu mialam iseminacje,15 dnia cyklu zrobilam test owu pozytywny
16dnia cyklu mialam chyba owu bo jajnik boloal kul
19dnia cyklu mialam usg pecherzyk w prawym jajniku pekl a w lewym torbielka
co o tym sadzicie
dzis mnie boli prawa strona jajnika
Zdecydowanie za wczesnie na wszelkie testy! Zapewne nawet jeszcze sie nie zagniezdzilo:sorry2:
Mnie tez bolaly jajniki po IUI. Bola, bo pracuja - tworzy sie cialko zolte.
Cierpliwosci!!!:tak:

w tym cyklu ponownie do was dołączam, będę po raz drugi podchodziła do IUI...To dla mnie ostatnia nadzieja, bo laparoskopię już miała, wszystko powinno być dobrze a tu nic...
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak:

Witam Was!! dzisiaj wróciłam do domu to co wczoraj przeszłam to coś okropnego. Lekarz powiedział że muszę sama urodzić a póżniej zabieg. Dostałam tablety dopochwowo dwie kroplówki i leżałam aż przyszły bóle porodowe wtedy podano mi środek przeciwbólowy, o 14 byłam badana a że macica była nadal zamknięta to leżałam dalej nawet mi nie byo można do łazienki wstać o jedzeniu czy piciu zapomnij. Popołudniu była zmiana pielęgniarek i trafiłam na taką że mogłabym ją zabić gdybym nie była tak wymęczona, czułam parcie ale już nawet nie wiedziałam na co to powiedziałą że mogę iść do łazienki, no poszłam i urodziłam płód musiałam go łapać żeby nie wpadł do toalety myślałam że zawału dostanę chyba tego nie zapomnę do końca życia. Zabieg był dopiero o 20, kilka dni mam odpoczywać bo strasznie rwie i boli brzuch.

Bardzo ci współczuję to straszne co musiałaś przeżyć w łazience... ja trafiłam na naprawdę wspaniałe pielęgniarki. Dostałam basen - zanim pielęgniarka zaczeła tłumaczyć mi co i jak - ja juz zdążyłam wytrajkotać że nie będę z tego korzystac, bo nie bedę w stanie sie do tego wysikać itp- wtedy na spokojnie wyjaśniła mi że czasem kobiety na poczatku parcia nie sa w stanie odróżnic czy to siku czy... a jak juz sie zacznie jest zapóźno i dlatego daje mi ten basen... a jeśli poczuje że coś jest nie tak... mam tam broń Boże nie zaglądać!!! tylko przycisnąć guzik alarmowy i któraś z nich przyleci jak najszybciej.

Bardzo ci współczuję to straszne co musiałaś przeżyć w łazience... ja trafiłam na naprawdę wspaniałe pielęgniarki. Dostałam basen - zanim pielęgniarka zaczeła tłumaczyć mi co i jak - ja juz zdążyłam wytrajkotać że nie będę z tego korzystac, bo nie bedę w stanie sie do tego wysikać itp- wtedy na spokojnie wyjaśniła mi że czasem kobiety na poczatku parcia nie sa w stanie odróżnic czy to siku czy... a jak juz sie zacznie jest zapóźno i dlatego daje mi ten basen... a jeśli poczuje że coś jest nie tak... mam tam broń Boże nie zaglądać!!! tylko przycisnąć guzik alarmowy i któraś z nich przyleci jak najszybciej.
Hej!! IZW widać trafiłaś na super pielęgniarki. Mi ta jedna się taka trafiła, już wszystko za mną teraz trzeba się pozbierać i iść do przodu. Wczoraj sama byłam w domu myślałam że na głowę dostanę więc dzisiaj pojechałam do pracy między ludzmi posiedzieć coś porobić oderwać myśli. Dzisiaj już plamienie ustało myślę że już będzie coraz lepiej. pozdrawiam Was

Sylkabecia:((((
jejku nic nie wiedziałam...bardzo mi przykro-przyjmij proszę wyrazy wspólczucia....

co sie stało???przecież wszystko było si...ależ ciężkie to życie..
tulę Cie kochana..

IZW-Ty tez badz silna-też swoje przeszłaś...co za los..tulę i Ciebie..

reklama
No właśnie Mama ciężkie to życie aż się odechciewa wszystkiego!! W czwartek na kontroli wszystko było ok a w poniedziałek już serduszko nie biło, żadnych plamień ani bólu brzucha nic, był to dla nas wielki szok.

Do góry