reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
no i dzis mialam inseminacje
w jednym jajniku drobne pecherzyki a w drugim jajniku pecherzyk 24,5mm
rano przed insemka zrobilam test owu i wyszedl pozytywny
w ponidzialek lekarz kazal przyjechac zeby zobaczyc czy wszystko oki czy pekl pecherzyk czy czasmi z niego nie powstala torbiel
mam pytanie czy zaraz po inseminacji trzeba brac duphaston ,lekarz nic mi nawet o nim nie wspomnial ze mam cos brac
trzymajcie kciukacze za mnie

jesli chodzi o dupka/lutke to z reguly zaleca sie branie aczkolwiek to pewnie zalezy od indywidualnych problemow.

reklama
Tak naprawdę to jeżeli ni ema problemów z poziomem progesteronu, to nie ma również potrzeby by kobieta brała dupka/lutkę... Przynajmniej mi tak mówił lekarz:))

sluchajcie wczoraj jak juz pisalam inseminacje mialam zrobiona o 12.00, gin kazala mi przyjechac w poniedzialek zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl czy nie zrobila sie torbiel czasmi
i tak mysle sobie zeby dzis jechac prywatnie na usg zeby zobaczyc czy wszystko oki czy pekl bo jakby cos moze jeszcze bedzie mozna bylo cos podac na pekniecie pecherzyka
ja juz glupieje pomozcie

sluchajcie wczoraj jak juz pisalam inseminacje mialam zrobiona o 12.00, gin kazala mi przyjechac w poniedzialek zeby zobaczyc czy pecherzyk pekl czy nie zrobila sie torbiel czasmi
i tak mysle sobie zeby dzis jechac prywatnie na usg zeby zobaczyc czy wszystko oki czy pekl bo jakby cos moze jeszcze bedzie mozna bylo cos podac na pekniecie pecherzyka
ja juz glupieje pomozcie
kochana wyluzuj bo wszystko zablokujesz i nie wyjdzie .... to napisałam tylko tak na opamiętanie się
postaraj sie o tym nie myśleć tyle wiem że to trudne ( bo sama podchodziłam do IUI) , pierwszą się stresowałam , a na drugą szłam jak na badanie ginekologiczne ze spokojem
ale nie myśłałam tyle o tym co ty moniko może jakaś książeczka pozwoli tobie zająć czym innym myśli???
na usg bym teraz nie szła na twoim miejscu , jaka dziewczyna pisała tutaj kiedyś że nawet ten żel do badania usg może spowodować np. zablokowanie drogi dla plemniczków
wydaje mi się raczej że to się zdarza tak na 1% ale po co czasem przedobrzać
&&&&&&& powodzenia

Monika - wstrzymaj się z tymi wizytami, nie ma sensu za często biegać do lekarza...Trzymam kciuki, żeby się udało!!!

Lopop - co u Ciebie?? Jak się masz/???

dzis mnie tak kluje jajnik ze hoho nie wiem co sie dzieje
a sluchajcie jak przedwczoraj test owu wyszedl pozytywny a wczoraj insemka to znaczy ze pecherzyk peknie?
na usg wczoraj przed insemka lekarz powiedzial ze mam plyn okoloowulacyjny pecherzyk 24,5,, endometrium 11mm
co o tym sadzicie

dzis mnie tak kluje jajnik ze hoho nie wiem co sie dzieje
a sluchajcie jak przedwczoraj test owu wyszedl pozytywny a wczoraj insemka to znaczy ze pecherzyk peknie?
na usg wczoraj przed insemka lekarz powiedzial ze mam plyn okoloowulacyjny pecherzyk 24,5,, endometrium 11mm
co o tym sadzicie
wszystko dobrze, na pewno pęcherzyk pękł, plemniki dotarły na miejsce, a jajniki bolą Cię bo pracują, wczyli wszystko prawidłowo:))

Monika trzymam mocno kciuki za dwie kreski na teście za dwa tyg-ja prawdopodobnie podchodze do pierwszej inseminacji za 3 tyg.

Ja właśnie dostałam okres, dzwoniłam do Provity aby się umówić na USG w 10 dc ale to wypada w niedziele wielkanocną i Pani poinformowała mnie że wtedy mojego dr nie mam i mogę mieć zrobione USG przez lekarza który będzie miał akurat wizytę albo zadzwonić na prywatny nr do dr i tu się pojawił problem bo go nie mam a pani w rejestracji nie jest upoważniona do jego podawania :/ Nie wiem co zrobić...
10 dc cyklu tomoże być za wcześnie ale nie wiem czy jak nie przesunę sobie wizyty na 12 to nie będzie problem... Ale powiem że to byłoby idealne rozwiązanie bo akurat padłoby na wtorek gdy mój lekarz przyjmuję...
Mam jeszcze pytanie do Was dziewczyny czy któraś z Was ma może prywatny nr do dr Grettki z Provity? Byłabym wdzięczna za pomoc

reklama
wikula no samopoczucie coraz lepsze krwawienie się kończy więc wiadomo:-p co się będzie działo
monika pękł jak boli jajnik to juz po bo pracuje:) &&&&
Giza nie pomogę niestety

Do góry