reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ewela coś jest na rzeczy, co prawda powinna być większa ale natura płata rózne figle, nie wiem czy ovitrele może aż tak podnosić bete, koniecznie zadzwoń do lekarza

Hm....ta ovitrella moze podniesc poziom hcg ale czy az tak bardzo? Hm....cholera wie jak to interpretowac. A moze zadzwon do swojego ginka albo jakies usg jeszcze?

A ja zmieniam plan o 360 stopni. Postanowiłam że nie zrobię kolejnego ivf jesli nie dojdę do ładu ze swoją endometriozę i stwierdzę czy wszytko jest w środku w porządku. Najpierw laparoskopia a dopiero później ivf, bo jesli mam ogniska endo które nie są widoczne na usg to znowu wyrzuce pieniądze do kosza a uskładania ttakiej kwoty jest dla mnie cholernie trudne i kosztuke dużych wyrzeczeń i dodatkowego zadłużenia się.
Jeszcze nie podjełam decyzji gdzie się zwróce, katowicka Provita robi laparo w ramach nfz a to klinika nieplodności więc może się tam zapisze, myslałam o dr . Ch.
Co do ivf to myśle nadal nad gyncentrum ale to chyba odległy plan:zawstydzona/y:

Kurcze ewela sama nie wiem co o tym myslec'troche niska jak na ten tydzien ciąży...ale może zapłodnienie było póżniej

Gizas bardzo dobra decyzja, nie ma sensu podejść do ivf byle podejść..

Hope ja nadal kiepsko sie czuję i wymiotuje, leniu****e na maksa, od rana jeszcze z łóżka nie wyszłam

Hm...wynik wskazywalby na ciaze, moze dosclo pozno do zagniezdzenia i dlatego niska beta....albo ta ovitrella sfalszowala...najlepiej byloby zadzownic do lekarza....

Ewela a mialas potwierdzona owulacje na usg? Bo my mialysmy IUI 12.11 a ja 13 ok godz 20 bylam na usg i nie bylo pecherzyka....a Ty sprawdzalas? Byc moze pozno sie zarodek zagniezdzil, bo Ty majac dostac okres mialam rozowe plamieni....

reklama
powiem coś bardzo mało optymistycznego, ale wynikającego z mojego doświadczenia. Jeżeli IUI była 12 listopada i wtedy doszło do zapłodnienia, to taki wynik bety wskazuje niestety raczej na ciążę biochemiczną. Wiedzieć to będziesz po kolejnym sprawdzeniu bety, bo przecież cuda się zdarzają, czego mocno Ci życzę.

Do góry