reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ewela i Hope kurde mol, nie tak miało być:crazy: Ja co prawda @ nie dostałam jeszcze, ale testy mówią same za siebie, a jutro będzie potwierdzenie. Bo nie można miec tak małego stężenie HCG w szóstym tygodniu ciąży, a dziś teoretycznie mógłby być 5 tydzień 6 dzień. A może jak zobaczę jutro bete poniżej 2 to przestanę sobie wkręcać ciaże i @ się rozkręci:baffled:
Była dziś u koleżanki, ma 5 miesiecznego Stasia-mimo że jest bardzo absorbującym dziekiem to uważam że jest cudowny, nosiłam go tyle na rękach i nawet nie zakwilił, istny słodziak;-)

reklama
Hejka!
pełna gratuluję serduszka. Było zapewne wzruszająco. A teraz zasłużony relaks na zwolnieniu :tak:

eevlee super że dzieciaczki zdrowe no i dwóch synków, to będziesz w przyszłości na rękach noszona jak to już któraś napisała. Blue wróżyła dwójkę chłopaków ale pełnej a nie Tobie ;-)

sun i u Ciebie też synek. Oj coś teraz wysyp chłopaczków.
Ostatnio się dziewczynki rodziły na forum, albo parki. U gnagny jest dziewczynka, ciekawe co u Ali i u mnie ;-)

ewela przykro mi. Ali naszej się 5 IUI właśnie udała i tego Ci życzę.

hope tulę Cię mocno, ale może czas zmienić leki. Ja byłam raz stymulowana Clo ale nie zadziałało jak trzeba i zmienił mi na Femarę, po której miałam nawet trzy pęcherzyki.

gnagna a Ty odpoczywaj ile wlezie, jeszcze tylko 3 dni - dasz radę.

Ja już wyraźnie czuję ruchy dzidzi, a nawet czasem delikatne kopniaczki. A jednak się doczekałam :-)
I tego wszystkim Wam z całego serducha życzę :tak:

Agusiaks, a jak dlugo czujesz ruchy? Ja właśnie się zastanawiam, kiedy mnie to czeka :-D No i ciekawa jestem kiedy poznamy płeć Twojego brzdąca :-)
Ja zaczęłam już planować co będzie jak maluchy przyjda na świat i co trzeba zakupić przed ich pojawieniem się. Znam płeć więc latwiej mi to wszystko ogarnać.
16 stycznia mam II badanie prenatalne. Mam już wszystkie wyniki z pierwszego i wyszło, że nie mam podwyższonego ryzyka że dzieciaczki urodzą się z jakimi wadami genetycznymi. Ale u jednego jest nieprawidłowy prezpływ zylny i trzeba to obserwować, bo mogą być jakies kłopoty z serduszkiem. To drugie badanie mam u pani ginekolog, która jest też kardiologiem dziecięcym, Wtedy wszystko się wyjaśni.

eevlee pierwsze ruchy poczułam jakoś tak w 16 tygodniu, choć wtedy nie miałam pewności że "to jest to"
Jak byłam chora to ze trzy razy była taka sytuacja że jak zjadłam coś słodkiego a potem się położyłam to czułam takie jakieś "bulgotki" w brzuchu, nie wiem jak to określić.
Jeśli chodzi o płeć to wcześniej się nie pytałam podczas usg, chciałam poczekać do połówkowego bo wtedy jest to już pewne. Jeszcze niecałe dwa tygodnie - 10 grudnia się dowiem - jak dzidzia będzie współpracować ;-)
Jeśli chodzi o wyprawkę, to na razie o tym nie myślę. Od nowego roku zamierzam iść na zwolnienie wtedy się tym zajmę. Ale czytając Wasze wpisy na razie mnie to przeraża. Ciuszków nawet sporo mam, ale pozostają te największe zakupy czyli wózek, łóżeczko itp., a najgorsze jest to że nie mam doświadczenia i nie wiem np. na co zwracać uwagę przy zakupie np wózka. Będę się musiała sporo nauczyć :tak:
Dobrze że u Ciebie wyszło wszystko ok. I tego się trzymaj, nie zamartwiaj się niepotrzebnie bo na pewno wszystko się ułoży. Teraz wiele dzieci rodzi się z jakąś maleńką wadą serca, ale dzięki temu że jest ona wcześnie zdiagnozowana to się je szybko leczy.

Ciężarówki, a jak tam brzuszki? Urosły? U mnie już sporawy. Czas wrzucić nowe fotki :tak:
Jak wrzuciłyśmy pod koniec października to przybyły nam dwie nowe mamuśki, więc może i tym razem...

Ostatnia edycja:
reklama
Gnagna brzuszek super :-D:-) Myślę, że nie będziesz miała żadnego problemu z powrotem do szczupłej sylwetki :-)
Postaram się wrzucić zdjęcie mojego brzuchola w najbliższym czasie :happy2:

Do góry