Dziewczyny, z tymi kosztami to przerażające. 5000 zł????? Co za kpina... Od razu widać, ile ludzie wiedzą o inv. Ja dziś byłam na zleconych badankach - mocz, morfoloia, glukoza, klilka przeciwciał i 130 zł nie moje. Za wszystko trzeba płacić. Nie wspomnę już o 12.000 za inv. które bedę spłacać kilka kolejnych lat. A mogłabym je przeznczyć na wyposażenie dzieci. Wózki, łóżeczka, ciuszki, itd. To wiele kosztuje. Ehhh. I jeszcze tak zaczełam czytać o becikowym i wiecie co? Od 2013 r. zmieniają się przepisy i becikowe dostaną Ci najuboższi. Do tej pory dostawała każda kobieta, która urodziła dziecko. Ale widać dziecko dziecku nierówne. Więc ja się nie załapię. I jak żyć w tym PRORODZINNYM kraju????
reklama
Hope84
Fanka BB :)
lucy jak bylam na 1IUI hehe,...bo tylko jedna mialam :-) ja mialam i mam na NFZ to w pokoju dziennym tak sie nazywa ten pokoj gdzie czekaja wszystkie dziewczyny na IUI rozmawialysmy o laparo i mowily,ze kilka dziewczyna od razu sie udalo zajsc w ciaze a niestety te ktore byly ze mna w pokoju niestety nie zaszly. Takze to zalezy od tego co znajda w srodku i co jest przyczyna niepowodzenia. Kazda z Nas jedt inna ale skutki po laparo sa wlasnie ciaze :-) trzymam kciouki za Ciebie :-)
Hope84
Tez jestem zdania,ze warto miec to zrobione. U mniej w klinice praktukuja IUI tylko z wczesniej wykonanym HSG. Cale szczescie u mnie oba drozne, brak endometriozy, zrostow, polipow. Ja tez mialam robiony posiew z pochwy przed HSG i cytologie...Pełna, mi przed hsg zlecono kilka badań czystości pochwy, m.in pamiętam na chlamidię. Badanie miałam w prywatnej klinice - zapłaciłam majatek: 1500 zł. Na szczęście badanie wykazało wiele istotnych dla mnie rzeczy - neidrożny jeden jajowód, brak endometrozy, zrostów, polipów itp. Warto je zrobić :-)
Z tymi kosztami to mozna za glowe sie zlapac jak czytam wasze wypowiedzi. Ja mam ciocie w laboratorium i wszystkie jakie mozliwe sa badania robi mi na NFZ, IUI tez mam na NFZ, place tylko 200zl za nasienie i dojazd do kliniki. Monitoringi moj stacjonarny gin nie bierze pieniedzy, czasami az mi glupio jest ze sie tak dla Nas poswieca a nie chce zadnych $
Gizas, już Ci to chyba pisałam, ale moim zdaniem oferta Gyncentrum jest atrakcyjna. 3 pojeścia w rozsądnej cenie. I psychicznie będziesz spokojniejsza, że są 3 próby a w trakcie przecież będą zarodeczki do zamrożenia. Ewentualnych prób będzie bardzo dużo. Poza tym teraz i Ty jesteś mądrzejsza - wiesz jak Twoje ciało reaguje na stymulacje i na czym konkretnie się skupić. A byłaś lub wybierasz się tam na konsultacje?
Hope84
Kochana niestety trzeba cierpliwie czekac, zostanie Nam to wynagrodzone tyl;ko szkoda ze taka kolejka jest, ciagle taka dluga ilez mozna czekac....A tak ogólnie to jest ktoś do testowania? Była Elwis i Lucy, niestety nie udane3 porażki liczę z moją a wcześniej 3 sukcesy Eevlee, Lilonka i Sun-ale dwa to ivf a jeden naturlas. Czyli przed nami 3 sukcesy Szkoda że nie mam jak się do niech teraz podłapać
Przydalyby sie jakies dobre nowiny,ze ktorej sie udalo :-)
Ewis i Lucy bardzo przkro mi,ze sie nie udalo...te cholery @ sa straszne....doluja czlowieka
Ostatnia edycja:
Hope84
Te przepisy w Naszym kraju sa chore, czlowiek tyle pieniedzyu oddae do tego zasranego ZUsu a nic pozniej z tego nie ma....Dziewczyny, z tymi kosztami to przerażające. 5000 zł????? Co za kpina... Od razu widać, ile ludzie wiedzą o inv. Ja dziś byłam na zleconych badankach - mocz, morfoloia, glukoza, klilka przeciwciał i 130 zł nie moje. Za wszystko trzeba płacić. Nie wspomnę już o 12.000 za inv. które bedę spłacać kilka kolejnych lat. A mogłabym je przeznczyć na wyposażenie dzieci. Wózki, łóżeczka, ciuszki, itd. To wiele kosztuje. Ehhh. I jeszcze tak zaczełam czytać o becikowym i wiecie co? Od 2013 r. zmieniają się przepisy i becikowe dostaną Ci najuboższi. Do tej pory dostawała każda kobieta, która urodziła dziecko. Ale widać dziecko dziecku nierówne. Więc ja się nie załapię. I jak żyć w tym PRORODZINNYM kraju????
Becikowe 1000zl zawsze to cos i na wydaki dla dziecka jak znalazl tym bardziej,ze nie wszystkie kobiety zachodza naturalnie...a co tymi ktore musze kupe piniedzy przeznaczyc na leczenie aby w koncu miec dziecko....to tylko w Polsce tak moze byc....
Hope84
Qrde dziewczyny ale mam jakos stresa przed weekendem...jutro 12dc i jade zobaczyc jak tam moje pechole urosly i jak beda miedzy 18 a 20mm to zastrzyk z pregnylu i w niedziele rano fruuu to do szpitala...IUI ok 12:00...jak mysle o tym to zaczyna mnie brzuch z nerwowo bolec hehehe....niby taka twarda a zarazem miekka ze mnie babka mam nadzieje,ze moje pecherzyki bada jutro piekne i nie sprawia psikusa,ze szybciej p[eknac...oby wytrzymaly do niedzieli i dziisaj albo jutro nie pekaly.....
reklama
Podziel się: