reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ysia, ja Cię bardzo podziwiam za tak altruistyczny gest i cheć oddania komóreczek. Na pewno pomożesz wielu parom. Gdybym miała mozliwość naprodukowania więcej komóreczek, też bym się na to zdecydowała :-)

reklama
nie jestem odważna. to wszystko sie okaże.ostatecznej decyzji nie ma. Licze bardzo , ze punkcja bedzie w poniedziałek bo juz mnie nie zle dokuczaja jajniki. Planowac sobie mozna a los i tak swoje. Wiecie jak najlepiej rozsmieszyc Boga? - Planując:)
Jak sie Czesi teraz witaja?- Jo se rada zece widzim
Eevlee ojej słodko z Twoim emkiem to jest tez taki dodatkowy bonus do waszego zwycięstwa. Ciesz sie tymi pieknymi chwilami:)

Ysia bardzo ładnie z Twojej strony mi sie wydaje ze jakbym mogła sie podzielic swoim komórkami to tez bym oddała jakbym miała taka mozliwosc tak jak piszecie jest bardzo wiel par które napewno czekaja na komóreczki:)
Ysia eevlee macie mezczyzn na medal :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
Ysia podziw za podejście z oddaniem komórek, decyzja nie łatwa, ale dla osób które chcą takiej komórki bądź zarodka zaadoptować też decyzja ciężka.
W ogóle cała procedura z leczeniem niepłodności jest trudna, wszystkie kobiece podstawowe hormony nie są objęte nfz:wściekła/y:
Każde badanie konkretniejsze musimy się prosić o skierowanie, następnie czekać w kilkumiesięcznej kolejce:wściekła/y:
Ja tak chcialam HSG zrobić na nfz, najpierw czekałam na termin 3 miesiące, a jak doszło co do czego i byłam już na oddziele w piżamie to przyszedł doktorek i powiedział ze aparatura się zepsuła i nie wiadomo kiedy naprawią, na następny m-c brak miejsc, wkurzyłam się i zrobiłam dwa później prywatnie co mogłam zrobić na nfz

ehh szkoda gadac tyle pieniedzy musimy na to wszystko wydawac a jestesmy przez innych traktowani jak odmieńcy. Jestesmy bez oszczednosci, nie ktorzy z kredytami, ale mamy przynajmniej byc z czego dumne walczymy o nasze dzieci:)
GizaS wiesz juz co z Gyncentrum?

Ysia wciąż myślę nad tym:eek: wydaje się korzystne, plusem jest że mają chyba bardzo dobre emriolożki bo wiele dziewczyn ma jeszcze mrozaki po stymulacji a są starsze ode mnie....
Kalkuluję i kalkuluję i finansowo wychodzi chyba korzystniej, nie wiem ile by kosztowały by leki do mojej stymulacji, potrzebuje ich bardzo dużo:-( myślę że tym razem będę miała długi protokół, na krótki się już nie zgodzę-bo był mało efektywny. Czyli 13.900 plus jakieś max 12000 za 3 pakiety stymulacyjne tj. 26000 za 3 próby, a w Gamecie na to mam dwie:confused:
W czwartek mam wizytę i wypytam o wszystko profesora. Ale i tak zaczynam po nowym roku-mysle że luty marzec:zawstydzona/y:
Nie mam tyle kasy, a kredyty już pobrane i debety też na maksa wziętę:-(

ysia doakldnie jest tak jak piszesz wiekszosc osób których proplem niepłodnosci nie dotyczy nie zdaja sobie sprwy z tego jak wiele musimy poswiecic sił stresów nerwów nie wspomne juz o pieniazkach dla upragnionej ciazy dlatego ja "chodzę" z podniesiona głowa i jestem dumna z siebie i z nas tutaj wszytskich :)

Jeszcze urząd celny chce od nas wyciągnąć kasę 2500 zł plus odsetki od 2008 r, co daje ponad 4000 zł.
Sprowadziliśmy samochod specjalny z Niemiec który był zwolniony z akcyzy ale prawo i klasyfikację się zmieniły pod koniec 2008 roku i uważają że to jest samochód osobowy:wściekła/y:
M pojechał właśnie do jakiegoś radcy prawnego żeby to jakoś zalatwić, to jest chore co się dzieje w tym państwie, rozumiem że jak sporwadzam osobówkę to płące akcyzy ale specjalnych sprowadziłam łącznie 4, a do ostatniego sie przyczepili, bo niby nie minęlo jeszcze 5 lat:wściekła/y:
Jak pomysle że tyle kasy pójdzie na marne to mi się plakać chce:shocked2:

Gdzieś czytałam ankietę, pytanie było jak szacujesz koszt pełnego pakietu in vitro i ponad 50% ludzi wskazało że około 5000 zł:eek: Ludzie nawet nie mają świadomości jak to wygląda a jak się nasłuchają PIS-u i Radia Maryja z Rydzykiem na czele to póżniej maja nas za największych zbrodniarzy tłumacząc że domy adopcji pełne:wściekła/y:

reklama
Gizas - ja myslę że ta promocja 2+1 to super sprawa..zawsze 1 podejście dodatkowe...a jak widać nie udać może się wszędzie nawet u prof.
Jak nam nie pójdzie z IUI to tez byśmy podchodzili do ivf w lutym :-),to będziemy się dopignować:tak:, oczywiście jak dostaniemy pożyczkę, ale nie sądzę żeby nam nie dali...
A od was jeszcze tyle kasy chcą ściągnąć za samachod, masakra :wściekła/y:

Do góry