reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny :tak:
Pełna nie są to najlepsze wiadomościa ale zawsze mogłyby być gorsze, więc nie zamartwiaj się. Nie masz teraz jak za bardzo wspierać M na odległość a pewni trochę tego chłopak potrzebuje choc o tym nie mówi-bo to niby twardziele.
Mój M ma inną taktykę-ale już się nią nie bulwersuję bo go rozgryzłam :sorry2:Zanim zaczęliśmy starania to marzyliśmy o dwójce lub trójce dzieci a w miarę czasu jak nie wychodziło mój M zaczął mowić że on nie ma parcia i nie musi miec dzieci, że będziemy całe życie podróżować itp.... To jest sposób ochrony, który go nie dołuję. Nie ma bo nie chce tak dokońca

No mój nie musiał nic mówić, widziałam po minie że ma zajebistego doła...mi jest ciężko, a jemu pewnie jeszcze bardziej...powiedział tylko " ty nie będziesz ze mną szczęśliwa jak nie będziemy mieć dzieci..." :-(
wiecie..trochę ten lekarz nas zdołował...bo mógł poweidzieć - "sprawdzmy na wszelki wypadek genetykę" - inaczej to brzmi, a on powiedział że podejrzewa że to genetyka...jednak psychologia słowa tez jest ważna

reklama
A wracając do Ciebie Pełna:tak: Skoro dał Wam szansę na IUI to wskazuję na to że nie jest tak źle, wiadomo że jest mniej % szans ale są . A w razie niepowodzeń macie przed sobą ivf (czego zycze żebyście nie dotrwali;-)) gdzie podaje sie jeden super extra plemniczek do super extra komóreczki i jest dzidziuś;-)

Ala i Hope
, kilka lat temu nawet mi przez myśl nie przeszła że moja płodność jest tak obniżona, zdrowa, młoda, bez nałogów, szczupla, zdrowe odżywianie, nigdy nie choruję a tu taki zonk, przez ten caly okres czlowiek cały czas dojrzewa do bardzo trudnych decyzji. Najpierw zgloszenie się do lekarza z problemem, później badania, decyzja o IUI, decyzja o ivf
U was decyzja o dawstwie plemników, zapewne bardzo trudna, u mnie dojrzewa myśl o dawstwie komórki, może jeszcze nie teraz ale zaczynam się oswajać z ta myślą. Ale to będzie moje dziecko, będzie mialo tylko materiał genetyczny inny, czyli nie będe nigdy mogła być dawca dla swoejgo dziecka ale może nie będzie takiej potrzeby ale to będzie moje upragnione, wymarzone dziecko.
Ala Ty juz amsz swój cud, wow to juz 26 tydzień, wklejaj nam od czasu do czasu zdjęcie swojego brzucholka;-)
Hope tryzmam mocno kciuki za sukces-jesteś silną kobietą i nie zamartwiaj się że teraz wszystko zalezy od Ciebie, wszytskie invitrowki to robią ale prof. mi wytłumaczył że to nie prawda. Nie wszystko jest zależne od nas.

Miłego dnia dziewczyny:-)

Gizas- dr mi powiedział że on widzi większy sens robienia IUI przy takim nasieniu jak mamy niż u pary z niepłodnością idiopatyczną ktora ma ze 100mln plemników, bo takim to powinno udać się naturalnie więc przy IUI ich szanse za bardzo nie wzrastają, a u nas przy naturalnym szanse prawie zerowe więc IUI daje jakieś nadzieje....
ale czemu od razu robić genetykę przed IUI- to mi się nie podoba...

Witam dziewczyny.
Pełna jesteście po wizycie, macie więcej informacji a to już jest duży krok do przodu. Jest plan a to najważniejsze:tak: Dał wam nadzieję na iui więc nie jest tak źle. U Was 4,7 mln wyszło plemników a my ostatnią iui mieliśmy przy 3,9mln. Jeśli mogę zapytać ile macie w typie A i w typie B?
eevlee gratulacje!!!

Witam dziewczyny.
Pełna jesteście po wizycie, macie więcej informacji a to już jest duży krok do przodu. Jest plan a to najważniejsze:tak: Dał wam nadzieję na iui więc nie jest tak źle. U Was 4,7 mln wyszło plemników a my ostatnią iui mieliśmy przy 3,9mln. Jeśli mogę zapytać ile macie w typie A i w typie B?
eevlee gratulacje!!!

ruch A 39%, ruch B 9%
wam tez kazal robic te genetyke przed iui? jaka macie morfologie?

Dzień dobry dziewczyny, tak przelotem jestem...
Pełna to teraz moje trzy grosze.
Wyciagam pozytywy z Twojej wizyty;-)
1. Sam napisalas, ze nawet emek zauważył poziom miedzy klinika a Waszymi dotychczasowymi lekarzami. Wyższy poziom medyczny to większe możliwości.
2. Lekarz rozpoznał w Tobie inteligentna i wykształcona dr Pełna i rozmawiał z Tobą jak z równym sobie. A to znaczy, ze nie bedzie Ci wciskam bzdur, ze nie bedzie Cię zlewal itd
3. Lekarz powiedział, ze z Tobą wszystko w porządku! Czy Ty wiesz co to znaczy? Ze Twoje problemy nie są zdublowane jak u wielu dziewczyn! Nie musisz juz szaleć, zastanawiać sie , badać nie wiadomo czego.
4. Napisalas, ze lekarz mógł Wam delikatniej to powiedzieć. Ale komu? Miał powiedzieć dr Pełnej, ze być może z plemniczkami coś nie tak? No wybacz...z Twoim podejściem to by sie tylko osmieszyl wobec Ciebie
5. Napisalas,ze emek cieżko to przechodzi. I to chyba największy problem. Zastanawialas sie jaki wpływ ma stres na jego plemniki?
Pierwsze nasze badanie nasienia było najgorsze, bo chciałam sie przygotować do wizyty i 4 miesiące wcześniej emek rzucił dla mnie palenie, a w pracy była w owym czasie taka nagonka, ze nie spał albo od nadmiaru roboty albo ze stresu. Wyniki były niby ok, ale bez zachwytu. Więc emek wrócił do palenia, bo za duża nerwowka była z tego powodu, stres w pracy zelzal...i wyniki dwa razy lepsze.
Wiec zanim może postawisz na genetyke pomys, ze są i inne "możliwości".

reklama
Dzień dobry dziewczyny, tak przelotem jestem...
Pełna to teraz moje trzy grosze.
Wyciagam pozytywy z Twojej wizyty;-)
1. Sam napisalas, ze nawet emek zauważył poziom miedzy klinika a Waszymi dotychczasowymi lekarzami. Wyższy poziom medyczny to większe możliwości.
2. Lekarz rozpoznał w Tobie inteligentna i wykształcona dr Pełna i rozmawiał z Tobą jak z równym sobie. A to znaczy, ze nie bedzie Ci wciskam bzdur, ze nie bedzie Cię zlewal itd
3. Lekarz powiedział, ze z Tobą wszystko w porządku! Czy Ty wiesz co to znaczy? Ze Twoje problemy nie są zdublowane jak u wielu dziewczyn! Nie musisz juz szaleć, zastanawiać sie , badać nie wiadomo czego.
4. Napisalas, ze lekarz mógł Wam delikatniej to powiedzieć. Ale komu? Miał powiedzieć dr Pełnej, ze być może z plemniczkami coś nie tak? No wybacz...z Twoim podejściem to by sie tylko osmieszyl wobec Ciebie
5. Napisalas,ze emek cieżko to przechodzi. I to chyba największy problem. Zastanawialas sie jaki wpływ ma stres na jego plemniki?
Pierwsze nasze badanie nasienia było najgorsze, bo chciałam sie przygotować do wizyty i 4 miesiące wcześniej emek rzucił dla mnie palenie, a w pracy była w owym czasie taka nagonka, ze nie spał albo od nadmiaru roboty albo ze stresu. Wyniki były niby ok, ale bez zachwytu. Więc emek wrócił do palenia, bo za duża nerwowka była z tego powodu, stres w pracy zelzal...i wyniki dwa razy lepsze.
Wiec zanim może postawisz na genetyke pomys, ze są i inne "możliwości".

dzięki Pola :-) podtrzymałaś mnie na duchu , ale nie rób już ze mnie takiej oczytanej :rofl:
Cieszę się bardzo że ze mną ok, emek też się cieszy, jeden problem z głowy...
najgorsze to to że go nie ma w domu, kur...a , ja ogolnie jestem silniejsza psychicznie niż on, a do tego dodac to ze plemniki uderzaja w ich męskość to ja już się martwie nim i tym co on tam mysli... mowi że pokoj fajny i gazetki też :p i ogolnie mial wiecej masienia niz ostatnio bo 3,7 ml , więc jakis plus jest

Do góry