reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dobrze że zrobiłam badania :) powiedział że jak mam owulacje i nie mam wycieku z piersi to prolaktyny się nie zbija.Mówi że kiedyś ktos w podręczniku napisał że prolaktyna do zajścia w ciażę powinna mieć poniżej 15 i tak się utarło, ale najnowsze badania pokazują że jak są owulacje to może mieć i 50 i to nic nie robi,
tarczyca też ok, FSH i LH tez ok, kazał mi zrobić AMH ale mówię że zrobiłam to powiedział że super i że ja już nic badać nie muszę. Dopiero przed ivf kariotyp.

reklama
hej!
Pełna nie załamujcie sie. Moze to byc genetyka, ale nie musi!
Czy Twoj emek stosował jakies witaminy, diete? Zołnierzyki idzie poprawic, tyle ze to trwa. Moj ma 2%prawidlowych, ale przed IUi bral proviron i morfologia poprawila sie 4%, ale teraz szczeze to nie wiem jak tam ta morf.wyglada. Moge Ci napisac co moze pomoc twojemu emkowi.
Ja dzis mam dola, jestem zmeczona ciagle jestem w biegu. dzisiaj bede koczowac w Katowicach pare godzin, nie mam juz sil:/brzuch troszke obolaly od zastrzykow.a wieczorem mialam taki wzdety jak ciezarne w 4 miesiacu

ogólnie widział że jestem obcykana w tym temacie i w genetyce też, bo oczywiscie juz wczesniej o tym czytalam... i mówi do emka że ma się nie obrazic że mówiąc będzie sie zwracal do mnie bo widzi że się we wszystkim orientuję :cool2:
bo jak emek usłyszał " kariotyp" to mówi a co to takiego? hehe

moj poprzedni gin zawsze sie wkurzal, jak cos za duzo wiedzialam haha.a obecny to tez faktycznie do mnie sie glownie zwracal. Przynajmniej Wasz powiedzial szczeze:)

hej!
Pełna nie załamujcie sie. Moze to byc genetyka, ale nie musi!
Czy Twoj emek stosował jakies witaminy, diete? Zołnierzyki idzie poprawic, tyle ze to trwa. Moj ma 2%prawidlowych, ale przed IUi bral proviron i morfologia poprawila sie 4%, ale teraz szczeze to nie wiem jak tam ta morf.wyglada. Moge Ci napisac co moze pomoc twojemu emkowi.
Ja dzis mam dola, jestem zmeczona ciagle jestem w biegu. dzisiaj bede koczowac w Katowicach pare godzin, nie mam juz sil:/brzuch troszke obolaly od zastrzykow.a wieczorem mialam taki wzdety jak ciezarne w 4 miesiacu

Ysia - mój brał androvit i pentohexal ale morfologia pozostała taka sama, teraz bierze androvit i l-karnitynę...lekarz nic nie mowił że ma brac cos innego...a ten proviron to witaminy?
A wy pzred ivf robiliście badania kariotypu?

moj poprzedni gin zawsze sie wkurzal, jak cos za duzo wiedzialam haha.a obecny to tez faktycznie do mnie sie glownie zwracal. Przynajmniej Wasz powiedzial szczeze:)

no moj z bydzi tez sie wkurza i mi ciagle mowi ze nie jestem lekarzem...idiota...to ze nie jestem to nie znaczy ze orientowac sie nie moge...
emek mowi ze widzi roznice w poziomach miedzy bydzią a gdynią...jak w bydzi mam pytanie o hormony to tylko mowi ze są ok, a tam to mi wszystko tlumaczył dlaczego sa ok , a nie tak na odczepnego..

lepszy troche sklad ma salfazin, wit.c jest tez wazna przy morf.L-karnityna to bardziej na ruch. Proviron to jest testosteron lek na recepte.trzeba z nim uwazac nie kazdy chce przepisywac ten lek.maz bral tylko przed IUI.
Probowalismy tez z proxedem ale lek jest zdecydowanie za drogi.
Jak juz pisalam u nas kariptypy sa badane po nie udanym ivf

To super że wreszcie jesteście zadowolenia z lekarza. Jak to mówia najważniejsze zaufać lekarzowi w to co robi, że ma uczciwe zamiary a nie naciąganie na kasę.

Ja tak jak powiedziałam jeszcze raz IUI i jesli sie nei powiedzie to pogadam o laparokskopii a potem to juz kierunek tam gdzie Ty.
no moj z bydzi tez sie wkurza i mi ciagle mowi ze nie jestem lekarzem...idiota...to ze nie jestem to nie znaczy ze orientowac sie nie moge...
emek mowi ze widzi roznice w poziomach miedzy bydzią a gdynią...jak w bydzi mam pytanie o hormony to tylko mowi ze są ok, a tam to mi wszystko tlumaczył dlaczego sa ok , a nie tak na odczepnego..

Cześć dziewczyny :tak:
Pełna nie są to najlepsze wiadomościa ale zawsze mogłyby być gorsze, więc nie zamartwiaj się. Nie masz teraz jak za bardzo wspierać M na odległość a pewni trochę tego chłopak potrzebuje choc o tym nie mówi-bo to niby twardziele.
Mój M ma inną taktykę-ale już się nią nie bulwersuję bo go rozgryzłam :sorry2:Zanim zaczęliśmy starania to marzyliśmy o dwójce lub trójce dzieci a w miarę czasu jak nie wychodziło mój M zaczął mowić że on nie ma parcia i nie musi miec dzieci, że będziemy całe życie podróżować itp.... To jest sposób ochrony, który go nie dołuję. Nie ma bo nie chce tak dokońca

reklama
lepszy troche sklad ma salfazin, wit.c jest tez wazna przy morf.L-karnityna to bardziej na ruch. Proviron to jest testosteron lek na recepte.trzeba z nim uwazac nie kazdy chce przepisywac ten lek.maz bral tylko przed IUI.
Probowalismy tez z proxedem ale lek jest zdecydowanie za drogi.
Jak juz pisalam u nas kariptypy sa badane po nie udanym ivf

mój ma dobry testosteron i nic nie dostał , pewnie dlatego kurde to u was po nieudanym ivf a u nas przed iui...strasznie nie chcialam tych kariotypow robić...
ja ogólnie uważam że te 4,7 mln to bardzo mało i nie warto robic iui i bym wolala od razu ivf, ale na razie nie poruszam z emkiem tego tematu bo jest wystarczajaco zdołowany ta genetyką..i nie chce go dobijac, poczekamy na wyniki

Do góry