reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jak myślicie czy podanie 22mln plemników w 1 ml z czego 97% w ruchu postępowym to dobry wyniki podczas inseminacji? Nie wiem jaka była morfologia w tej konkretnie partii nasienia. Ale nasze wcześniejsze wyniki to było 0%

reklama
Hej dziewczyny, za mną pierwsza iui ale bardzo słabe nasienie, podano tylko 1,6ml z ruchem postępowym. Przy jakim nasieniu Wam się udało?

Jest ktoś tu jeszcze na tym wątku? :)

Ja czytam wiadomości ale nie za bardzo mogę coś poradzić, u nas skończyło się na jednym iui i już jest z tego człowiek🙃 Ponieważ u nas procedury nie trwały długo i wszystko odbywało się za granicą to mieliśmy nieco inne doświadczenia niż większość osób tutaj, mniej badań, niektóre parametry w ogóle nie były podawane (jak np ilość nasienia przy samym zabiegu).

Myślę, że sporo osób które się tutaj udzielały teraz albo już mają z tego dzieci, albo przy niepowodzeniu przeszły do ivf. Ale pewnie ciągle będą się pojawiać nowe osoby i rozkręcać wątek

Ja czytam wiadomości ale nie za bardzo mogę coś poradzić, u nas skończyło się na jednym iui i już jest z tego człowiek🙃 Ponieważ u nas procedury nie trwały długo i wszystko odbywało się za granicą to mieliśmy nieco inne doświadczenia niż większość osób tutaj, mniej badań, niektóre parametry w ogóle nie były podawane (jak np ilość nasienia przy samym zabiegu).

Myślę, że sporo osób które się tutaj udzielały teraz albo już mają z tego dzieci, albo przy niepowodzeniu przeszły do ivf. Ale pewnie ciągle będą się pojawiać nowe osoby i rozkręcać wątek
U nas IUI było tylko sposobem na przeczekanie do IVF... Nie udało się 3x. I też mieszkamy poza PL. Ale jak widać może się powieść!

Ja 27 lat staraliśmy się 3,5 roku naturalnie niestety, teraz jesteśmy przed procedura iui badania i drożność w lutym. Bardzo się boję nie chce się nastawić ale . .. już się nastawiłam że 19 marca zobaczę dwie kreski wtedy kiedy poroniłam pierwsza ciążę.
U nas nasienie dobre u mnie za duże TSH i podejrzenie PCOS. 😶

reklama
Do góry