reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Przede wszystkim bardzo ważne jest by znaleźć dobrą klinikę, w której przeprowadzana jest inseminacja domaciczna. Ogólnie bardzo dużo osób zachwalało sobie Olmedical, dodatkowo też tutaj można otrzymać wielkie wsparcie jak i pomoc, więc może jednak to by było dobre rozwiązanie

Niestety wczoraj wizyta u lekarza i puste jajo płodowe. Załamałam się . Nie widać pęcherzyka zoltkowego. W piątek kolejna wizyta za tydzień i prawdopodobnie na tej wizycie zostanie mi przepisana tabletka poronna. Wczoraj już zostałam o tym poinformowana. Czekamy tydzień i jeśli się nic nie wydarzy muszę wydalić. Wiem, ze na tym świat się nie kończy, ale strasznie boli taka wiadomość i ze brzuch ci urósł , ze masz objawy jak na ciąże , ale dzidzi nie ma i trzeba pozbyć się tego co pozostało. Najgorsze jest to ,ze przez tydzień muszę chodzić w pustym pęcherzem płodowym i czekać czy może jeszcze wydarzy sie cud. Choć na 99% nie pojawi sie nic. Jak tu żyć ?

Poroniłam samoczynnie 23 lipiec IUI , a 8 wrzesień poronilam samoczynnie. Ja nie wiem dlaczego w Polsce tak faszerują duphastonem czy progesteronem. Mieszkam w Holandii i tutaj te leki są zabronione. Nie dostaje nic a podtrzymanie. Od zabiegu łyżeczkowania holenderskie szpitale sa jak najdalej. Czekają aż sam organizm się oczyści. Ja miałam farta akurat , bo w piątek miałam już umówiona popołudniowa wizytę po tabletki poronne jeśli nie poronie sama , a o godzinie 12 w południe wyleciało ze mnie dosłownie wszystko w dwóch ratach co pół godziny. Zostałam dokładnie przebadana na usg, lekarz potwierdził , ze macica czysta, a krwawić będę lekko jak na okres , nie leci dużo , ale jednak może się to oczyszczać teraz teoche czasu. Zależy od organizmu. Wczoraj wylądowałam w szpitalu z wysoka gorączka ponad 39, inny lekarz zbadał dokładnie , krew, usg, mocz, dowziernikowo i wszystkie wyniki w normie. Jestem oczyszczona, bo kolejny lekarz na usg nic nie zobaczył. Wymaz z pochwy zrobił, ale za 5 dni wyniki , ale jeśli miałabym jakaś bakterie to w moczu byłoby coś widać. Gorączkę nadal mam i będę musiała iść do lekarza rodzinnego, bo pojawił się lekki kaszel. Także pewnie z tego osłabienia złapałam dodatkowo jakaś infekcje wirusowa. Taka przygoda życia. Psychicznie trzymam się jakoś w miarę dobrze. Przyjęłam to na klatę. Wiem, ze takie rzeczy się zdarzają . Nie sądziłam, ze mnie tez dotknie taki koszmar. Jednak dwie noce w bolu miałam nieprzespane. Pociesza mnie mysl, ze to puste jajo i nie musiałam patrzeć na kawałki bejbika tylko urodziłam pozostałości łożyska , które rozwinęły się do pewnego rozmiaru co skutkowało objawami ciąży. Brzuch miałam wzdęty jakbym oczekiwała conajmniej dwójki. Pogodziłam sie z ta myślą i żyje dalej jak żyłam. Pozdrawiam was cieplutko.

Witam drogie Panie,
całkiem możliwe, że w naszych staraniach o dziecko z Żoną konieczny będzie zabieg inseminacji.
Jesteśmy z wielkopolski i szukamy dobrej kliniki w Poznaniu. Którą polecacie? Bocian, InviMed, GynCentrum? Czy może jeszcze jakąś mniej znaną?
Będę wdzięczny za podpowiedzi, sugestie.
Dotychczas byłem diagnozowany pod kątem problemów z płodnością w Bocianie, ale po lekturze tematów na forum sam już nie wiem :)

Witam drogie Panie,
całkiem możliwe, że w naszych staraniach o dziecko z Żoną konieczny będzie zabieg inseminacji.
Jesteśmy z wielkopolski i szukamy dobrej kliniki w Poznaniu. Którą polecacie? Bocian, InviMed, GynCentrum? Czy może jeszcze jakąś mniej znaną?
Dotychczas byłem diagnozowany pod kątem problemów z płodnością w Bocianie, ale po lekturze tematów na forum sam już nie wiem :)
Ja razem z mężem mieliśmy przygotowania do inseminacji i sam zabieg w InviMedzie w Poznaniu. Naszym lekarzem była Agnieszka Szymczak-Biały. Bardzo rzetelna, miła. Naprawdę swobodnie się z nią rozmawiało a jednocześnie była bardzo konkretna i nie owijała w bawełnę.
Mieliśmy doczynienia tylko z tą lekarka i tylko w tej klinice byliśmy bo nie było potrzeby innych konsultacji. Już wcześniej wiedzieliśmy że mąż niestety nie będzie mógł mieć dzieci ponieważ nie wytwarza plemników dlatego poszliśmy nastawieni typowo na inseminację z użyciem nasienia dawcy a nie na leczenie. Tak więc mogę wypowiedzieć się tylko na ich temat i ich mogę śmiało polecić. Każdy etap przygotowań dokładnie nam wytłumaczono, tak samo jeśli chodzi o koszty.
Nam akurat udało się za pierwszym podejściem.

Witam drogie Panie,
Ja niestety nie ma strona Polski , ale witamy na grupie :)

reklama
Przede wszystkim bardzo ważne jest by znaleźć dobrą klinikę, w której przeprowadzana jest inseminacja domaciczna. Ogólnie bardzo dużo osób zachwalało sobie Olmedical, dodatkowo też tutaj można otrzymać wielkie wsparcie jak i pomoc, więc może jednak to by było dobre rozwiązanie

Do góry