reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Byłam w Płocku. Chce zmienic na inną... Moze i ta Invicta - napiszesz mi coś? Czy mialas jakiegos opiekuna ? Jak wizyty?
Każda para ma swojego koordynatora, z którym jesteś w kontakcie mailowym, minus jest taki że nie masz numeru telefonu do lekarza prowadzącego. My z mężem leczyliśmy się u dr. Michała Augustyniaka. Niestety in vitro robią w Gdańsku, tam też jedziesz na punkcję

Byłam w Płocku. Chce zmienic na inną... Moze i ta Invicta - napiszesz mi coś? Czy mialas jakiegos opiekuna ? Jak wizyty?
Hej,
Tez leczyłam się w Płocku w Gravidzie, ale na razie dałam sobie z tym spokój, bo poza IUI nie podsuwali żadnych innych rozwiązań czy badań, aby szukać przyczyny, a wizyta u doktora trwała 10 min.
A jaka jest Twoja opinia o leczeniu tam?

Hej,
Tez leczyłam się w Płocku w Gravidzie, ale na razie dałam sobie z tym spokój, bo poza IUI nie podsuwali żadnych innych rozwiązań czy badań, aby szukać przyczyny, a wizyta u doktora trwała 10 min.
.

Ostatnia edycja:
Hej,
Wiesz mialam wrazenie ze jest to robione na sztuke , a drugie iui to juz wogole...
Dlatego chce zmienic klinike :)
Wizyta doslownie trwala 10 minut i takie wrazenie jak to bymja im zabierala czas bo chcesz sie czegos dowiedziec 😔
U nas jest slabe nasienie 1%. Nieprawidlowa Budowa plemnikow w 94 % . Mam przesledzione 3cykle plus cygologia wszystko jest Wporzadku u mnie... Wrocilismy po przerwie 2 letniej...

Czyli mamy podobne odczucia co do tej kliniki.. strata czasu i kasy, ale spróbowałam, przekonałam się i będę szukać innych sposobów.
U nas w klinice stwierdzona niepłodność idiopatyczna.. IUI wykonane ponoć książkowo, lekarz mówił ze wszystko pięknie..
Po drugim niepowodzeniu poszłam do innego lekarza, stwierdził ze mam Pcos. Biorę metformine. Jeśli w ciągu kilku miesięcy się nie uda to będę szukać innej kliniki, pewnie w Warszawie.

Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu czytam to forum i wasze historie, nigdy się nie udzielałam, ale potrzebuje wsparcia kogoś kto wie przez co przechodze. Od 3 lat staramy się o dzidzie, wyniki partnera w porządku, u mnie strwiedzona endometrioza 2x2mm na jajniku. Aktualnie jeżdże do Invicty w Gdańsku, tam miałam robione 2 IUI. Może ktoś mi podpowie jakie badania przed IUI warto zrobić? Miałam robione hsg, amh, fsh, lh, prolaktyne, tsh i oczywiście wirusowe, zaufałam lekarzowi, ale mam wrażenie, że chyba za mało, więcej badań nie zleca więc chce to zrobić sama, bo może coś jest nie tak i będę niepotrzebnie podchodziła do kolejnych IUI. Jestem również stymulowana aromkiem- przy każdej iui miałam po jednym pęcherzyku- czy to nie za mało?czy przy jednym warto robić inseminacje? 24h przed iui zastrzyk z ovitrelle i tyle.. czy po zabiegu nie powinnam dostać kolejnych leków np duphaston? Niby tyle lekarz tłumaczy, a okazuje się że jestem zielona...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu czytam to forum i wasze historie, nigdy się nie udzielałam, ale potrzebuje wsparcia kogoś kto wie przez co przechodze. Od 3 lat staramy się o dzidzie, wyniki partnera w porządku, u mnie strwiedzona endometrioza 2x2mm na jajniku. Aktualnie jeżdże do Invicty w Gdańsku, tam miałam robione 2 IUI. Może ktoś mi podpowie jakie badania przed IUI warto zrobić? Miałam robione hsg, amh, fsh, lh, prolaktyne, tsh i oczywiście wirusowe, zaufałam lekarzowi, ale mam wrażenie, że chyba za mało, więcej badań nie zleca więc chce to zrobić sama, bo może coś jest nie tak i będę niepotrzebnie podchodziła do kolejnych IUI. Jestem również stymulowana aromkiem- przy każdej iui miałam po jednym pęcherzyku- czy to nie za mało?czy przy jednym warto robić inseminacje? 24h przed iui zastrzyk z ovitrelle i tyle.. czy po zabiegu nie powinnam dostać kolejnych leków np duphaston? Niby tyle lekarz tłumaczy, a okazuje się że jestem zielona... :(
Generalnie chyba taki jest cel, żeby był 1 pęcherzyk... Nie chodzi przecież o in vitro i pobranie wielu komórek! U nas nie robi się w ogóle IUI jeśli jest więcej niż 2 pęcherzyki.

Czyli mamy podobne odczucia co do tej kliniki.. strata czasu i kasy, ale spróbowałam, przekonałam się i będę szukać innych sposobów.
U nas w klinice stwierdzona niepłodność idiopatyczna.. IUI wykonane ponoć książkowo, lekarz mówił ze wszystko pięknie..
Po drugim niepowodzeniu poszłam do innego lekarza, stwierdził ze mam Pcos. Biorę metformine. Jeśli w ciągu kilku miesięcy się nie uda to będę szukać innej kliniki, pewnie w Warszawie.
Niestety mam kiepskie odczucia odnosnie tej kliniki i wszystko do iui tez ponoc ksiazkowe, tylko brzucha
IUI tez badania ksiazkowe , ale brzucha ksiazkowego nie mam. Ogolem nie polecam. Szkoda kasy. I czasu i nerw 😔

reklama
Do góry