reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Byłam w Płocku. Chce zmienic na inną... Moze i ta Invicta - napiszesz mi coś? Czy mialas jakiegos opiekuna ? Jak wizyty?
Każda para ma swojego koordynatora, z którym jesteś w kontakcie mailowym, minus jest taki że nie masz numeru telefonu do lekarza prowadzącego. My z mężem leczyliśmy się u dr. Michała Augustyniaka. Niestety in vitro robią w Gdańsku, tam też jedziesz na punkcję

Byłam w Płocku. Chce zmienic na inną... Moze i ta Invicta - napiszesz mi coś? Czy mialas jakiegos opiekuna ? Jak wizyty?
Hej,
Tez leczyłam się w Płocku w Gravidzie, ale na razie dałam sobie z tym spokój, bo poza IUI nie podsuwali żadnych innych rozwiązań czy badań, aby szukać przyczyny, a wizyta u doktora trwała 10 min.
A jaka jest Twoja opinia o leczeniu tam?

Hej,
Tez leczyłam się w Płocku w Gravidzie, ale na razie dałam sobie z tym spokój, bo poza IUI nie podsuwali żadnych innych rozwiązań czy badań, aby szukać przyczyny, a wizyta u doktora trwała 10 min.
.

Ostatnia edycja:
Hej,
Wiesz mialam wrazenie ze jest to robione na sztuke , a drugie iui to juz wogole...
Dlatego chce zmienic klinike :)
Wizyta doslownie trwala 10 minut i takie wrazenie jak to bymja im zabierala czas bo chcesz sie czegos dowiedziec 😔
U nas jest slabe nasienie 1%. Nieprawidlowa Budowa plemnikow w 94 % . Mam przesledzione 3cykle plus cygologia wszystko jest Wporzadku u mnie... Wrocilismy po przerwie 2 letniej...

Czyli mamy podobne odczucia co do tej kliniki.. strata czasu i kasy, ale spróbowałam, przekonałam się i będę szukać innych sposobów.
U nas w klinice stwierdzona niepłodność idiopatyczna.. IUI wykonane ponoć książkowo, lekarz mówił ze wszystko pięknie..
Po drugim niepowodzeniu poszłam do innego lekarza, stwierdził ze mam Pcos. Biorę metformine. Jeśli w ciągu kilku miesięcy się nie uda to będę szukać innej kliniki, pewnie w Warszawie.

Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu czytam to forum i wasze historie, nigdy się nie udzielałam, ale potrzebuje wsparcia kogoś kto wie przez co przechodze. Od 3 lat staramy się o dzidzie, wyniki partnera w porządku, u mnie strwiedzona endometrioza 2x2mm na jajniku. Aktualnie jeżdże do Invicty w Gdańsku, tam miałam robione 2 IUI. Może ktoś mi podpowie jakie badania przed IUI warto zrobić? Miałam robione hsg, amh, fsh, lh, prolaktyne, tsh i oczywiście wirusowe, zaufałam lekarzowi, ale mam wrażenie, że chyba za mało, więcej badań nie zleca więc chce to zrobić sama, bo może coś jest nie tak i będę niepotrzebnie podchodziła do kolejnych IUI. Jestem również stymulowana aromkiem- przy każdej iui miałam po jednym pęcherzyku- czy to nie za mało?czy przy jednym warto robić inseminacje? 24h przed iui zastrzyk z ovitrelle i tyle.. czy po zabiegu nie powinnam dostać kolejnych leków np duphaston? Niby tyle lekarz tłumaczy, a okazuje się że jestem zielona...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu czytam to forum i wasze historie, nigdy się nie udzielałam, ale potrzebuje wsparcia kogoś kto wie przez co przechodze. Od 3 lat staramy się o dzidzie, wyniki partnera w porządku, u mnie strwiedzona endometrioza 2x2mm na jajniku. Aktualnie jeżdże do Invicty w Gdańsku, tam miałam robione 2 IUI. Może ktoś mi podpowie jakie badania przed IUI warto zrobić? Miałam robione hsg, amh, fsh, lh, prolaktyne, tsh i oczywiście wirusowe, zaufałam lekarzowi, ale mam wrażenie, że chyba za mało, więcej badań nie zleca więc chce to zrobić sama, bo może coś jest nie tak i będę niepotrzebnie podchodziła do kolejnych IUI. Jestem również stymulowana aromkiem- przy każdej iui miałam po jednym pęcherzyku- czy to nie za mało?czy przy jednym warto robić inseminacje? 24h przed iui zastrzyk z ovitrelle i tyle.. czy po zabiegu nie powinnam dostać kolejnych leków np duphaston? Niby tyle lekarz tłumaczy, a okazuje się że jestem zielona... :(
Generalnie chyba taki jest cel, żeby był 1 pęcherzyk... Nie chodzi przecież o in vitro i pobranie wielu komórek! U nas nie robi się w ogóle IUI jeśli jest więcej niż 2 pęcherzyki.

Czyli mamy podobne odczucia co do tej kliniki.. strata czasu i kasy, ale spróbowałam, przekonałam się i będę szukać innych sposobów.
U nas w klinice stwierdzona niepłodność idiopatyczna.. IUI wykonane ponoć książkowo, lekarz mówił ze wszystko pięknie..
Po drugim niepowodzeniu poszłam do innego lekarza, stwierdził ze mam Pcos. Biorę metformine. Jeśli w ciągu kilku miesięcy się nie uda to będę szukać innej kliniki, pewnie w Warszawie.
Niestety mam kiepskie odczucia odnosnie tej kliniki i wszystko do iui tez ponoc ksiazkowe, tylko brzucha
IUI tez badania ksiazkowe , ale brzucha ksiazkowego nie mam. Ogolem nie polecam. Szkoda kasy. I czasu i nerw 😔

reklama
Do góry