reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć. Mam pytanko czy bierzecie jakies witaminy , które maja dobry skład przy staraniach?
Można się suplementowac kwasem przed zajściem w ciążę albo tymi suplementami, które są polecane na początku ciąży. Ale jeśli są jakieś większe problemy to suplementy cudów nie zrobią. A coś lekarz ci zalecił?

reklama
Można się suplementowac kwasem przed zajściem w ciążę albo tymi suplementami, które są polecane na początku ciąży. Ale jeśli są jakieś większe problemy to suplementy cudów nie zrobią. A coś lekarz ci zalecił?
Jestem po 2 iui . Wracam po przerwie - zmieniam klinikę i lekarza. Narazie chce zrobic podstawowe badania mocz tsh amh żeby isc ,, z czyms ,, do nowego lekarza - badania wczesniejsze maja ok. 2 lat .

Czy moze wiecie ktore badania w ktorym dniu cyklu?
Chce przebadac sie cala:)

Jestem po 2 iui . Wracam po przerwie - zmieniam klinikę i lekarza. Narazie chce zrobic podstawowe badania mocz tsh amh żeby isc ,, z czyms ,, do nowego lekarza - badania wczesniejsze maja ok. 2 lat .

Czy moze wiecie ktore badania w ktorym dniu cyklu?
Chce przebadac sie cala:)
314915282_810324733358443_1370078728754078260_n.jpg

A to rezerwa jajnikowa zmienia się w zależności do dc ? 🤪 zresztą, ja się nie znam, robiłam tak jak kazał lekarz 🫠
Ja już w ogóle nie dyskutuję na ten temat :p Proszę o to zapytać polemizujących :p

Cytuję ;-)

Zdecydowanie istotna jest faza cyklu. Najlepiej amh robić w 2,3 dc ( wiem, że wszędzie piszą, że nie ma to znaczenia, ale ma).

Pewnie robiłaś w różnych dniach cyklu lub też w innych labach. Przy amh ważne żeby robić to na samym początku cyklu (2,3 dc) w labie gdzie wynik dostajesz od ręki ( najlepiej robić w klinikach niepłodności - wynik miałam po 2 h).

Pewnie. Warto sprawdzić choć samo amh wiele nie mówi. Ten parametr ma znaczenie wraz z LH,FSH i USG robionym w 2,3dc ( wiem, że USG w okres dziwne, ale tak mi zlecono 🤪) . To wszystko miałam zrobić żeby mieć pełny obraz sytuacji. Samo amh to tylko marker, jeden parametr.

reklama
Ja już w ogóle nie dyskutuję na ten temat :p Proszę o to zapytać polemizujących :p

Cytuję ;-)

Zdecydowanie istotna jest faza cyklu. Najlepiej amh robić w 2,3 dc ( wiem, że wszędzie piszą, że nie ma to znaczenia, ale ma).

Pewnie robiłaś w różnych dniach cyklu lub też w innych labach. Przy amh ważne żeby robić to na samym początku cyklu (2,3 dc) w labie gdzie wynik dostajesz od ręki ( najlepiej robić w klinikach niepłodności - wynik miałam po 2 h).

Pewnie. Warto sprawdzić choć samo amh wiele nie mówi. Ten parametr ma znaczenie wraz z LH,FSH i USG robionym w 2,3dc ( wiem, że USG w okres dziwne, ale tak mi zlecono 🤪) . To wszystko miałam zrobić żeby mieć pełny obraz sytuacji. Samo amh to tylko marker, jeden parametr.
Amh w dowolnym dniu, reszta co cała calutka prawda, przynajmniej patrząc na zalecenia w mojej klinice i słuchając lekarzy od niepłodności 😃😬

Do góry