reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama

Załączniki

• IMG_6523.jpeg
    IMG_6523.jpeg
    39,9 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_6522.jpeg
    IMG_6522.jpeg
    75,3 KB · Wyświetleń: 25
Pewnie jakaś rurka albo strzykawka doprowadzają. Specjalna. Bo cewnik to raczej się używa do odprowadzania moczu z cewki moczowej.
No jakoś cewnik wydawał mi się bardziej fachowy niż rurka ;-) Proszę wybaczyć, jeśli Waszym zdaniem pomyliłam pojęcia, ale ich po polsku nie miałam okazji poznać. :D U mnie to jest kateter.
No Ty tak nazywasz ale to nie jest cewnik tylko rurka zwykła, przymocowana w miejscu igły.
Ufff... chyba nie tylko ja tak to nazywam... ;)

305245052_804177030859684_2288529267631763493_n.jpg

310616507_809758297116509_5154426252088319405_n.jpg

W każdym razie - raczej nie o nazwę chodzi, najważniejsze, by zabieg był skuteczny ;-)

U nas IUI też bez USG, ale IVF już tak.
Nie chodzi chyba o dostanie się do macicy, ale o jej lepszą ekspozycję, ułożenie. Nie wiem, czy ma to jakiś związek, ale w momencie IUI nie miałam pełnego pęcherza i czułam cewnik o wiele bardziej niż przy transferze z pełnym.
Co kraj to obyczaj. Wszędzie są inne zasady. Wiele rzeczy, które są na porządku dziennym, są niemal nie do pomyślenia w płatnych klinikach w Polsce.
Ja za każdym razem musiałam mieć pełen pęcherz to inseminacji. Podobno wtedy łatwiej wejść cewnikiem i mniej boli

Pewnie jakaś rurka albo strzykawka doprowadzają. Specjalna. Bo cewnik to raczej się używa do odprowadzania moczu z cewki moczowej.
Z tego co ja zrozumiałam to podają nasienie specjalną strzykawką przez cewnik właśnie. Chyba że żyłam w błędzie przez 6 inseminacji 🙈🤪 do ivf to inna bajka, ja się śmiałam że wędkę lekarz ma, wyglądała jak długa cienka żyłka i taka wygięta jak wędka 🥴😁

reklama
Do góry