A byłaś teraz na wizycie kontrolnej? Sprawdzić no wiesz czy tam w środku faktycznie wszystko jest ok?Ok, w takim razie dziś włączam znowu Aromek i jedziemy z kolejną próbą. Jestem umówiona na 25.10. na monitoring, oby poszło lepiej niż za pierwszym razem
reklama
mylenne
Fanka BB :)
Właśnie nie bo nie miałam się jak urwać z pracy, a trochę nie pomyślałam, żeby się wcześniej też umówić na wizytę kontrolną :/ Miesiączka mi się już mocno rozkręciła więc jestem utwierdzona, że nic z tego.A byłaś teraz na wizycie kontrolnej? Sprawdzić no wiesz czy tam w środku faktycznie wszystko jest ok?
Teraz trochę zasiałaś mi ziarno niepewności, a co np. mogłoby być nie tak? Jakoś sie zafiksowałam, że sporo miesiączka to nie wyszło i juz...
Wiesz mi zawsze gin mówiła, że lepiej sprawdzić czy nie ma jakiegoś torbielka, albo czy np ciąży nie było, tylko było samoistne poronienie. Byłaś jednak stymulowana…I zawsze też robiłam betę 14 dni po zabiegu. No i nigdy bym sama stymulacji nie zaczęła, nigdy nie miałam leków na zapas.Właśnie nie bo nie miałam się jak urwać z pracy, a trochę nie pomyślałam, żeby się wcześniej też umówić na wizytę kontrolną :/ Miesiączka mi się już mocno rozkręciła więc jestem utwierdzona, że nic z tego.
Teraz trochę zasiałaś mi ziarno niepewności, a co np. mogłoby być nie tak? Jakoś sie zafiksowałam, że sporo miesiączka to nie wyszło i juz...
Artemida90
ja nie miałam nigdy kontroli po iui a robiłam ich 6. Miałam kontrole usg podczas stymulacji wiec jesli byloby coś nie tak lekarz by to zobaczył. Jeśli przyszedł okres a test z jedna kreska to po co jeszcze się na dodatek kloc, żeby zobaczyć bhcg zero?Wiesz mi zawsze gin mówiła, że lepiej sprawdzić czy nie ma jakiegoś torbielka, albo czy np ciąży nie było, tylko było samoistne poronienie. Byłaś jednak stymulowana…I zawsze też robiłam betę 14 dni po zabiegu. No i nigdy bym sama stymulacji nie zaczęła, nigdy nie miałam leków na zapas.
eij
Ja po każdej nieudanej inseminacji miałam kontrolne USG między 1 a 3 DC.ja nie miałam nigdy kontroli po iui a robiłam ich 6. Miałam kontrole usg podczas stymulacji wiec jesli byloby coś nie tak lekarz by to zobaczył. Jeśli przyszedł okres a test z jedna kreska to po co jeszcze się na dodatek kloc, żeby zobaczyć bhcg zero?
mylenne
No właśnie w ten sposób do tego podeszłam. Tym bardziej, że to nie pierwszy mój stymulowany cykl bo Aromek biorę od czerwca i zawsze jedyne kontrole to te w trakcie monitoringu.ja nie miałam nigdy kontroli po iui a robiłam ich 6. Miałam kontrole usg podczas stymulacji wiec jesli byloby coś nie tak lekarz by to zobaczył. Jeśli przyszedł okres a test z jedna kreska to po co jeszcze się na dodatek kloc, żeby zobaczyć bhcg zero?
Chyba jakbym się dowiedziała, że ciąża była i było samoistne poronienie to gorzej bym się czuła, chyba wolałabym po prostu nie wiedzieć. Chociaż zdaję sobie sprawę, że to mogłaby być jakaś informacja w procesie leczenia.
Czy jeśli byłaby torbiel to odczuwałabym jakiś dyskomfort czy nie czuć tego zupełnie?
Niekoniecznie zero jest wtedy… nieważne. Ja mówię o zaleceniach mojej gin, i moim zdaniuja nie miałam nigdy kontroli po iui a robiłam ich 6. Miałam kontrole usg podczas stymulacji wiec jesli byloby coś nie tak lekarz by to zobaczył. Jeśli przyszedł okres a test z jedna kreska to po co jeszcze się na dodatek kloc, żeby zobaczyć bhcg zero?
mylenne
Myślę, że po trochu obie macie rację, a przynajmniej wiem co macie na myśli w swoich wypowiedziachNiekoniecznie zero jest wtedy… nieważne. Ja mówię o zaleceniach mojej gin, i moim zdaniu
W przyszłym cyklu na pewno wezmę to pod uwagę.
Kiedy ja byłam stymulowana do iui to mimo nieudanej próby lekarz mi robił kontrole. To było dawno temu ale chodziło właśnie o to ze ja miałam iui na niepeknietych pęcherzykach właśnie a one ponoć jak nie pękają to lubią się w torbiel zamienić. Czy jako tako byłoby to wyczuwalne to niestety nie wiem bo mi się wchłaniały. I beta nie wychodzi zero. Bo po ovitrelle zostaje ślad i tez wam powiem ze poniekąd to niefajne bo jak coś wyszło to człowiek się łudził a tu tylko lek.
reklama
Chciałabym wam tez powiedzieć ze po pierwszej próbie zaraz po wyjściu z kliniki miałam takie jakieś dziwne wrażenie ze cały ten no płyn po prostu ze mnie wycieka. Nawet mężowi mówiłam ze to chyba nienormalne i bez sensu. Pytałam lekarza mojego to mowil ze coś tam pewnie zostało. Generalnie na druga próbę poszliśmy do innej kliniki i tam już nie czułam wycieków ze tak to nazwę. Dodam ze moj lekarz to nie lekarz z którejkolwiek z tych klinik.
Podziel się: