reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dzięki za wsparcie i miłe słowa, miałam jakiś gorszy moment, ale macie rację, choć wchodząc na drogę leczenia w klinice niepłodności nie spodziewałam się AŻ tylu badań i przeciwskazań.
Najbardziej się cieszę, że wyniki nasienia męża mimo jego perypetii zdrowotnych są super więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)
Ciotki czekają 😁😁
Czekamy na dobre wieści!!! 🥰

Dzięki za wsparcie i miłe słowa, miałam jakiś gorszy moment, ale macie rację, choć wchodząc na drogę leczenia w klinice niepłodności nie spodziewałam się AŻ tylu badań i przeciwskazań.
Najbardziej się cieszę, że wyniki nasienia męża mimo jego perypetii zdrowotnych są super więc mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Czekamy na dobre wieści!!! 🥰
Żadna z nas się chyba do końca nie spodziewała, że aż tyle przeciwności czasami potrafi popsuć plany. Ja zawsze myślałam, że nas to na pewno nie dotyczy, a tu niestety diagnoza szokująca (mąż całkowicie bez plemników). Na szczęście dzięki wspólnemu wsparciu zdecydowaliśmy jak zdecydowaliśmy i teraz jesteśmy najszczęśliwsi na świecie! Także kochana najważniejsza jest walka i wspólne wsparcie, a na pewno będzie szczęśliwe zakończenie ✊❤️

P.s A my tutaj oczywiście dodatkowo zmotywujemy i puścimy kopniaka jak trzeba 😉

Żadna z nas się chyba do końca nie spodziewała, że aż tyle przeciwności czasami potrafi popsuć plany. Ja zawsze myślałam, że nas to na pewno nie dotyczy, a tu niestety diagnoza szokująca (mąż całkowicie bez plemników). Na szczęście dzięki wspólnemu wsparciu zdecydowaliśmy jak zdecydowaliśmy i teraz jesteśmy najszczęśliwsi na świecie! Także kochana najważniejsza jest walka i wspólne wsparcie, a na pewno będzie szczęśliwe zakończenie ✊❤️

P.s A my tutaj oczywiście dodatkowo zmotywujemy i puścimy kopniaka jak trzeba 😉
Dzięki, kopniak prosto w 🍑 się przydał bo jak teraz czytam to aż mi głupio, że dołuję się właściwie na początku drogi i z błahych powodów, a historie, chociażby na tym wątku, były znacznie bardziej skomplikowane i opierały się na trudnych decyzjach, eh mięczak chyba jestem 🤭

Jesteśmy też po rozmowie z mężem, na swoje urodziny będę już po leczeniu i po kuracji probiotykiem więc będziemy próbować metodę z kubeczkiem menstruacyjnym, jakby któraś nie słyszała bądź była zainteresowana to proszę pisać, chętnie opowiem 😄

Dzięki, kopniak prosto w 🍑 się przydał bo jak teraz czytam to aż mi głupio, że dołuję się właściwie na początku drogi i z błahych powodów, a historie, chociażby na tym wątku, były znacznie bardziej skomplikowane i opierały się na trudnych decyzjach, eh mięczak chyba jestem 🤭

Jesteśmy też po rozmowie z mężem, na swoje urodziny będę już po leczeniu i po kuracji probiotykiem więc będziemy próbować metodę z kubeczkiem menstruacyjnym, jakby któraś nie słyszała bądź była zainteresowana to proszę pisać, chętnie opowiem 😄
Żaden mięczak z Ciebie, uwierz mi, że każda z nas przeżywa podobnie bez względu na przypadek …

Ooo, że jak z kubeczkiem 🤔

Witajcie dzielne kobiety 🙏🏻
Kilka dni temu dowiedziałam się, że mój partner ma słabe wyniki morfologii nasienia, tj. teratozoospermia 1%, możliwa przez niewielkie żylaki na jądrze. Był u urologa i androloga, przepisał odpowiednie leki i suple oraz zalecił by nie czekać: inseminację. U mnie wszystko ok, potwierdzona owulacja a brak ciąży. Zaczynamy właśnie umawianie się do kliniki niepłodności. Czy któraś z Was była w sytuacji, gdzie partner miał problemy z nasieniem a próbowała już inseminacji (bądź jest w trakcie) i jak to wtedy wygląda? 🫣

Witajcie dzielne kobiety 🙏🏻
Kilka dni temu dowiedziałam się, że mój partner ma słabe wyniki morfologii nasienia, tj. teratozoospermia 1%, możliwa przez niewielkie żylaki na jądrze. Był u urologa i androloga, przepisał odpowiednie leki i suple oraz zalecił by nie czekać: inseminację. U mnie wszystko ok, potwierdzona owulacja a brak ciąży. Zaczynamy właśnie umawianie się do kliniki niepłodności. Czy któraś z Was była w sytuacji, gdzie partner miał problemy z nasieniem a próbowała już inseminacji (bądź jest w trakcie) i jak to wtedy wygląda? 🫣
Hej, u mnie akurat z nasieniem nie było problemu, więc nie pomogę:( ale trzymam kciuki, w klinice na pewno w jakiś sposób Wam pomogą, a próbowaliście poprawić nasienie zdrowym stylem życia, suplementami itp?

reklama
Hej, u mnie akurat z nasieniem nie było problemu, więc nie pomogę:( ale trzymam kciuki, w klinice na pewno w jakiś sposób Wam pomogą, a próbowaliście poprawić nasienie zdrowym stylem życia, suplementami itp?
Dziękuję bardzo 🙏🏻❤️ Właśnie jesteśmy w trakcie diety śródziemnomorskiej, bo nawet lekarz potwierdził, że to bardzo dobra dieta. Suple i leki też bierzemy. Sport on tak..ja chwilowo nie, bo mam złamaną rękę 🥴🥲. Jak było u Ciebie? Próbowaliście inseminacji już?

Do góry