reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jutro mam wizytę po nieudanym transferze zobaczymy jaki dalszy plan ma Pani doktor na nas. Chyba chce spróbować teraz zrobić wszystko na cyklu naturalnym. Ciekawe czy mogę odrazu próbować z następnym transferem czy lepiej cykl odczekać 🙄 właśnie dostałam okres ehh a myślałam że się z nim pożegnam na dłuższy czas 😔 walczymy dalej trzymajcie kciuki żeby sil mi nie zabrakło bo lekko nie jest ciągle chce mi się ryczeć 🥺❤️
Kochana ja ryczałam codziennie przez pół roku, także powiem Ci jako weteranka Hehehe. Dasz radę, mimo poczucia niesamowitej niesprawiedliwości, żalu, bólu. To wszystko do przeżycia, ważne żeby mieć plan, walczyć. Będzie pięknie ❤️

Jutro mam wizytę po nieudanym transferze zobaczymy jaki dalszy plan ma Pani doktor na nas. Chyba chce spróbować teraz zrobić wszystko na cyklu naturalnym. Ciekawe czy mogę odrazu próbować z następnym transferem czy lepiej cykl odczekać 🙄 właśnie dostałam okres ehh a myślałam że się z nim pożegnam na dłuższy czas 😔 walczymy dalej trzymajcie kciuki żeby sil mi nie zabrakło bo lekko nie jest ciągle chce mi się ryczeć 🥺❤️
Dobrze, że działasz dalej! Pamiętaj, że słoneczko w końcu wyjdzie ✊❤️ Daj znać jutro.

Jak Ci się chce ryczeć to rycz😘😘, ale potem wstan i walcz dalej... trudne jest to wszystko, dlugo trwa i dluzy się strasznie ale jeśli tylko jest szansa to naprawdę warto probowac:) bo prędzej czy później ale musi się udac:) daj znac po wizycie

Jak to teraz wygląda u ciebie chodzisz na jakieś kontrolę czy po prostu czekasz aż coś się zacznie?
Jeśli o mnie chodzi, kontrolnie mam co trzy dni ktg, ale to w sumie też z decyzji mojej Doktor po ostatniej sytuacji że skokami tetna u Małej. Normalnie regularne ktg jest po terminie porodu z tego co wiem.. wizytę miałam 2 tyg temu i może w tym będę miała znowu, ale to zależy od dzisiejszego ktg.
Chętnie bym poszła podejrzeć, ile tam uroda. A tak to czekacz, a jak nic nie ruszy 7-10 dni po terminie to wywoływanie.. 😪

Zostajemy, bo same wiemy, jak to jest! Każda z początku była zielona w temacie i to wsparcie plus możliwość uzyskania informacji była nieoceniona!😊
Jeśli o mnie chodzi, większość cykli bezowulacyjnych, wiec na stymulacjach za każdym razem, mąż wyniki książkowe.
Nasza Doktor przy IUI dawała 7-9% szans. I sugerowała max 3 a później in vitro.
My podeszliśmy do 4 iui, bo tak ustawilam sobie w głowie, niestety żadna się nie udała.
Za to pierwsze ivf, sukces, Pchła w brzuchu 😀
Ps. A miałaś drożność jajowodów?
Właśnie na początku drogi człowiek czuje jakby był trochę w tym sam. Bo przecież prawie wszystkie koleżanki już z bobasami albo aktualnie w ciąży, a tylko nam się nie udaje...? Tylko nie bierzemy pod uwagę ile osób ukrywa ten problem. Moja znajoma jest w ciąży, dopiero jak zaszła przyznała się, że 2 lata walczyli z jej tarczycą i innymi problemami związanymi z płodnością... Dlatego takie forum to wspaniałe miejsce!
Wow to gratulacje, oby rosło i było zdrowe!!!
Tak, miałam drożność bo bez tego moja lekarka powiedziała, że nie idziemy dalej ale wszystko jest ok.

Kochana trzymaj się, nie trać sił i nadziei ❤️

Właśnie odebrałam wyniki cytologii:
"Rozmaz częściowo nadający się do oceny, jest niezbyt czytelny z powodu licznych komórek zapalnych. Obraz cytologiczny w granicach normy (nie stwierdza się cech śródnabłonkowej neoplazji ani raka)"
Czy to po prostu oznacza, że mam jakąś infekcję? Jestem dzisiaj 13 dc i się zastanawiam czy w ogole w takiej sytuacji powinniśmy się starać w tym cyklu, a do lekarki się na cito nie dostanę... Doradźcie, może któras miała taką sytuację?

"Rozmaz częściowo nadający się do oceny, jest niezbyt czytelny z powodu licznych komórek zapalnych. Obraz cytologiczny w granicach normy (nie stwierdza się cech śródnabłonkowej neoplazji ani raka)"
Czy to po prostu oznacza, że mam jakąś infekcję? Jestem dzisiaj 13 dc i się zastanawiam czy w ogole w takiej sytuacji powinniśmy się starać w tym cyklu, a do lekarki się na cito nie dostanę... Doradźcie, może któras miała taką sytuację?
Wydaje mi się że masz infekcję. Pytanie czy da się ją w miarę szybko wyleczyć.

reklama
To chyba wyglada na infekcje, wiec dopóki nie wyleczysz to chyba powinniście odpuścić i w sumie i Ty i partner powinniście jakieś leki dostać.. a masz możliwość wysłania SMS do gin?

Do góry