reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny,
Ja juz po wizycie, wszystko jest ok, mala juz wazy aż 1,5 kg .
Z szyjka wszystko ok, nadal się nie skraca wiec w koncu moge odstawić cyclogest 😁
Za tydzień mam 3 prenatalne i mam nadzieje ze bedzie ładnie ulozona i będzie się jej dalo zrobic zdjecie 3d:)
A jeśli chodzi o ułożenie to narazie jest miednicowe ale jeszcze ma miesiac na poprawne ulozenie:)
Ale super ❤️

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi proszę, często się zdarza ze komuś iui udaje się za pierwszym razem?

czytaliscie o jakis sposobach zeby zwiekszyc szanse skutecznosci tego zabiegu?

jak przygotować siebie i meza do tego? zeby byc w najlepszej formie oraz meza nasienie zeby było idealne
To jest natura i szczęście tak myśle, nie ma co patrzeć na statystyki 😉 ja kilka miesięcy przed brałam sobie już witaminy np. A tak poza tym to wiadomo zdrowy tryb życia tak jak przy naturalnych staraniach.

To jest natura i szczęście tak myśle, nie ma co patrzeć na statystyki 😉 ja kilka miesięcy przed brałam sobie już witaminy np. A tak poza tym to wiadomo zdrowy tryb życia tak jak przy naturalnych staraniach.
No to w takim razie liczę na szczęście hehe,
witaminy już biorę od 2 lat od kiedy się staramy, więc myślę że ten miesiąc do iui odstawimy alkohol, smażone, kawę napoje słodkie fast food do 0 , nie zaszkodzi na pewno

Ogólnie iui ma niska skuteczność patrząc na statystyki, ale tez sa tu osoby którym się udało wiec warto być dobrej myśli:):)
A jeśli chodzi o przygotowania to myślę że standardowo zdrowy tryb życia, zdrowa dieta, kwasy omega 3, suplementy na poprawę jakości nasienie czy komórek jajowych:)
A jakieś suplementy możesz polecić na poprawę nasienia i komórek?

A jakieś suplementy możesz polecić na poprawę nasienia i komórek?
Ja to osobiscie brałam z tego co pamietam: l karnityna, l arginina, d3, koenzym q10, kwas foliowy, czytałam ze tez dhea się jest dobre na poprawę jakości komórek, plus pilam olej lniany-> to brałam przy in vitro. Wcześniej jakieś standardowe mieszanki dla starających się o ciążę w trakcie iui stymulacje mialam letrozolem i do tego mi lekarz kazal brać miovelia nac . U nas nie było problemów z nasieniem ale mąż przez jakiś czas pił sobie szota z oleju z czarnuszki, i przez parę miesięcy tez supramen - mieszanka różnych witamin dla facetów.

Mój mąż powiedział że koniec po złych wynikach badań.
Ale to nieprawda, bo potem "wyszło słońce". I wiem, że koniec to będzie gdy wychowam moje dziecko i na starość spełniona położę się dwa metry pod ziemią. Wtedy będzie koniec.

Magda, macie ciężki czas, pełen łez, pełen dostrzegania innych w ciąży czy z dziećmi i to ogromny ból. Ale póki masz macicę masz szansę na bycie w ciąży, której tak bardzo pragniesz. Gdybyśmy się poddali gdy mój mąż powiedział koniec nigdy bym się nie dziwgnela, bo nie spróbowałabym każdej opcji. Warto próbować, póki jest jakaś szansa...
@PałkaZapałka pięknie to napisałaś ❤️❤️

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

29.06. @hername - wizyta, USG 🍀🍀✊✊✊

30.06. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
@hername trzymam kciuki 😘😘🥰🥰✊✊

Hej dziewczyny,
Z szyjka wszystko ok, nadal się nie skraca wiec w koncu moge odstawić cyclogest 😁
Za tydzień mam 3 prenatalne i mam nadzieje ze bedzie ładnie ulozona i będzie się jej dalo zrobic zdjecie 3d:)
A jeśli chodzi o ułożenie to narazie jest miednicowe ale jeszcze ma miesiac na poprawne ulozenie:)
Super 🥰🥰 Bardzo ładna waga Córeczki ❤️ same dobre wiadomości, cieszę się bardzo 😘

Hej dziewczyny,
Super wieści Moja Droga! Niech trzyma wagę do prenatalnych, bo moja wazyla 1930g i Dokror ledwo mogła wymierzyć 🤣🤣

reklama
dziewczyny a powiedzcie mi proszę, często się zdarza ze komuś iui udaje się za pierwszym razem?

czytaliscie o jakis sposobach zeby zwiekszyc szanse skutecznosci tego zabiegu?

jak przygotować siebie i meza do tego? zeby byc w najlepszej formie oraz meza nasienie zeby było idealne
Ja nie mam bladego pojęcia, co pomaga. Wydaje mi się jednak, że to musi być niegroźna przeszkoda, żeby iui ja wyeliminowało.

Do góry